Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

székhely / telephely H-Budapest I. Attila út 123..
(00-36) 70 431 9343   (00-36)70 944 0260   (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAN/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-41
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

A legfrissebb információk Tibetből IV.

2008. március 30./TSG-Kanada/www.tibet.net/TibetPress

Ngaba-megye, Ngaba "Tibeti Autonóm Tartomány," Szecsuán – Kína továbbra is ügyetlen módszerekkel igyekszik becsapni a világot

A Népi Fegyveres Rendőrség március 29-én és 30-án behatolt a Kirti-kolostorba (Ngaba-megyében). A rendőrség olyan eseményeket szervezett, amelyek során szerzetesek Őszentsége a Dalai Láma képét és tibeti zászlókat tartanak a kezükben, miközben a kamerák mögött a szerzeteseket súlyosan bántalmazták. A rendőrök néhány szerzeteset arra kényszerített, hogy tegyen úgy, mintha számítógépet használna, és közben fényképeket készítettek róluk, természetesen propagandacélokra. Kínát az egész világ elítéli az emberi jogok durva megsértéséért, és a fent említett kolostor eseményei is bizonyítják, hogy a kínai hatóságok megpróbálnak pozitív képet a világ elé tárni.

Számos tibeti vadász megfogadta, hogy tartózkodik az orvvadászattól, a fegyvereiket beszolgáltatták a különféle kolostoroknak. Ez Tibetben egy bevett szokás, mivel a kolostorokat szent helyeknek tekintik, és mint ilyenek, ideális helyek arra, hogy ilyen fogadalmakat tegyenek, és az emberek bíznak abban, hogy a kolostorok soha többé nem engedélyezik e fegyverek használatát vagy áruba bocsátását. A kínai hatóságok ezt felhaználták arra, hogy kihirdessék: a kolostorok fegyvereket halmoznak fel a jövőbeli tüntetésekhez. Március 28-án számos rendőr érkezett a Kirti-kolostorba, és nagyon sok szerzetest letartóztattak.

Dzsomda-megye, Csamdo-prefektus, "Tibet Autonóm Régió" – Tiltakozó szerzetesek

Március 30-án a Wara-kolostor szerzetesei demonstrációt tartottak. A megyei hivatalok felszólították a Wara-kolostor vezető Lámáját a tiltakozások beszüntetésére, így a demonstrációk ideiglenesen abbamaradtak. Egyéb részlet jelenleg nem ismert. Dzsomdáben és Dergében a kínai hadsereg nagy létszámmal van jelen, és folytatódik az elnyomás.

N
gaba-megye, Ngaba "Tibeti Autonóm Prefektúra," Szecsuán – szerzeteseket tartóztattak le az Acsok Tsze-nyi kolostorban

A Ngaba-megyei Acsok Tsze-nyi kolostorban egy csoport szerzetest tartóztattak le, miközben a rendőrség az egész épületet átkutatta.

Ngaba-megye, Ngaba "Tibeti Autonóm Prefektúra," Szecsuán - 16 szerzetest tartóztattak le a Gomang-kolostorban

A Gomang-kolostort a rendőrök átkutatták, és tizenhat szerzetest letartóztattak.

Dzoge-megye, Ngaba "Tibeti Autonóm Prefektúra," Szecsuán - 17 szerzetest tartóztattak le a Taktszang Lhamo Kirti kolostorban, a házkutatások folytatódnak

A rendőrök március 29-én a Taktszang Lhamo Kirti kolostor 17 szerzetesét tartóztatták le. Március 30-án az összes szerzetes lakhelyét tüzetesen átvizsgálták.

2008. március 29.

Ngaba-megye, Ngaba "Tibeti Autonóm Prefektúra" Szecsuán – szerzeteseket tartóztattak le az Adhue-kolostorban

Miközben a Népi Fegyveres Rendőrség házkutatást tartott a kolostorban, számos szerzeteset letartóztattak.

N
yarong-megye, Karze "Tibeti Autonóm Prefektúra" Szecsuán – a szerzetesek visszautasítják a “hazafias oktatást”

A kínai kormány munkacsoportjai azért érkeztek a Ralang-béli (Nyarong-megye) Shiwa-kolostorba, hogy “hazafias átképzést” nyújtsanak a szerzetesekenek. Az egyik ilyen alkalommal a szerzetesek olyan jelszavakat skandáltak, mint pl. “Szabad Tibet!” és “Őszentségét a Dalai Lámát szívesen kellene látni Tibetben!” Ennek eredményeként kb. 200 katona érkezett a kolostorba, hogy az elszánt szerzeteseket elhallgattassa. A letartóztatásokról eddig nem érkeztek jelentések. A kolostorban közel 160 szerzetes él.

2008. március 28.

Szersul-megye, Karze "Tibeti Autonóm Terület," Szecsuán – A "hazafias átképzés" kampány kudarcot vallott

Az Állami Vallásügyi Hivatal Szersul-megye több, mint 40 fő kolostorát szólította fel arra, hogy a szerzetesek “hazafias átképzés”-en vegyenek részt. A kolostorok egyike sem volt hajlandó részt venni az átképzésen.

Hozzászólások

Új hozzászólás

Név:

Hozzászólás:
Webgalamb