Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

székhely / telephely H-Budapest I. Attila út 123..
(00-36) 70 431 9343   (00-36)70 944 0260   (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAN/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-41
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

Dalai Láma helyett jöjjön a Jani

2010. május 17./erdely.ma/TibetPress

A Dalai Láma dalai nemigen tetszenek a román hivatalosságok füleinek. Őszentsége a tibeti autonómiatörekvésekről prédikál. A romániai magyarok a Székelyföldéről. Románia az egyetlen, szuverén és területileg egységes Kína létezését ismeri el, amelynek Tibet is része. A tibeti autonómiáról szó sem lehet! Ismerős, nemde?

A román hatóságok nem hívták meg a Dalai Lámát. Csak egyedül Tőkés László. Ezért ne is jöjjön ide! Se Romániába, se Székelyföldre: Csomakőrösre! Hívják meg inkább hivatalosan Janit! Jani teljes neve Prahlad Jani. És ő is arról a vidékről származik, akár a Dalai Láma, csak ő nem Kínából, hanem Indiából. Jani tíz napot töltött az indiai Sterling Kórházban. Ezalatt egyáltalán nem evett és nem ivott. És nem is látszott rajta, hogy éhes, vagy szomjas lenne. No, ilyen embert kell ide hozzánk, Romániába hívni! Ettől kellene tanulnia a romániai állampolgároknak! Ha elárulná nekünk titkát, akkor a román kormány kötelezhetne mindenkit, hogy kövessük példáját, és úgy éljünk, akár ő. Ráadásul a 82 éves Jani azt mondja, hogy 70 éve nem ivott és nem evett semmit. Ilyen állampolgárokra van nálunk szükség! Lehetne tőle tanulni! Ő a kórházban beleegyezett abba, hogy tíz napig ne is mosakodjék, nehogy megigya a mosdóvizet. Kapott ugyan naponta egy deci vizet, hogy kiöblítse száját, de azt is kiköpte. Ezt is megmérték, és bebizonyosodott, hogy tényleg egy kortyot sem nyelt le belőle. Jani azt állítja, hogy „szellemi életerőből" és fényből táplálkozik.

Ő a mi emberünk! A megszorító intézkedések után csakis ilyen fakírok élik túl a kormány elkövetkezendő intézkedéseit. Azért kellene feltétlenül meghívnunk, hogy lessük el módszerét. Mert életerő van bennünk, és fény is van elég. Különösen, hogy itt a nyár, és nyúlnak a napok. Ha nem találna eljönni, akkor küldöttséget kellene Indiába meneszteni hozzá. Mondjuk, elmehetne hozzá az elnök Băsescu, a miniszterelnök Boc és esetleg a mi egészségügyi miniszterünk, Cseke Attila. Mert nem elég, hogy ez a polgár nem eszik és nem iszik hetven éve, hanem még beteg sem volt. Ha ez a Jani elárulná túlélési technikáját, azt nálunk alkalmazva Románia nagyjából kilábalna a csődből. Mi rengeteget költünk ételre, italra és ingyengyógyszerre. Ha még fűteni sem kellene, akkor egyáltalán semmire nem kellene költeniük az embereknek. De ezt a fűtésproblémát is megoldhatnánk. Például télen köteleznék a lakosságot fagyálló folyadékot inni. Így, ha akarnák, akkor sem fagyna meg télen ereikben a vér. Csak így, a megszorító intézkedések bejelentésekor. De ez majd elmúlik a nyári melegben.

Ezek lennének az igazi megoldások! Nem kellene állandóan a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) gazsulálni újabb kölcsönért, amit vissza kell adnunk. Sőt, olyan spórlást tudnánk megvalósítani, hogy mi adnánk kölcsön az Európai Uniónak és az IMF-nek, ha netán szorult helyzetbe kerülnek amiatt, hogy Görögország esetleg nem tudja kamatostul visszaadni a neki nyújtott segítséget.
Kuti János
Háromszék
 

Hozzászólások

Új hozzászólás

Név:

Hozzászólás:
Webgalamb