Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

székhely / telephely H-Budapest I. Attila út 123..
(00-36) 70 431 9343   (00-36)70 944 0260   (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAN/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-41
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

Lovas István: Megoldás?

2009. február 14./TibetPress

Ön szerint Magyarországon kit igazoltatnak a rendőrök inkább: azt, aki magyar zászlót lenget a körúton, vagy 150 cigányt, ha fenyegetően felvonul?

Ön szerint a Kondorosi-féle Új Rend Magyarországán kit zaklatnak és büntetnek inkább: azt, aki csoportosan, szamurájkardokkal, nyakában aranylánccal tart rettegésben egy kisvárost, vagy azt, aki kocsija csomagtartójában lévő pótégő izzója elszakadt?

Ön szerint Amerikában kit igazoltatnak inkább: azt, aki amerikai lobogóval végiglejt Manhattanben a Park Avenue-n, vagy ha 150 bűnöző kinézetű ember felvonul egy Siófok nagyságú amerikai városkában?

Ön szerint a Kőszeg Ferenc-féle jogvédők azt jelentették az elmúlt majd két évtizedben a világ nyilvánosságának, hogy a hazafiakat diszkriminálják politikai okokból, vagy azt, hogy a cigányokat diszkriminálják?

Ön szerint hazudnak a Kőszeg-féle jogvédők?

Ön szerint van még egy ország a földkerekségen, ahol „gyanús”, ha valaki a saját nemzete lobogóját emeli a magasba?

Ön szerint ez miért van így, kik miatt van így, és miért hagytuk, hogy így legyen?

A választ mindenki tudja. De azért még egy példa.

2006 októberében, az MTV „ostroma” után a magát szabad idejében olykor eksztatikus állapotban a padlóra vető Hack Péter alkotmányjogász a TV2-ben azt nyilatkozta, hogy „a passzív jelenlét is kimerítheti a pszichikai bűnsegéd fogalmát”. Vagyis az egész jeleneten röhögő TV2-es Sváby András is kimeríthette a pszichikai bűnséged fogalmát – noha Hack rá nyilván nem gondolt. Hogy miért, azt mindenki tudja.

2009. február 10-én a veszprémi naplo-online.hu-n Cozma-gyilkosság – nyilatkoznak a szülők című írása idézi Derzsy Péter alezredest, a megyei főkapitányság bűnügyi osztályának vezetőjét. „A nyomozás jelenlegi állása szerint az ügynek nem lesz több gyanúsítottja, hármójukat gyanúsítják a bűncselekmények elkövetésével, a társaság többi tagja csak tanú.” Vagyis a hatalom politikai és faji indíttatásból kettős mércével mér. De nagyon. Miért hagytuk, hogy így legyen? Holott mindez nem faji kérdés. Ez csak rasszistáknak, azaz a magyar kormánynak, valamint korábbi koalíciós, ma csöndes társának az.

A következő kormánynak azonnal be kell vezetnie a nulla toleranciát. Fajra, bőrszínre és politikai szimpátiákra való tekintet nélkül. Egy olyan országban, ahol a papírgalacsinnal dobálást rács mögé dugással kívánják büntetni, börtönbe azzal, aki más telkébe mászik lopni. Börtönbe azzal, aki fát lop és százezres büntetést annak, aki szemetel. New Yorkban is így kezdték. Nem rasszista alapon. Hogy az elkapottak között aránytalanul több volt a fekete? Kit érdekelt?

A másik oldal jót szórakozik, hogy ismét nem a lényegről, a tragikus állapotokat szándékosan létrehozók azonosításáról és felelősségéről beszélünk, hanem arról, hogy a „cigánybűnözés” kifejezés használható-e vagy nem. A közbeszédben használják, ahogyan a „szívjóságot” is, noha a rosszmájúak egyesülete nyilván kifogásolhatná, amiért a halmaz (minden szív) nem minden alkotó tagja „jó”. Kit érdekel? Csak kéretik, hogy elsősorban azok fogják be az ügyben a szájukat, akik „arab terrorizmusról” beszélnek. Miért, minden arab terrorista?

A kifejezés körüli vitának nagyjából annyi a jelentősége, mint a középkorban a teológusok között egy fordítási félreértésen alapuló azon disputának, hogy hány angyal tud táncolni a tű fokán. Kit érdekel?

Kit? Mármint a „cigánybűnözés” kifejezés körüli vita? Kőszeg Ferencet, Vásárhelyi Máriát, Hell Istvánt és a többieket. Azokat, akik a demokratikus jogaikért felvonulókat csőcseléknek nevezik. És azokat, akik leírják, hogy közéjük kellene lövetni, majd ezért állami megrendelést kapnak. A következő kormánynak – ha meg akarja szolgálni fizetését és választói bizalmát – nem azzal kell foglalkoznia, hogy fogalmi háborúban vesz részt, netán a kezeit tördeli, mert politikailag „korrekt” akar lenni.

Nem. A törvényhozás első ülésén azonnali hatállyal módosítania kell a BTK-t, és gyökeresen átalakítani a rendőrséget. Tűrhetetlen, hogy Magyarországot – beleértve szánalmas, korrupt rendőrségét - védelmi pénzt szedő maffiózók uralják. Ha a feladat egyedül nem megy, külföldi segítséget kell hívni. Nem pedig azzal foglalkozni, hogy Tibetben és Havannában megsértik-e az emberi jogokat.
Lovas István - Magyar Nemzet Képeslap

Hozzászólások

Új hozzászólás

Név:

Hozzászólás:
Webgalamb