Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123.
(00-36) 70 431 9343   (00-36)70 944 0260   (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAN/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

Szilágyi György: A Ferencváros nem árucikk!

2010. december 11./Barikád.hu/TibetPress

Felháborítónak tartja Szliágyi György, hogy a klub tulajdonosa, Kevin McCabe apróhirdetésben kívánja értékesíteni a Ferencvárost. A képviselő szerint ingatlanspekulációk is állhatnak a Fradi tudatos tönkretétele mögött, így arra szólította fel a kormányt: vizsgálja ki a klub körüli gyanús ügyeket, beleértve az FTC egykori kizárását az NBI-ből.

A Ferencváros nem árucikk, hanem nemzeti kincs - jelentette ki Szilágyi György, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője a klub székháza előtt tartott szombati sajtótájékoztatóján annak kapcsán, hogy a Kevin McCabe tulajdonos egy orosz üzleti lapban hirdetve keresett befektetőt.

A politikus kijelentette, az elmúlt években "módszeresen és szisztematikusan leépítették" a Ferencvárost. Ennek elsődleges okaként az Üllői úti stadion rendkívül magas értékét és ezáltal a háttérben álló ingatlanspekulációt nevezte meg.

Szilágyi azt kérte a kormánytól, hogy vizsgálja ki, kik és miért akarták tönkretenni az egyesületet, valóban MSZP-hez köthető érdekek állnak-e a háttérben, illetve jogszerű volt-e 2006-ban a Ferencváros kizárása az NB I-ből.

Utóbbi üggyel kapcsolatban megjegyezte, ez azért is érdekes kérdés, mert egy csapat jogtalanul kapott licencet évekkel ezelőtt, így az azóta lement bajnokságok tulajdonképpen érvénytelennek tekinthetőek. Az MTI kérdésére Szilágyi nem kívánta megnevezni ezt a klubot abban bízva, hogy az illetékesek maguk is kivizsgálják az esetet, mert van, aki akkor is és most is komoly funkciót tölt be a Magyar Labdarúgó Szövetségben.

"Berzi Sándor tagja volt a licencadó bizottságnak, most pedig elnökségi tag. Amennyiben nem vizsgálják ki az akkor történteket, akkor természetesen iratokkal tudom bizonyítani állításaimat" - mondta Szilágyi az MTI-nek. Hozzátette, ahogy a Jobbik mindig hangoztatja, szebb jövőt úgy lehet építeni, ha a múlttal is foglalkozunk és megtörténik az elszámoltatás.

Szilágyi kérdéseket is intézett McCabe hirdetése kapcsán. Arra vár választ, hogy McCabe maga adta fel a hirdetést, vagy más tette ezt, erről tudott-e az egyesület elnöksége, a labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság igazgatótanácsa, vagy Tarlós István főpolgármester, aki találkozott a tulajdonossal.  

A politikus egyúttal olyan kérést fogalmazott meg a kormány és Orbán Viktor miniszterelnök felé, hogy ne csak bizonyos vidéki csapatokat támogasson, mert a Ferencváros nélkül nincs jó magyar bajnokság, ezért rendezze a klubhoz méltatlan helyzetet, a szurkolóira pedig ne ellenségként nézzen.

A sajtótájékoztatón megjelent mintegy 20 ferencvárosi szurkoló, akiknek egy része az esemény után egy transzparenst feszített ki: "Jew McCabe go home!", azaz "Zsidó McCabe menj haza!". Az egyik "o" betű kelta kereszttel volt ábrázolva, a másik pedig a Dávid Csillaggal.

Hozzászólások

Új hozzászólás

Név:

Hozzászólás:
Webgalamb