Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

székhely / telephely H-Budapest I. Attila út 123..
(00-36) 70 431 9343   (00-36)70 944 0260   (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAN/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-41
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

Reakciók a tibeti tiltakozásra

2008, március 17./BBC News/TibetPress

A kormányok szerte a világon sürgették Kínát, hogy a tibeti tiltakozók elleni fellépéseket szüntessék be, és párbeszédet szorgalmazzák a két oldal között a feszültségek csillapításáért.
CONDOLEEZZA RICE, US ÁLLAMTITKÁR
Felszólítjuk Kínát hogy tisztelje országa lakóinak valamennyi alapvető és egyetemesen elfogadott jogát, hogy békésen kifejezhessék politikai és vallási nézeteiket, és felszólítjuk Kínát, hogy engedje el a szerzeteseket és a többieket, akiket őrizetbe vettek kizárólag azért, mert békésen kifejezték nézeteiket.
LORD MALLOCH BROWN, BRIT KÜLÜGYMINISZTER
Az Olimpiai játékokkal előttünk valóban rettenetes árat fognak fizetni a nemzetközi megítélésben ha azt látják, hogy erőszakkal verik le a más véleményűeket.
S jómagam nagyon remélem, hogy bátorságot merítenek és megtalálják a módját hogyan tárgyalják meg ezeket az eseményeket, és elkezdenek egy párbeszédet, mely már régóta esedékessé vált Tibetben.
PRANAB MUKHERJE, INDIAI KÜLÜGYMINISZTER
Nagyon elkeseredettek vagyunk a felkavaró események és a Lhászában folyó erőszakról szóló tudósítások és az ártatlan emberek halála miatt.
Reméljük, hogy mindazt a bonyodalmat megoldják javítva a helyzeten és meszüntetik ezt a helyzetet kialakító okokat Tibetben, mely Kína egyik autonóm területe, párbeszéden és nem erőszakos eszközökön keresztül.
NYILATKOZAT, FRANCIA KÜLÜGYMINISZTER
A Olimpiai játékok közeledtével, mely a testvériesség hatalmas show-jának kellene lennie, Franciaország szeretné felhívni a kínai fennhatóság figyelmét az emberi jogok tiszteletének fontosságára.
NYILATKOZAT, NÉMET KÜLÜGYMINISZTER
Mindent meg kell tenni, hogy meggátolják a helyzet rosszabbodását és lehetővé tenni a konfliktus békés megoldát.
(Frank-Walter) Steinmeier miniszter felszólította kínai kollégáit, hogy a létező legátláthatóbb lehetőséget nyújtsák a tibeti események megoldására.
NAVTEJ SARNA, INDIAI KÜLÜGYMINISZTÉRIUM SZÓSZÓLÓJA
Reméljük, hogy mindazt a bonyodalmat megoldják javítva a helyzeten és meszüntetik ezt a helyzetet kialakító okokat Tibetben, mely Kína egyik autonóm területe, párbeszéden és nem erőszakos eszközökön keresztül.
KEVIN RUDD, AUSZTRÁL MINISZTERELNÖK
A legújabb fejlődéseket akadályozzák Tibetben, s az én nézőpontomból, szeretném felszólítani a kínai fennhatóságokat, hogy szüntesség be a korlátozásokat.
HELEN CLARK, ÚJ-ZÉLANDI MINISZTERELNÖK
Szeretnénk ha vége lenne az erőszaknak. Nyomatékosan felszólítjuk Kínát, hogy kezdeményezzen egy értelmes párbeszédet a tibeti emberek képviselőivel, mert úgy gondoljuk ez a legjobb módja elérni egy tartós ígéretet a tibeti problémákra.

Hozzászólások

Új hozzászólás

Név:

Hozzászólás:
Webgalamb