Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

székhely / telephely H-Budapest I. Attila út 123..
(00-36) 70 431 9343   (00-36)70 944 0260   (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAN/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-41
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

Tibet-határozat: szappanopera a Parlamentben

2008. szeptember 30./kedd/Budapest/Free Tibet Blog/TibetPress

11.jpg

Gagyi brazil tévésorozattá alakította az MSZP a Tibet-határozat elfogadását. A tartalomból: a gonosz szocialista párt mindent megtesz, hogy kedveskedjen gazdag barátjának, a Kínai Kommunista Pártnak. A mit sem sejtő magyar emberekkel elhitették, hogy ők a demokrácia védelmezői, de a háttérben csúnya dolgokat művelnek, hogy kedvében járjanak a világ egyik legelnyomóbb diktatúrájának, és a legkörmönfontabb praktikákat vetik be, hogy elgáncsolják az emberi jogok mellett kiálló Tibet-határozatot. Sírnak, módosítanak, könyörögnek, átkeresztelnek. Az előző rész tartalmából.

Tegnap napirendre tűzte a módosítási indítványt a parlament. Közben viszont az ügyrendi bizottság - ahol az MSZP többségben van - elfogadta, hogy a Tibet-határozat műfaja nem határozat, hanem politikai nyilatkozat. A húzás lényege, hogy ennek elfogadásához már kétharmados többség kell. Mivel a határozatot jegyző négy párt öt szavazatnyi többséggel bír, a politikai nyilatkozattá átkeresztelt Tibet-határozat eltűnhet a süllyesztőben. Ezt a döntést azonban a plenáris ülés felülbírálhatja.

A Free Tibet Blog információi szerint az ellenzéki pártok számára jelenleg az a legfontosabb kérdés, hogy sikerül-e napirendre vetetni a módosítás kérdését, majd azt követően sikerül-e megszavazni, hogy semmissé tegyék az ügyrendi bizottság döntését?

Ha sikerül, és a politikai nyilatkozatból ismét határozat lesz, akkor jövő héten minden visszakerülhet a régi kerékvágásba, és két hét múlva végszavazásra kerülhet a Tibet-határozat. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, elsősorban az kell, hogy az ellenzéki pártok ötfős szavazati többsége mindig érvényesüljön, vagyis, hogy az ellenzéki honatyák benn üljenek a megfelelő időpontban, és megnyomják a megfelelő gombot.
Mi szurkolunk.

Még korábbi részek tartalmából:
A Tibetről szóló határozati javaslatban - amelyet a Fidesz, a KDNP, az MDF és az SZDSZ egy-egy képviselője jegyez - az Országgyűlés felszólítja a Kínai Népköztársaságot, hogy tartsa tiszteletben a nemzetközileg elismert emberi jogoknak, és vessen véget az erőszaknak, valamint felhívja a magyar kormányt arra, támogassa Peking és a dalai láma között a tárgyalások megkezdését Tibet autonómiájáról.

Hozzászólások

Új hozzászólás

Név:

Hozzászólás:
Webgalamb