Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

székhely / telephely H-Budapest I. Attila út 123..
(00-36) 70 431 9343   (00-36)70 944 0260   (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAN/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-41
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

Breaking Hírek: Erősödik a kínai lobbi Magyarországon

2008. november 4./kedd/MTI/OTS/Free Tibet Blog/TibetPress

A magyar kormányzat ismét jelét adta annak, hogy nem idegenkedik az emberi jogokat lábbal tipró kommunista kínai rezsimmel való együttműködéstől. A legnagyobb magyar állami, fejlesztési bank ugyanis együttműködési megállapodást kötött egy hatalmas, kínai fejlesztési bankkal (természetesen állami kézben van a pénzintézet), ezáltal a kínai pénzek megjelenhetnek a magyarországi fejlesztések mögött. Mivel aki a tőkét adja, az diktál, nem nehéz levonni a következtetést, hogy kínai lobbi és befolyás nagyságrendekkel megerősödhet az amúgy is Peking-párti budapesti kormányzat politizálásában.

Emberi jogok, Tibet? Ugyan, kérem, a Magyar Köztársaság Zrt-t futtató klikknek hamarosan pénz kell a szavazatvásárláshoz, a pénznek pedig köztudottan nincs szaga, még akkor sincs, ha az a diktatórikus Kínából jön.

Együttműködési megállapodást írtak alá Budapesten a Magyar Fejlesztési Bank és a China Development Bank képviselői. A két állami tulajdonú fejlesztési bank a jövőben erősíteni kívánja kapcsolatait, elsősorban a beruházások, valamint egyes projektek finanszírozásában. Dr. Erős János, az MFB vezérigazgatója hangsúlyozta:

“Két egyenrangú, bár nem azonos nagyságú bank kötött szerződést olyan időszakban, amikor a nemzetközi pénzpiaci válság következtében a bankközi és a nemzetközi banki együttműködés feltételei nehezebbé váltak. A kínai partnerrel történő társfinanszírozás révén új lehetőségek nyílnak a hazai fejlesztésekhez szükséges források bevonására, a két ország közötti dinamikus együttműködés további elmélyítésére.”

A szerződés aláírásának különös jelentőséget ad a jelen gazdasági feltételek mellett az a tény, hogy az együttműködés lehetőséget biztosít az MFB számára, hogy tovább bővítse a nem költségvetési, piaci forrásokra alapozó fejlesztési hiteleit. Az együttműködési szerződés adta keretek kihasználása jól beleillik abba a kormányzati és MFB stratégiába, ami a jelenlegi gazdasági viszonyok mellett növeli a vállalkozások fejlesztését szolgáló, de a piaci impulzusokat érvényesítő kedvezményes beruházási forrásokat. A kínai forrásbevonás ilyen módja példaértékű lehet.

Liu Bing, a China Development Bank nemzetközi együttműködési kapcsolatok biztosa (a közép-európai projektfejlesztési csoport vezetője) megerősítette, hogy vizsgálják a nagyobb volumenű projektekben való társfinanszírozási lehetőségeket, a fejlesztési hitelprogramok forrástámogatását.

Hozzászólások

Új hozzászólás

Név:

Hozzászólás:
Webgalamb