Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

székhely / telephely H-Budapest I. Attila út 123..
(00-36) 70 431 9343   (00-36)70 944 0260   (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAN/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-41
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

Nekünk kell Tibet. És neked?

2008. szeptember 1./hétfő/Free-Tibet.hu/TibetPress

A 328/2007 (XII. 11.) nevű tavaly decemberben életbe lépett kormányrendelet száműzi Magyarországról a tibeti kultúrát. A Free Tibet Blog beindítja email kampányát, amelyhez a te segítséged is kell. Tartsuk itthon a tibeti kultúrát!

A Free Tibet Blog egy korábbi írásában (Magyarország nem kér Tibetből) már beszámolt a 328/2007 (XII. 11.) kormányrendelet megváltozásáról, amely azt vonja maga után, hogy az Indiában élő százezer fős tibeti emigráció tagjai a világ országainak nagy része által elfogadott utazási dokumentumukkal többé nem léphetnek Magyarország területére. A tibeti buddhizmus képviselői, magas rangú lámák, szerzetesek, valamint művészek, írók, tanítók, nyelvtanárok előtt Magyarország bezárja kapuit. Az eset a hat éve Budapesten élő és tanító, tibeti-magyar szótár összeállításán dolgozó Choegyal Tenzin kapcsán került napvilágra.

A Free Tibet Blog online petíció formájában kívánja az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium, illetve a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal figyelmét felhívni arra, hogy országunk történelmi és kulturális hagyományai miatt a tibeti kultúra, és az azt képviselő Choegyal Tenzin, és más tibeti tanítók jelenléte is kívánatos Magyarországon.

A Free Tibet Blog e-mail formájában eljuttatja ezt a levelet mindkét hivatal részére. Hogy az üzenet célba érjen, a lehető legtöbb e-mailt szeretnénk elküldeni, de ehhez szükségünk van a Tibet barátok segítségére is. Küldjétek el az alábbi levelet, (vagy akár egy saját levelet, ha ez nem tetszik) a lentebb megadott két címre! Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumban hamarosan összeül a (mindenki kapaszkodjon meg, ez nem vicc) a „harmadik országból érkező állampolgárok részére kiállított, magyarországi beutazás céljából elismert okmányok meghatározásának elősegítésére létrehozandó munkacsoportról szóló 12/2007 (IK 10) IRM-KÜM-TNM együttes utasítás alapján felállított szakértői munkacsoport”. Ez a csoport szeptember első felében fogja felülvizsgálni azt a bizonyos tavalyi határozatot, s ha elég e-mailt kapnak, akkor bizonyára még jobban átérzik döntésük fontosságát.

A két e-mail cím:
sajto@irm.gov.hu
sajto@bah.b-m.hu

És íme a levél:

Tárgy: ONLINE PETÍCIÓ CHOEGYAL TENZIN ÉS A TIBETI KULTÚRA MAGYARORSZÁGI TARTÓZKODÁSI ENGEDÉLYE MIATT.

Tisztelt Cím!

Choegyal Tenzin, a Tan Kapuja Buddhista Főiskola Buddhista filozófia és tibeti irodalom szakos tanára 2002 óta. E feladat betöltésére Őszentsége, a XIV. Dalai Láma hivatala jelölte ki, a magyarországi Tan Kapuja Buddhista Főiskola hivatalos felkérésére.

A 328/2007 (XII. 11.) Korm. rendelet hatályba lépése következtében el kell hagynia az országot, holott fontos kulturális küldetést teljesít, mely egyaránt szolgálja a magyar és a tibeti kultúra, és nép érdekeit.

Ki kell fejeznem aggodalmamat, és kritikámat, hiszen ez a határozat ellehetetleníti a magyar nép és az Indiában élő, százezer fős tibeti közösség közötti kulturális, vallási, és emberi kapcsolatok kialakulását, így semmiképpen nem szolgálja sem a magyar, sem a tibeti nép érdekeit.

Tisztelettel kérem Önöket, hogy a határozat felülbírálásánál, és a tartózkodási engedély megújítására irányuló kérelem ismételt elbírálásánál vegyék figyelembe, hogy az Indiában kiállított útiokmányokkal rendelkező tibetieket, a Genfi Egyezmény értelmében, az Európai Unió valamennyi tagállamában szívesen fogadják, hosszú távú ott tartózkodásuk, és akár végleges letelepedésük is megoldott. Továbbá hasonlóan kedvező elbánásban részesülnek az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában, Japánban, Dél-Koreában, Tajvanon, stb.

Méltányos elbírálásukban bízva,
Tisztelettel:
Név


A kampánnyal kapcsolatban szívesen halljuk ötleteiteket, gondolataitokat!
Kösz és Üdv,
Free Tibet Blog


Hozzászólások

Új hozzászólás

Név:

Hozzászólás:
Webgalamb