Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

székhely / telephely H-Budapest I. Attila út 123..
(00-36) 70 431 9343   (00-36)70 944 0260   (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAN/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-41
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

Buddha és a szerelem Hagyd, hogy megérintsen!

2009. február 13./péntek/femina.hu/TibetPress

Valentin-nap alkalmából Buddha és a szerelem címmel előadást, utána pedig bulit szervez a budapesti Gyémánt Út Buddhista Közösség. Az esemény azért is aktuális, mert nemrégiben jelent meg Láma Ole Nydahl Könyv a szerelemről című kötete, melyben a buddhista tanító a boldog, kiegyensúlyozott és kielégítő párkapcsolat megteremtéséhez ad gyakorlati tanácsokat. A nagy érdeklődésnek köszönhetően a könyv első kiadása - nyolcezer példány - szinte teljesen elfogyott.

A program: Buddha és a szerelem - Kőszegi Zsuzsa és Szilágy Róbert buddhista tanítók előadása. Időpont: február 14, 20 óra. A tanítás után Buddha és a szerelem party meglepetésekkel (zene: Dynamic Ego Killaz – D.E.K.). Helyszín: Budapest, VII. kerület, Huszár utca 7-9.
Előadás: 400 Ft/Buli: 400 Ft
További információ: www.buddhizmusma.hu.
Könyv a szerelemről
A keleti filozófiák szerint a szerelem és a párkapcsolat a kiteljesedett élet, az emberi fejlődés alapjai lehetnek. Láma Ole Nydahl bölcsen és humorral beszél az élet legtöbb boldogságot és szenvedést hozó érzelméről: a szerelemről. Buddha két és fél ezer éves tanításainak tükrében ad választ olyan mindenkit foglalkoztató kérdésekre, hogy mi az, ami tényleg számít a szerelemben. Hogyan lehetsz tartósan boldog a társaddal, hogyan léphetsz tovább, ha ez mégsem sikerül? Mi mozgatja a férfiakat, és mi a nőket, hogyan függ össze a szexualitás és a szerelem, mi történik két ember kapcsolatával, ha szerelmükből gyermek születik, hogyan válhatsz szerető és szerethető társsá?

A könyv útmutatásait követve a szerelem minden másnál izgalmasabb gyakorlóterepén tanulhatsz meg olyan életet élni, amely nem csak téged tesz boldoggá, hanem környezetedet is! Láma Ole Nydahl egyike azon kevés nyugatiaknak, akik a tibeti buddhizmus teljes jogú tanítói.

Feleségével, Hannah-val első nyugati tanítványai lettek XVI. Gyalva Karmapának, Rangdzsung Rigpe Dordzsénak, aki a század egyik legnagyobb jógija és a tibeti buddhizmus vezetője volt.

"Egyszerű a receptem: Engedd őket bepillantani az életörömödbe!"
Láma Ole Nydahl
Ismerd meg a buddhizmust!
A buddhizmus nem vallás a szónak abban az értelmében, mely szerint a vallás követőjének valamit el kellene hinnie. A buddhizmus nem ismer dogmákat, sőt, bátorít, hogy tegyél fel kérdéseket. A tudomány legújabb eredményei nem mondanak ellent a tanításainak, azonban, ha ez egyszer mégiscsak megtörténne, egy buddhista inkább a tudomány álláspontját fogadná el, hiszen az igazság fölött semmilyen vallás nem létezhet. Akik megkülönböztetnek hit- és tapasztalatvallásokat, a buddhizmust az utóbbihoz sorolják.

A Gyémánt Út vagy vadzsrajána buddhizmus Indiából Tibeten keresztül jutott el nyugatra, nem kis részben annak eredményeképp, hogy a kínai megszállás miatt a tibeti tanítóknak menekülniük kellett hazájukból. De képes-e működni ez a tanítás nyugaton?

Azt szokták mondani, hogy Buddha tanítása olyan, mint egy gyémánt, mely lényegiségében nem változik, mégis a mögötte lévő dolgok színeiben ragyog. Így illeszkedik mindig az egyes országok kulturális hátteréhez, anélkül, hogy lényege elveszett volna. A tanításokat először 1500 évig Indiában, majd ezer évig Tibetben adták tovább. Közösségük a négy nagy tibeti átadási vonal egyikét, a karma kagyü tanításait képviseli.

Hozzászólások

Új hozzászólás

Név:

Hozzászólás:
Webgalamb