Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

székhely / telephely H-Budapest I. Attila út 123..
(00-36) 70 431 9343   (00-36)70 944 0260   (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAN/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-41
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

Harc a kínai befektetőkért - lapszemle

2011. július 1. /inforadio.hu/TibetPress

Több település is versenyez a kínai cargo repülőtérért - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet arról számol be, hogy országos óvodaépítési programot indít a kormány.

Hoppon maradhat Vát és Porpác, ez két Vas megyei település - írja a Népszabadság. Kínai cargo repülőtérnek ugyanis a kormány más helyszíneket is alkalmasnak tart. Döntés még nincs, de Mezőkövesd, Taszár és Pápa is versenyben van.

Magyar Nemzet arról számol be, hogy országos óvodaépítési programot indít a kormány. A lapnak Gloviczki Zoltán, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium helyettes államtitkára elmondta, hogy a hátrányos helyzetű településeken, egy-két éven belül elegendő lehet a férőhely. Rövid időn belül várhatóan 16 milliárd forintra szóló uniós pályázatot írnak ki óvodafejlesztésre, elsősorban újak építésére. A nagyvárosokban és a fővárosban a férőhelyhiányt szabálylazítással és átmenetileg a családi napközik fokozott támogatásával oldják meg.

Az Index az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ legújabb jelentését ismerteti, amely szerint a Német- és Franciaországban fertőző járvány Egyiptomból behozott magokról indult. Bár a központ szerint továbbra is rengeteg a bizonytalanság a járvány forrása körül, úgy vélik, az Egyiptomból 2009-ben és 2010-ben behozott görögszéna magok okozhatták a fertőzést.

Hiába törleszti szorgalmasan devizahiteleit a magyar lakosság, májusban újabb 272 milliárd forinttal nőtt a háztartások bankok felé fennálló tartozása, természetesen ezúttal is a forint gyengülése miatt - írja a Portfolio.hu. A hitelkihelyezéseket tekintve ugyanakkor bíztató, hogy sem a lakáshitelek, sem a fedezetlen fogyasztási hitelek új volumene nem esett tovább az egy évvel korábbihoz képest. A szabad felhasználású jelzáloghitelek azonban egyre kevésbé népszerűek, a betétek állománya pedig nem változott jelentősen egy hónap alatt.

A nagy értékű ingatlanok két százalékát lehet elárverezni október elsejéig. A hitelintézetek a felgyülemlett tartozásokat elsősorban békés úton, peren kívül kívánják rendezni. Késedelem esetén az adósukat levélben szólítják fel a kötelezettségük teljesítésére. Ugyanakkor az adósok telefonos hívogatása zaklatásnak számít. Kilakoltatást jogszerűen csak a bírósági végrehajtó hatóság hajthat végre - figyelmeztet összeállításában a Pénzcentrum.hu.

A Napi Gazdaság arról számol be, hogy a magyarok vagyonából tavaly jelentős összegek távoztak az országból. Ez a folyamat ugyan lelassult, de a pénz áramlási irányában nem látszik fordulat - állapították meg egy csütörtöki konferencián. A nem elég tiszta gazdaságpolitikai elképzelések mellett nem reális tömegével hazavárni a vagyonokat - hangzott el, bár a kiszámíthatóság másutt is hiánycikk.

Windisch Judit

Hozzászólások

Új hozzászólás

Név:

Hozzászólás:
Webgalamb