székhely / telephely H-Budapest I. Attila út 123..
(00-36) 70 431 9343 (00-36)70 944 0260 (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu www.tibet.hu tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAN/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-41
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő
» Retro» Tibeti művészet» Interjú» Levelek» Tibet Press» Tibet Press English» Dharma Press» Human Rights» Világ» Kína» Magyar» Ujgur» Belső-Mongólia » KőrösiCsoma» Élettér» Határozatok» Nyilatkozatok» tibeti művészet» lapszemle.hu» thetibetpost.com» eastinfo.hu» rangzen.net» ChoegyalTenzin» tibet.net» phayul.com» DalaiLama.com» vilaghelyzete.blogspot.com» Videók» Linkek» TibetiHírek» Szerkesztőség
A tervek szerint néhány év múlva naponta egy éttermet nyit Kínában a McDonald’s. Eddig minden másnapra jutott egy.
Nem tud ellenállni a „nyugati hódításnak Kína”. A McDonald’s amerikai gyorskiszolgálású étteremlánc eddig minden második nap nyitott egy egységet. A következő néhány évben viszont azon fognak dolgozni, hogy egy napra egy étteremavató jusson – hangsúlyozta Peter Rodwell, az étteremlánc ázsiai üzletágának vezetője a Singapore Today című lapnak.
A gyorsétterem láncok igencsak szíves fogadtatásban részesültek a távol keleti piacon. A sort a KFC kezdte, amelynek jelenleg 3200 étterme van Kínában, az ugyanahhoz a vállalatcsoporthoz tartozó Pizza Hut 500 egységet üzemeltet. A McDonald’s eddig 1100 éttermet nyitott Kínában, s 2013-ra ezt a számot 2000-re szeretnék emelni.
A McDonald’s elsősorban a franchise-üzletágban szeretne erősíteni. A világszerte működő „mekik” mintegy háromnegyede üzemel ilyen szerződés keretében. Kínában szinte az összes étterem magánüzemeltetők kezében áll. A Blooombergnek nyilatkozó egyik piaci szakértő szerint ezzel a McDonald’s komoly kockázatot is vállal, hiszen a franchise-szerződők jó részét a gyors pénzszerzés motiválja, nem pedig a tartós étterem-üzemeltetés – írja a Bloomberg nyomán a Világgazdaság Online.