Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

székhely / telephely H-Budapest I. Attila út 123..
(00-36) 70 431 9343   (00-36)70 944 0260   (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAN/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-41
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

Őszentsége részt vesz a XXI. Század Világpolgárainak Oktatásával Kapcsolatos Konferencián

2009. augusztus 27./CTA/TibetPress

2009. augusztus 24./Dharamshala

Őszentsége a Dalai Láma részt vesz a 2009. október 8-án és 9-én Washington, DC-ben megrendezésre kerülő 19. Mind and Life (Tudat és Élet) konferencián, melynek témája  A XXI. Század Világpolgárainak Oktatása - mondják a szervezők. A konferencia azt tűzi ki célul, hogy felfedezze azon értékeket melyeket az intellektuális, érzelmi, és társadalmi nevelés beépítése jelent a mai oktatási programokba, azzal a szándékkal, hogy fejlessze az oktatással kapcsolatos kutatásokat ezeken a területeken. Vezető oktatók, tudósok és törvényhozók beszélgetnek majd annak kutatásának fontosságáról,  mit eredményez a tudatosságon alapuló tananyag  és ilyen jellegű programok beépítése az oktatásba, különösen az olyan diákok esetében akik olyan kockázati tényezőknek vannak kitéve mint amilyen a szegénység, az erőszak és a válás.

A kutatások azt mutatják, hogy talán az iskolai oktatásra épülő programok képezik a leghatékonyabb módját a gyerekek nem tudományos, de ugyanolyan fontosságú készségeinek kifejlesztésére, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy sikeresek legyenek a társadalomban. Az egész országban lesznek olyan programok amelyek a tudatosságot fejlesztik, míg mások kifejezetten a tudományos előadás, a munkamódszerek és az önértékelés fejlesztésére szolgálnak majd.

"Reméljük, hogy több figyelmet tudunk szentelni a tudatosságon alapuló oktatási megközelítéseinek kutatásának, mint amilyen a társadalmi és érzelmi nevelés, és hogy ezek a reformok fejlesztik majd a figyelmet, a motiváltságot, az önértékelést és az egészséges döntéshozó képességet az iskoláskorú gyermekek és a tinédzserek körében," mondta Adam Engle a Mind and Life Istitute (Tudat és Élet Intézet) elnöke.

 

"Nem az a célunk, hogy kidolgozzunk megint egy új fajta oktatási megközelítést, hanem hogy párbeszédet kezdeményezzünk és új ötleteket merítsünk a terület szakértőitől," mondta Laura Baun a The Mind and Life Institute Operációs Igazgatója. "Végső soron tudni szeretnénk milyen haszonnal jár a szemlélődés gyakorlása a diákok, a tanárok és a szülők számára. A Dalai Lámával folytatandó párbeszéd során át fogjuk tekinteni  mire van szükségük a diákoknak, és mit tanulhatunk a kutatások fejlesztéséből ezen a területen."

 

Az oktatás, a neurológia, a pszichológia és a filozófia területéről érkező résztvevők négy ülésen fognak részt venni a konferencia ideje alatt. Őszentsége a Dalai Láma mindegyik ülésszaknak aktív résztvevője lesz, melyek címei között a következők szerepelnek: "Figyelem, Az Érzelmek Szabályozása és a Tanulás," "Együttérzés és Empátia," "A Világpolgárok Víziója."

 

A 18. Mind and Life dialógust idén áprilisban Dharamsalában tartották, mely a valóság természetének megértésével, és az emberi jóllét kérdésével foglalkozott.

Hozzászólások

Új hozzászólás

Név:

Hozzászólás:
Webgalamb