Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123. (0036)70 944 0260 (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAM/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

Egy törvényjavaslat szerint a homeopátiás szereket nem lehetne gyógyszernek hívni

2018. december 2./Index.hu/TibetPress

eredeti cikkMár a parlament előtt van az egészségügyi "salátatörvény", miszerint a jövőben

A HOMEOPÁTIÁS SZEREKET NEM LEHETNE GYÓGYSZERNEK HÍVNI,

és a jogszabály csak a gyógyszerkódexnek megfelelés esetén engedi piacon maradni a Magyarország uniós csatlakozása előtt regisztrált homeopátiás készítményeket, írja a 24.hu.

Ezt Horváth Ildikó, az egészségügyért felelős államtitkár mondta a Magyar Gyógyszerészi Kamara által szervezett köztestületi napok rendezvényén. Szerinte a 21. században merőben másként gondolkodnak az egészségügyi szolgáltatásokról, ellátásról szerte a világon, ezért a szakmai evidenciákra, szakmai meggyőződésre alapuló, az egészség megőrzését előtérbe helyező "összekapaszkodásra" van szükség.

Szerinte azokat a sallangokat, amelyeket a közös tudásunkkal el tudunk kerülni, kerüljük el, és legyen bátorságunk arra, hogy amire van bizonyíték, azt képviseljük, írja az MTI.

Bátorította a gyógyszerészeket és a szakmai kamarát arra, hogy jogszabály-módosítói javaslataikat jelezzék az államtitkárságnak.

Az európai tudományos akadémiák közös testülete szerint

SEMMILYEN ÉRDEMI BIZONYÍTÉK NINCS ARRA, HOGY A HOMEOPÁTIA TÉNYLEG HASZNÁL (AZ EZT ÁLLÍTÓ TANULMÁNYOK TUDOMÁNYOSAN NEM ÁLLJÁK MEG A HELYÜKET), ELLENBEN KÁRTÉKONY NAGYON IS LEHET.

Egyetlenegy betegség esetében sincs masszív, kísérletileg megismételhető bizonyíték arra, hogy a homeopátia működne; amikor a homeopátiás szerek után javul a beteg állapota, az egyszerűen a placebohatásnak tulajdonítható.

 Kapcsolódó
 

Európa döntött: a homeopátia hülyeség
A vezető tudósok állásfoglalása fordulópont lehet a kuruzslás elleni küzdelemben: szigorúbb szabályokat, több információt és egy tudományos minimumot várnak el az alternatívoktól is.

Augusztusban a Magyar Tudományos Akadémia Orvosi Tudományának osztálya is új állásfoglalást adott ki. Ebben leszögezik: elengedhetetlen, hogy a terápiás eredményeket a "komplementer eljárások" – vagyis az alternatív medicina – esetében is tudományos módszerekkel bizonyítsák. A komplementer eljárások kifejezés azokat a gyógyító és diagnosztikus eljárásokat foglalja össze, amelyek nem részei a hagyományos vagy konvencionális, nyugati orvostudománynak.

 

Hozzászólások

Új hozzászólás

Név:

Hozzászólás:
Webgalamb