Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

székhely / telephely H-Budapest I. Attila út 123..
(00-36) 70 431 9343   (00-36)70 944 0260   (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAN/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-41
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

Békét Tibetnek! Petíció Barack Obama Elnökhöz/Tibet in Peace - A petition to President Barack Obama

2009. június 15./www.tibet-in-peace.org/TibetPress

Tibet in Peace - A petition to President Barack Obama

Kedves Barátaim!
Először 1999-ben találkoztam Őszentsége a Dalai Lámával. Ez a találkozás megváltoztatta az életemet. Olyan sok inspirációt kaptam, hogy úgy döntöttem, én is megpróbálok, amivel csak tudok, hozzájárulni ahhoz, hogy a világ felfigyeljen a tibetiek helyzetére. Először két kiállítást és aukciót szerveztem: Művészek egy szabad Tibetért (A Szabad Tibetért Kampány segítségével) és tagja lettem a Comite de Apoyo al Tibet-nek, annak a szervezetnek, amely jogi történelmet csinált azzal, hogy spanyol bíróságok előtt pert indított számos kínai vezető ellen különböző nemzetközi bűncselekmények miatt.

Sajnos azonban az idő múlik, és a  tibeti helyzetre megoldás még nincs a láthatáron. Tibetben egyre nő a feszültség és a helyzet rendkívül kritikus. Kérem, ne veszítsék szem elől a tényeket.

Ez az, amiért úgy gondolom, hogy nekünk, a civil társadalomnak is cselekednünk kell. Hallatni akarjuk hangunkat a szenvedő tibetiekért azáltal, hogy aláírjuk ezt a petíciót, amit eljuttatunk Barack Obama elnöknek, azért hogy szervezzen szemtől szembeni találkozót Őszentsége a Dalai Láma és Hu Csin-tao elnök között Washingtonban, hogy végeges, mindkét fél számára elfogadható megoldást találjanak. A Dalai Láma azt kívánja, hogy a kínaiak és tibetiek békében és harmóniában igaz testvérekként éljenek egymás mellett.

Biztos vagyok benne, ha Hu Csin-tao elnök személyesen találkozik a Dalai Lámával, ő maga is megváltoztatja álláspontját, és rájön arra, hogy a Dalai Láma nem a probléma, hanem a megoldás. Kérlek, írjátok alá a petíciót. Ez a petíció saját kezdeményezésem, hogy világszerte mozgósítsam az embereket, és ezzel véget vessünk korunk egyik legnagyobb és legborzalmasabb  igazságtalanságának
Carlos Mundy (A Rainbow Warrior és a Toucan Lodge társszerzője)

A Petíció

Tisztelt Obama Elnök Úr!

Az Ön elnöksége reménysugarat hozott a világba és a kormányzás egy új, nyitott stílusát is eredményezte. Világszerte Önt tekintik annak, aki a szabad világ leghatalmasabb nemzetének elnökeként egy új korszakba, a béke és virágzás új korszakába vezethet el minket.

Mi, akik ezt a Petíciót aláírtuk, aggodalmunkat fejezzük ki amiatt, hogy az ENSZ és számos nemkormányzati szervezet által bizonyítottan súlyosan megsértik az emberi jogokat Tibetben.

A kínai kormánynak az a merev csökönyössége, hogy azzal vádolja a Dalai Lámát, hogy az országa függetlenségére törekszik, miközben ő maga minden különösebb ok nélkül visszautasít minden érdemi béketárgyalást, csak tovább növeli a feszültségeket Tibetben, ami az emberi jogok újabb megsértéséhez vezet.

Biztosak vagyunk benne, hogy ennek a holtpontnak az a megoldása, hogy Ön, mint a Szabad Világ vezetője, szemtől szembeni találkozót szervez Őszentsége a Dalai Láma, a béke embere és Hu Csin-tao kínai elnök között.

Úgy gondoljuk, hogy ez a találkozó elősegíti Tibet népe helyzetének végleges rendezését, és ezzel Tibet és ősi kultúráját is  megmentheti a pusztulástól.

Arra is felkérjük Önt, segítse elő Őszentsége a Pancsen Láma Gedhun Choekyi Nyima kiszabadítását, akit a kínai hatóságok hat éves kora óta, tizennégy éve fogva tart egész családjával együtt.

Az emberi jogok elsőbbséget élveznek bármilyen gazdasági érdekkel szemben, így ennek az öt évtizede tartó áldatlan helyzetnek a megoldása a gazdaságra is jótékony hatással lesz, hiszen rengeteg feszültséget megszüntet a világban.

Biztosak vagyunk benne Elnök Úr, hogy amint találkozik Őszentségével a Dalai Lámával, maga is cselekedni kíván majd.

Őszinte hívei:
aláírások
itt lehet  bárkinek aláírni a petíciót:  http://www.tibet-in-peace.org/sign.html Hozzászólások

Új hozzászólás

Név:

Hozzászólás:
Webgalamb