Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123. (0036)70 944 0260 (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAM/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

Az Internaional Campaign for Tibet üdvözli az USA, az EU, Németország, Japán és Kanada aggodalmát az új biztonsági jogszabályok bevezetése miatt Kínában - Jó reggelt Amerika/HUNG

2016. március 1./ICT/TibetPress

Jelenleg csak angolul olvasható. Magyarul később.

eredeti cikk

Az ICT ma üdvözölte, hogy az USA, az EU, Németország, Japán és Kanada aggodalmának adott hangot a Kínában bevezetett, illetve tervezett új biztonsági jogszabályok kapcsán. A Reuters hírügynökség mai jelentése szerint kivételesen ritka alkalom ez, mivel az USA, Kanada, Németország, Japán és az Európai Unió közösen fordult írásban Kínához, hogy aggodalmát fejezze ki a közelmúltban elfogadott terrorizmus ellenes törvénnyel, a kiberbiztonsági törvénytervezettel és a külföldi civilszervezetek (NGO) kezelésére vonatkozó törvénytervezettel kapcsolatban.

Matteo Mecacci, az ICT elnöke azt mondta: „Üdvözöljök a világ kormányainak, köztük az Európai Uniónak, ezt a jelentőségteljes közös fellépését, melynek keretében megkérdőjelezik az emberi jogok helyzetét Kínában. Kína újonnan kiépített biztonsági rendszere jelentősen fenyegeti az emberi jogok helyzetét Kínában és Tibetben, különösen a tibetiek vannak üldöztetésnek kitéve békés vallási megnyilvánulásaikért, valamint meggyőződésük vagy véleményük kifejezéséért. Mély aggodalommal tölt el bennünket az új terrorizmus ellenes törvény, amely kimondottan a tibetieket és az ujgúrokat veszi célba. Azt szorgalmazzuk, hogy a kínai kormány helyezze hatályon kívül ezt a törvényt, és módosítsa a kiberbiztonságra, valamint az NGO-kra vonatkozó törvénytervezeteket. Az USA, az EU, Németország, Kanada és Japán közös fellépésének emlékeztetnie kell a kínai kormányt, hogy a világ közelről figyeli a Kína fejlődését.”

Kína a múlt év végén fogadta el az első terrorizmus ellenes törvényét, a nemzetközi közösség aggodalmainak dacára, miszerint a nemzeti biztonság érdekében alkalmazott drákói intézkedések arra szolgálnak, hogy lesújtsanak a tibetiekre, ujgúrokra és a kínai civil társadalomra, valamint korlátozzák a vallásszabadságot.[1]

Az új törvényt, amely Kína terrorizmus ellenes stratégiájának tervezetéül fog szolgálni, 2015. december 27-én fogadták el azt követően, hogy Tibetben és Hszincsiangban (Amdo) elnyomó és kontraproduktív politikák alkalmazására került sor, beleértve az igazságszolgáltatás hatókörén kívüli gyilkosságokat, kínzásokat és bebörtönzéseket, valamint a vallási önazonosság és kultúra legenyhébb kifejezésének elfojtását. Az agresszív ’terrorizmus ellenes’ fellépés Tibetben kifejezetten politikai dimenziót kapott, ami a katonai jelenlét fokozódásával járt az egész fennsíkon, annak ellenére, hogy erőszakos cselekményekre nem került sor.

Lábjegyzet
[1] International Campaign for Tibet, January 7, 2016: „Kína első terrorizmus ellenes törvénye és annak kihatásai Tibetre”

forditás/TibetPress

Hozzászólások

Új hozzászólás

Név:

Hozzászólás:
Webgalamb