Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123. (0036)70 944 0260 (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAM/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

John Myrdhin Reynolds Láma Vadzsranátha
Guru Rinpocse Nyolc Megnyilvánulása
2019. október 9./szerda 18.00
helyszín/A Tan Kapuja Buddhista Főiskola
Budapest IX. Börzyöny u. 11

Apám a bölcsesség, anyám az üresség
Az országom a dharma országa
Nincsen kasztom és vallásos hitem
A zavarodottság tart fönn szüntelen
Azért vagyok itt, hogy elpusztítsam
a vágyat, a haragot és a nemtudást!
Guru Padmaszambhava (Guru Rinpócse)

Sákjámúni Buddha megjövendölte, hogy halála után nem sokkal megszületik egy megvilágosodott nagy mester, aki kimeríthetetlen tudását az érző ények javára fogja folyamatosan fordítani.

Guru Rinpócse vezette be és szilárdította meg a háromrétű buddhista ösvényt - szútra, tantra és dzogcsen - Tibetben. Legyőzte és fogadalommal kötötte meg a helyi démonokat és szellemlényeket, akik megakadályoztak a létezést meghatározó szenvedést megszüntető buddhista tanítások elterjedését. Többüket Tanvédelmezővé tett és nagyon fontos feladatokat bízott rájuk.

Guru Rinpocse tetszőleges számú formát ölthet valamennyi létbirodalomban. Határtalanul jelenhet meg bármilyen különös formában. Megnyilvánulása és tanítási módja az érző lények mentális problémái szerint változnak.

A hétköznapi értelemben a tevékenységeit "csodának" nevezik, de az abszolút valóság szempontjából ezek nem szokatlan jelenségek. Ezek a valódi természet természetes, spontán tevékenységei. A megvalósítás szempontjából normálisak, a mindennapi tevékenységeink szemszögéből kissé furcsák és természetellenesek.

Amikor Guru Rinpocse megjelent a földön, emberként mutatkozott. Annak érdekében, hogy felszámoljuk a dualista fogalmakhoz kötődő ragaszkodásunkat és feloldjuk a komplex neurotikus hajlamainkat, néhány rendkívüli megnyilvánulást is megnyilvánított és így tanított.

Ha megpróbáljuk összehasonlítani állapotunkat és képességeinket Guru Rinpocse és más megvilágosodott lények állapotával, nagy nehézségekbe ütközünk.

Tevékenységeink dualista gondolatokon és szokásmintákon alapulnak, míg Guru Rinpocse tevékenységei spontán módon merülnek fel a valódi természet nagy tökéletességéből.

A nemduális tevékenységek a dualista megértés körében érthetetlenek.

Ezen az előadáson Láma Vadzsranátha ezt a kérdéskört járja körbe, ahol bemutatja Guru Padmaszambhava nyolc megnyilvánulását, amin keresztül vezette be a tanításokat Tibetbe és tanította az érző lényeket.

Az előadás felajánlás alapú - viszont kérjük a megjelenteket, hogy a Lama költségeihez járuljatok hozzá legalább 2.000 forinttal!

Köszönjük!

Láma Vadzsranátha Reynolds tanításai a Sambhalában

Webgalamb