Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

székhely / telephely H-Budapest I. Attila út 123..
(00-36) 70 431 9343   (00-36)70 944 0260   (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAN/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-41
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

Szűztea, ginzeng, alga, galagonya és halolaj - a legnépszerűbb kínai gyógynövények

2010. július 16./ma.hu/eletmod.hu/TibetPress

Egyre többen és egyre gyakrabban fordulnak a természetes készítményekhez, ezen belül a kínai hagyományos gyógynövényekhez.

Szűztea, ginzeng, alga, galagonya és halolaj: ezek a legnépszerűbb kínai természetgyógyászati termékek és alapanyagok Magyarországon - derül ki egy hazánkban újdonságnak számító felmérésből. Annak ellenére, hogy a statisztikák szerint Magyarország lakossága élen jár a gyógyszerfogyasztásban, egyre többen és egyre gyakrabban fordulnak a természetes készítményekhez, ezen belül a kínai hagyományos gyógynövényekhez. Az étrendkiegészítőket gyártó cégek piaci részesedése 2007-ben elérte a patikai forgalom 40%-át. Ebből egyre növekvő részesedést képviselnek a gyógynövények. A nyugati világban reneszánszát élik a távol-keleti gyógynövényeken alapuló különféle étrendkiegészítő készítmények. A trend mára elérte Magyarországot is, legalábbis ez derül ki a forgalmazási adatokból. Hazánkban is egyre nagyobb teret hódít magának a természetgyógyász szemléleten alapuló termékek fogyasztása és az ezen alapuló betegségmegelőzés.

Ezt bizonyítja az is, hogy étrendkiegészítőket gyártó cégek piaci részesedése 2007-ben - a patikai forgalom alapján - már elérte a 40%-ot. A két évtizede Magyarországon élő Dr. Chen Zhen nevével fémjelzett vállalat felmérése szerint Magyarországon a legnépszerűbbek az olyan természetes étrendkiegészítők, melyek a szűztea, a ginzeng, az alga, a galagonya vagy a halolaj összetevőiből állnak. Ezek természetes módón járulnak hozzá a megfelelő fizikai és szellemi erőnlét fenntartásához, az eredményes fogyókúrás étrend kialakításához, valamint jótékony hatást fejtenek ki a szívre, a keringési rendszerre és a vérnyomásra is. A legnépszerűbb kínai étrendkiegészítőket tartalmazó lista első helyén vitathatatlanul a kínaiak körében már több ezer éve ismert és kedvelt, nem fermentált tealevekből készült szűztea készítmények állnak.

Ezen készítmények - legfőbb alkotóelemük, a zöld tea révén - ugyanis nemcsak a szellemi teljesítőképességet, a gondolattársításokat, a megfigyelő- és koncentrálóképességet serkentik, hanem megelőzik a fáradtságérzetet, sőt, kutatások bizonyítják, hogy lekötik a sejteket károsító szabad gyököket és akadályozzák a hibás sejtek szaporodását. A másik legnépszerűbb gyógynövény a kínai hagyományos orvoslásban 5000 éve használatos ginzeng, mely növeli a koncentrálóképességet, a szellemi- és fizikai kitartást, gátolja az öregedési folyamatot és afrodiziákumként a túlhajszolt szexuális élet kiegyensúlyozójaként is közismert.

Dr. Chen Zhen, a kínai és a nyugati orvoslás szakavatott ismerője, a Dr. Chen Patika vezetője szerint az egyik legfőbb probléma abban rejlik, hogy Magyarországon, csakúgy, mint a többi nyugati országban, az átlagember akkor fordul orvosához, mikor már előállt a baj, míg Kínában ez pont fordítva működik. "Egyik legfőbb küldetésünk, hogy ezen a szemléleten változtassunk. A TCM filozófiája a megelőzés, az egészségmegőrző gondolkodásmód."

Hozzászólások

Új hozzászólás

Név:

Hozzászólás:
Webgalamb