Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

székhely / telephely H-Budapest I. Attila út 123..
(00-36) 70 431 9343   (00-36)70 944 0260   (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAN/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-41
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

Gyalwa Karmapa Rinpocse (Urgyen Trinley) rendkivüli szertarást vezetett le a földrengések áldozataiért a Gyuto kolostorban

2010. április 24./ITSN/TibetPress

2010. április 22./ csütörtök/Dharamszala
Õeminenciája Gyalwa Karmapa Rinpocse  (Urgyen Trinley)  rendkívüli szertartással emlékezett azokra, akik meghaltak, megsérültek vagy megannyi szenvedés jutott számukra osztályrészül a közelmúltban történt tragikus Kyigudoi földrengésben. A szertartást a Gyuto  kolostorban tartották Dharamszala közelében, csütörtök reggel.

A Monlam imádság végén Gyalwa Karmapa Rinpocse a gyülekezethez fordult. Azt mondta, hogy a közelmúltban történt hatalmas földrengés Kyigudoban nagyon sok tibetit ölt meg, a sérülteknek és azoknak a száma, akiknek helyzetük tragikussá vált, még ennél is jóval több.
Sok iskolás gyermek és szerzetes menekült el Kyigudoból, és sokan elvesztették minden rokonukat és családtagjukat a földrengésben. Amint a tragédia híre elterjedt, szorongás és óriási szomorúság töltötte el a száműzött tibetieket. Őszentsége a Dalai Láma és a tibetiek világszerte felajánlották, hogy emlékükért folyamatosan imát mondanak.

Gyalwa Karmapa Rinpocse továbbá kifejtette, hogy bár a földrengés elképzelhetetlen szenvedést okozott a túlélőknek, magasztalta erőfeszítéseiket és kitartásukat. A tibetiekben rejlik egy olyan hatalmas erő, mellyel felül tudnak kerekedni az őket ért óriási traumákon és fájdalmas eseményeken, mélyen átérezve az együttérzés természetét, a kölcsönös függőséget és a karma törvényét. Az összes tibetit magasztos szavakkal illette - minden tartományból - akik siettek Kyigudoba segítséget nyújtani az áldozatoknak, és különösen azokat a szerzeteseket méltatta, aki a mentést vezették, és felajánlották szakértelmüket a hamvasztásos temetések  rituáléinak elvégzésére.

Gyalwa Karmapa Rinpocse megemlítette Őszentsége a Dalai Láma azon óhaját, hogy  a földrengés sújtotta térségbe utazna vigasztalni az életben maradottakat és imádkozni a halottakért. Érthető és teljes mértékben természetes, hogy a tibeti emberek ilyen fájdalmas időszakban elementális erővel vágynak arra, hogy hallhassák Őszentsége a Dalai Láma szavait, aki felé mindig hatalmas hittel és bizalommal vannak, mondta Karmapa. Gyalwa Karmapa Rinpocse méltatta a Gyuto kolostort és annak  előljáróit valamint  a buddhista szanghát a rendkívüli  szertartás alatti magatartásukért és azt mondta, hogy ez az együttérzés valóban segíteni fog a tibetieknek Kyigudoban.

A Gyuto kolostor és szerzetesei  156 111 rúpia támogatást nyújtottak a dharamszalai irodának ahhoz, hogy orvosi és újjáépítési segítséget tudjanak nyújtani  Kyigudoban.

Hozzászólások

Új hozzászólás

Név:

Hozzászólás:
Webgalamb