Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

székhely / telephely H-Budapest I. Attila út 123..
(00-36) 70 431 9343   (00-36)70 944 0260   (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAN/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-41
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

A Dalai Láma „szabotál”

2009. január 17./szombat/Free Tibet Blog/TibetPress

Kína ismét a Nobel-békedíjas tibetit hibáztatja. Ezúttal a vád egészen komoly, ugyanis az elvtársak szerint a Dalai Láma a felelős Tibet fejlődésének lassításáért. Oh, my God!

Legqog, a Tibeti Autonóm Régió egyik magas rangú vezetője- helyzetét súlyosbítja, hogy tibeti- a Xinhua állami hírügynökségnek a következőket nyilatkozta:

„A Dalai Láma és követői folyamatosan szabotázsakciókat tervelnek ki, hogy minden eszközzel megakadályozzák Tibet fejlődését.”

A Xinhua gyorsan azt is megjegyezte cikkében, hogy tervbe vették Tibet első autópályájának megépítését, amely Lhászából indulna, első szakaszban 40 km hosszan.

Egy szabotázsakció margójára…

Elnézést kérünk olvasóinktól a felelőtlen újságírói magatartás miatt, de van egy pont, ahonnan mi sem tudjuk komolyan venni a Kínai Kommunista Pártot. Legqog elvtárs vádjaiból kiindulva elképzeljük, ahogy a kínai Strabag minden nap lerak 200 méter autópályát Lhásza mellett, de éjjel jön a Dalai Láma és elhordja az egészet. Reggel kezdhetik elölről, Tibet pedig nem fejlődik. Pedig a párt nagyon igyekszik, láthatják, de így nem lehet. Persze a láma nincs egyedül, vannak követői, úgy könnyebb szabotálni. Egy csomó szerzetest hoz magával az indiai Dharamszalából, a klerikális reakció fészkéből, és előre megfontolt szándékkal lassítják a fejlődést. Valószínűleg Sarkozy is ott van vele. Reggelre hazatérnek, és úgy tesznek, mintha mi sem történt volna: imádkoznak, a Dalai Láma tanításokat tart, és arról beszél, hogy nem ő a felelős, és nem is akarja Tibet függetlenségét, csak autonómiát. Pedig ha épp nem az autópályát bontja le, akkor másképp szabotál! Letépi Mao elnök idézeteit a falakról, munkanélküliséget idéz elő, nem hagyja, hogy a kínai gyártulajdonosok kifizessék a munkások béreit. Miatta csökkent a kínai gazdaság növekedése tizenkét százalékról kilencre, a vizet, és a levegőt is ő szennyezi, miatta van szmog Kína nagyvárosaiban, ő öntött melamint a tejtermékekbe, és a szecsuáni földrengés is az ő műve, higgyétek el, elvtársaim! De egyszer úgyis rajtakapjuk!

Nehéz idők járnak Kínára, mióta a Dalai Láma szabotál. Itt tegnap még volt aszfalt, de éjjel - valószínűleg a láma és klikkje - felbontották az úttestet, óriási forgalmi dugókat okozva Kína több nagyvárosában.


Hozzászólások

Új hozzászólás

Név:

Hozzászólás:
Webgalamb