Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

székhely / telephely H-Budapest I. Attila út 123..
(00-36) 70 431 9343   (00-36)70 944 0260   (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAN/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-41
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

Kisebbségi jogokat CSAK magunknak, Tibet meg kit érdekel???

2008. szeptember 5./péntek/Budapest/anthropolis/TibetPress

Magyarország kormánya az EU-n belül a kisebbségvédelem szószólójaként szeret magára tekinteni, jogosan emelve szót a határon túli magyar etnikumok autonómiája és a kisebbségi jogaik érvényesülése érdekében, így kitartóan küzdött az etnikai kisebbségek jogainak a Lisszaboni Szerződésben történő megemlítéséért. DE MENNYIBEN HITELES EZ A POLITIKA, HA HAZÁNK EURÓPÁBAN EGYEDÜLÁLLÓ MÓDON DISZKRIMINÁLJA A MENEKÜLŐ TIBETI KISEBBSÉGET??? El nem ismerve, sőt megnyirbálva az üldözött tibeti nép alapvető jogait, meggátolva a tibeti menekültek befogadását?

A Külügyminisztérium és az igazságügyi tárca (IRM) a kínai gazdasági és politikai lobbinak engedve nemrég olyan szabályozást vezetett érvénybe, amely különös módon megnehezíti a tibetiek hazánkba történő beutazását, beleértve a hamarosan hazánkba látogató, szintén emigrációban élő Dalai Lámáét.

Tibet és a tibeti nép a világ legüldözöttebb és leginkább elnyomott kisebbsége, amelynek területét a Kínai Népköztársaság több évtizede tartja katonai megszállás alatt, eközben kitartóan és módszeresen irtva a világ egyik ősi kultúráját, nyelvét és vallását, a tibeti buddhizmust, sárba tiporva a tibetiek legalapvetőbb emberi jogait, szólás- és véleménynyilvánítási szabadságát. Az olimpiai játékok időlegesen ráirányították a figyelmet a tibetiek nyomorúságos helyzetére és nemes küzdelmére, bár a magyar kormány ebben az időben is hallgatott a témát illetően, majd az esemény elmúltával már nyíltan diszkriminálja a tibetieket, a kínai államhatalom és gazdasági lobbi kedvébe járva.

A kínai jogtipró hatalmi gépezet ellen egy olyan nemzet kormányának, amely nemzet maga is mélyen ismeri és elszenvedte a kisebbségi problémát, fel kellene szólalnia, semmiképpen nem támogathatja! A ma politikusainak nem szabadna elfelejteniük, hogy a nem is olyan távoli múltban a mi menekült honfitársainkat százezres nagyságrendben fogadták be a világ különböző országai. Ma már mi is megtehetnénk, hogy szót emelünk a sanyarú sorsú embertársainkért, és befogadjuk az üldözötteket…

A magyar kormány kisebbségi jogokat zászlóra tűző politikája csak akkor lehet hiteles, ha nem tesz különbséget a saját nemzeti érdekei és egyéb kisebbségek jogai között (legyenek azok távol Afrikában vagy valahol messze Ázsiában), különösképpen nem teheti ezt rövidtávú gazdasági érdekei vagy nagyhatalmi nyomásgyakorlás miatt. A kisebbségi jogok (az anyanyelv használata, a területi vagy kulturális autonómia, a vallásszabadság, a menekültek jogai stb.) univerzális jogok, amelyeket vagy egyetemesen elismerünk, képviselünk és védünk, vagy pedig NEM. A szalámipolitika nem elfogadható. Amennyiben különbséget teszünk a saját kisebbségeink jogai és érdekei, illetve más kisebbségek jogai között, abban az esetben a kisebbségi politikánk mélyen hiteltelenné és vállalhatatlanná válik!

Az Anthropolis Egyesület temérdek szervezethez hasonlóan ezúton szólítja fel a kormányt, hogy azonnali hatállyal vizsgálja felül és vonja vissza ezt a szégyenteljes szabályozást és képviselje hitelesen, következetesen a kisebbségi jogokat világszerte!

www.anthropolis.hu
office@anthropolis.hu
Hozzászólások

Új hozzászólás

Név:

Hozzászólás:
Webgalamb