Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123.
(00-36) 70 431 9343   (00-36)70 944 0260   (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAN/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

Falun Gong - Magyarországra is kiterjedt Kína üldözési terror kampánya

2009. június 29./Falun Dafa Clear Harmony/TibetPress

Egyetemet kényszerítettek
2007. márciusában az IGFM emberi jogi szervezet, az ember jogi hallgatói mozgalom (HRSI) együttműködésével, le próbált foglalni előadótermet a Közép Európa Egyetemen (CEU). Fórumot akartak tartani egy kanadai ügyvéd jelentéséről, amely arra utal, hogy Kína állami egészségügyi és katonasági intézményeinek dolgozói illegális szervrablást végeznek Fálun Dáfá hívekein, és a szervüket külföldieknek értékesítik.

Egy ausztrál tényfeltáró újságíró felderítette, hogy a kérelem benyújtása után órákon belül az egyetemi PR és külkapcsolatok irodája panasz telefonhívást kapott a budapesti kínai nagykövetségtől. Mivel az egyetemi beiratkozások egyre jobban csökkennek, a dolgozók az egyetem érdekében elutasították a kérelmet, és megszegték nyílt társadalmi és hallgatók számára garantált politikai és gyülekezési jogukat. A kínai követség erre azt válaszolta, hogy jelenleg a Kína és Magyarország közti kapcsolatok nagyon erősek. Emiatt nem akarták, hogy valami ezt megzavarja.

Bevásárlóközpontot irányítottak
2005. novemberében egy nő próbált egy Fálun Dáfáról szóló festmény kiállítást tartani több budapesti bevásárlóközpontban. Néhány helyen válaszolták, hogy szívesen megengedik. De a kövezkező tárgyalásokon teljesen elálltak támogatásuktól. Tényfeltáró kutatás által egy AsiaCenter dolgozó megerősítette a szervező kérelmet azért utasította el, mert a kínai követséggel beszélt róla és szoros viszonyukat nem akarta megkockáztatni.

Szerkesztőséget fenyegettek
2003. elején két Fálun Dáfá művelő résztvett egy interjún az Erzsébet TV-én. Egy tíz perces interjút adtak a Kínában történő üldözésről. A főszerkesztő egyik közeli ismerőse közölte, hogy napokon belül a kínai követség dolgozói meglátogatták a szerkesztőséget, fenyegették és megfélemlítették. Nem csoda, hogy hírt közölnek arról, hogy Kínában az újságírókat is üldözik.

Egy ausztrál újságíró mondta, hogy interjút tartott a kínai követséggel a Fálun Dáfáról. A dolgozó semmiféle aggodalmat nem mutatott az ijesztő vádak iránt, sőtt inkább támadta a Fálun Dáfá híveit. Sokszor kérte az újságírótól, csak ne írjon cikket róla, mert rossz hatása lesz és kérdezte, írni fog-e róla.

Kérdés és válasz Fálun Dáfáról

Ezt tulajdonképpen Fálun Dáfá-, Fálun Gong-, Falun Gong- vagy Falunkung-nak hívják?
Valójában mindegyik helyes. „Falunkung” a Magyar Tudományos Akadémia hivatalos leírása, de mi a pinyin-t használjuk (Falun Gong) és a helyes kiejtés érdekében „Fálun Dáfá-”, illetve „Fálun Gong-nak” hívjuk. Magyarországon minden rendezvényünkre ezeket a szavakat használjuk, ezért kérjük, hogy Ön is így használja.

Mi a különbség a Fálun Dáfá és a Fálun Gong között?
1992-ben amikor Fálun Dáfá először került nyilvánosságra Kínában egy csíkungként (békés, lassú torna meditációval) volt meghírdetve és emiatt Fálun Gong-nak hívtuk. Mikor egyre népszerűbb lett, akkor Fálun Dáfá-nak hívtuk, ami egy spirituális művelési útnak, illetve életmódnak minősül.

Gyógyhatása mennyire bebizonyítható?
Ha rátekint a magyar weblapunkra http://hu.clearharmony.net, majd jobb oldalt a „Kitüntetések” linkre kattint, akkor látni fogja, hogy nemzetközileg nagyon elismert a Fálun Dáfá gyógyhatása és közszolgálata. Az üldözés előtt a kínai kormány is több kitüntetést adott a Fálun Dáfának, sőt a rendezvényeket is anyagilag támogattak.

A kínai kormány tovább miért nem támogatja?
A cikk megjelenési dátuma a hu.clearhamrony.net - 2007. június 27.
1998-ban egy kínai állami felmérés azt mutatta, hogy 70-100 millióan végzik a Fálun Dáfát. Kína történelmében soha nem volt ilyen népszerű és egyesített spirituális mozgalom. A gyakorók közül magas rangú kommunista párt tagok-, illetve tanult emberek- is voltak. Kína volt államfője Csiáng Cö-Min félt, hogy a nagy lelkesedés rendszerváltást fog hozni, ami saját hatalmára nem előnyös.

Több nyugati szakértő mint David Ownby és kanadai emberi jogi ügyvéd David Matas, felkutatta a kínai kormány vádját, hogy Fálun Dáfá „szekta” és alaptalannak találták. Kína több spirituális mozgalmat is üldöz, mint például a római katolikus egyházat. Kínai állami papírok szerint azt szintén szektának nevezik és hívők csak a cenzurált, illetve kommunista hangulatos bibliát olvashatnak, mert tiltott a hivatalos példánya.

Hogyan segíthetem a Fálun Dáfá gyakorlókat?
Mindenki tud saját maga módján segíteni, akár a szakmai tevékenységével is. Kína csak nyilvános helytelenítésre reagál és pontosan helytelenítéssel lehet megállítani az üldözést. Írjon levelet társadalmi szervezeteknek, szerkesztőségeknek és magyar képviselőknek. Rendszeresen látogasson el weblapunkra (http://hu.clearharmony.net), olvassa el cikkünket és írjon alá online petíciónka

Hozzászólások

Új hozzászólás

Név:

Hozzászólás:
Webgalamb