Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

székhely / telephely H-Budapest I. Attila út 123..
(00-36) 70 431 9343   (00-36)70 944 0260   (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAN/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-41
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

Olimpia 2008: doppingszerek és ku*vák

2008. augusztus 14./csütörtök/BulvárSport/TibetPress

A majdhogynem nyilvános prostitúcióhoz hasonlóan nem sok visszhangja van Pekingben annak a leleplező interjúnak, amit a Der Spiegel online oldalán bárki elolvashat. Az atléták egykori mexikói dopping szállítója egy vádalku keretében megdöbbentő dolgokat állit.

Többek között azt, hogy többek között atlétikában, úszásban, kerékpározásban minden világszínvonalú versenyző doppingol - csak nem lehet, pontosabban nem tudjak kimutatni. Mar nem is arról van szó, hogy ki mit szed, hanem a doppingmenüből a leghatékonyabb és lebukásmentes koktélokat állítják elő. Az idei szezon doppingslágeréről, az IGF-ról például Angel Herrera azt mondja, hogy a hat-hét éve is szedtek mar olyan klasszisok, mint Maurice Green. Alibinek tartja a jelenlegi dopping ellenőrzést, es nem a sportolókat, hanem a dopping szó hallatlan felháborodó szponzorokat illetve az álltaluk (is) elnyerhető hatalmas pénzt tartja az igazi oknak. Egyben javasolja, hogy bizonyos szereket tegyenek legálissá, hiszen úgyis szedi őket a legtöbb sztár, így legálabb ellenőrizhetőbb, biztonságosabb lenne. Pekingben mindeközben szó sem esik ezekről a dolgokról. Néhány héttel az olimpiai rajt előtt közöltek, hogy a mintákat lefagyasztják, és később bármilyen újonnan a listára kerülő szerrel le lehet bukni visszamenőleg is.

Egy kósza pozitív esetet kivéve a hivatalos doppingcsata csendesedni látszik, hiszen a jóval több ellenőrzés dacára Pekingben egyelőre nincs annyi lebukás, mint arra számítottak. A mexikói doppingdíler nyilatkozata azonban azt sejteti, hogy a sötét oldal lépes előnyhöz jutott, a fagyasztott pisi jelentette fenyegetés ellenére is. Korábban egy magyar dopping szakértő azt nyilatkozta, hogy a doppingellenőrzés is jövedelmező üzlet, es a jelenlegi macska- egér játékból mindkét oldalon jól meg lehet élni. Ami a sportvilágnak a dopping, az a prostitúció Pekingnek: az ősi mesterség több ezer éve létezik Kínában masszázs néven, de a hivatalos szólamoktól eltekintve igazából nem beszelnek róla, es ha mindenki összefogna, a Kínai Kommunista Partnak nem lenne probléma eltűntetni az üzletszerűen kéjelgőket. Ezzel szemben éppen hogy a turisták szállásainál is felbukkannak olyan kínai lányok, akiket dologban különböznek a többiektől: bátrabban mosolyognak és miniszoknya van rajtuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás

Név:

Hozzászólás:
Webgalamb