Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123.
(00-36) 70 431 9343   (00-36)70 944 0260   (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAN/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

A berceli lincselőcigók: az ő védekezesük a támadás

2010. december 6./TibetPress

Alább a mai Magyar Nemzet teljes, csak és kizárólag nálunk olvasható (saját szkennelésű) cikke a berceli cigányok lincselési kísérletéről.

Bár, kormánylap révén, nem merészeli számon kérni, miért maradt el az egész lincselőhorda vasra verése és kivétel nélkül mindegyikük vád alá helyezése, még mindig korrektebb a cikk, mint a balliberális, cigánysajnáltató sajtó; ez különösen a helyi korcsok szokásait taglaló utolsó bekezdésre igaz. ("Bercel polgármestere … a helyi kisebbség általános viselkedésével kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy „az ő védekezésük a támadás". — Nincsenek sokan a faluban, ugyanakkor nagyon hangosak. Mindent kiabálással akarnak megoldani, akkor is, ha segélyosztásról van szó vagy ha késve érkezik a pénz — tette hozzá.") Értsd: éppen olyan ingyenélők, mind mindenhol máshol a világon, akik, ha a nekik „járó” segílyeket ha nem kapják meg, üvöltenek, fenyegetőznek. Ahelyett, hogy örülnének, hogy egy olyan országban laknak, ahol az ostoba őslakosok megtűrik és eltartják őket, miközben minden másik országban minimum elkülönítik őket, ha éppenséggel nem ebrudalják ki az országból. (Vagy lövik le a helyszínen, ha bűnelkövetésen kapják.)

Talán mondanunk sem kell, hogy lincselőcigányaink meg a legpofátlanabb módon hazudnak. Kádár dísz-rendőrcigánya, a múltkor pl. cigány hatalomátvétellel fenyegetőző (cikk ITT) Villás Lajos az ITT található, a „lincselést” magának kikérő (szerinte korcsék csak jajveszékeltek, de nem akartak támadni, pláne nem ötvenen) cikkéből pl. kiderül, cigóink azt állítják, nem támadtak rá az autóvezetőre, hanem „ráestek” a motorháztetőre, onnan vannak a sérülések. (Idézet: „Aztán, megszólal egy ember, aki állítólag ott volt az esetnél, abban részt is vett. Szerinte, nem szándékos volt a gépkocsi megrongálása, az egyik gyermek nagyapja, aki ittas volt, csupán ráesett a motorház tetejére.”).

Mindenesetre megmosolyogtató, hogy csak és kizárólag a „szélsőjobbos” sajtót vádolja emberünk azzal, hogy az esetet összehasonlította Olaszliszkával. Igen, mi is ezt tettük, meg alább a Magyar Nemzet is. „Kár”, hogy – furcsamód – a zsIndex is csak és kizárólag Liszkával kapcsolatos cikkeket listáz a jobboldalt felül található „Hasonló cikkek”-ajánlójában:

A cikk:

Lincshangulat baleset után Bercelen

Egy arra járó, vétlen fiatalemberre támadtak a cigányok • A két szánkózó gyerek életveszélyben

Kis híján megismétlődött a négy évvel ezelőtti olaszliszkai lincselés szombaton, amikor két kisgyereket szánkázás közben egy autó ütött el Bercelen. A helyszínen azonnal összesereglettek a helyi cigányok, akik egy másik, a balesetben vétlen sofőrre támadtak. A Nógrád megyei falu utcáin jelenleg is rendőrök járőröznek. Egy helybeli józanságának és a rendőrség határozott fellépésének köszönhető, hogy nem ismétlődött meg a négy évvel ezelőtti olaszliszkai tragédia szombaton, amikor egy sofőr két szánkózó gyereket gázolt el a Nógrád megyei Bercelen.

A hétéves kisfiú és a nyolcéves kislány súlyos, életveszélyes sérülésekkel került kórházba. A gyerekek állapotáról tegnap hivatalosan nem adtak tájékoztatást. Úgy tudjuk, hogy az sérülteket a Heim Pál Gyermekkórház, illetve a Szent János Kórház gyermek intenzív osztályán kezelik.  A Hír TV értesülése szerint egyiküknél beállt az agyhalál. A kicsik olyan helyen siklottak le a domboldalon, amely a falu egyik utcáján vezet keresztül. Az úton épp egy személykocsi haladt, a szánkózók oldalról belerohantak, a gyerekeket az autó hátsó kerekei több métert tolták maguk előtt.

A járművet egy 43 éves nő vezette. A vizsgálatokat még folytatják a szakértők, az eddigi adatok szerint a sofőr nem hibázott. A gázolás után pillanatokon belül összesereglettek a helyben lakó cigányok, és a helyszínen azonnal bosszúhangulat alakult ki.

Ő volt! ő ütötte el!

Egy balesetben nem érintett, autójával éppen arra járó galgagutai fiatalembert csaknem meglincseltek a sérült gyermekek hozzátartozói és ismerősei. — Azért jártam arrafelé, mert a közelben lakik egy barátom. Amikor odaértem, nem tudtam, hogy mi történhetett, mert sem mentőt, sem rendőrautót nem láttam ott, csak a rengeteg embert. Mikor felfelé mentem az úton, még szétnyílt a tömeg, és felengedtek, ám miután odafent megfordultam, és jöttem visszafelé, már elém álltak. Elkezdtek ordítozni, olyanokat kiabáltak nekem, hogy ő volt, ő ütötte el, szabályos lincshangulat alakult ki körülöttem. Ekkor értettem meg, hogy előzőleg baleset történt — mesélte Eszényi László, akit ezután többen megtámadtak. Mint elmondta, először ütötték az autóját, majd kinyitották a jármű ajtaját, és valaki arcon csapta. — Végül óriási szerencsémre a társaságukból valaki odajött, és azt mondta, hogy hagyjanak engem békén, mert nem csináltam semmit — emlékezett vissza a fiatalember, akit ezután békén hagytak támadói. pedig visszatolatott, és hívta a rendőrséget. Eszényi László a tömegről csak annyit mondott, hogy legalább százan voltak — gyerekek, nők és férfiak egyaránt —, és a helyi kisebbséghez tartoztak. Arra a kérdésre, hogy mit érzett a támadás alatt, a férfi felsóhajtott: „Fogalmam sem volt, hogy mi fog történni. Rettentően féltem, mert ekkora tömeggel szemben teljességgel tehetetlen voltam. Eszembe jutottak a múltban történt, hasonló esetek. Mentettem volna magamat és az autómat is. Nem tudom, mit tettem volna, ha a tömeg tovább folytatta volna a támadást."

Megpróbáltuk utolérni a balesetben részt vett autó vezetőjét is. Környezetéből azonban úgy értesültünk, hogy a hölgyet nagyon megviselték az események, és nem kíván nyilatkozni.

Egy garázda már őrizetben

Az ügyben csoportos garázdaság miatt indított eljárást a hatóság.

— Tegnap az egyik verekedőt, egy 52 éves berceli férfit őrizetbe vettek — közölte Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az elkövető társait még keresik, a gyanú szerint egyikük szintén megütötte a balesetben vétlen fiatalembert, a másik pedig annak autójában okozott kárt. Az alezredes elmondta, az indulatokat a gyorsan kiérkező rendőrök fékezték meg, és megakadályozták a további rendbontást. Bercelen máskor csak körzeti megbízott teljesít szolgálatot, a történtek után a hatóság azonban jobbnak látta az állandó rendőri jelenlétet a faluban. A település békéjét jelenleg is egyenruhások őrzik, akiket Balassagyarmatról vezényeltek Bercelre. A szóvivő szerint a „szükséges rendőri erő" addig marad a faluban, amíg megnyugszanak a kedélyek. A hatóság a vizsgálat eddigi adatai alapján ötven főre becsülte azt a társaságot, amelynek tagjai a vétlen fiatalember autóját körbeállták és részt vettek a szidalmazásában, illetve az erőszakban. A férfi könnyebben megsérült, amikor a támadók egyike ököllel megütötte az arcán.

A gázolásról akkor nyilatkozik bővebben a rendőrség, ha elkészült az igazságügyi szakértő jelentése. A kocsit vezető nőt a kiérkező járőrök alkoholtesztnek vetették alá. A szonda szerint nem ivott.

Figyelmeztették a gyerekeket

A Nógrád megyei Bercel polgármestere tegnap kora délután arról számolt be lapunknak, hogy a hangulat már megnyugodott a településen. Jánvári Andrásné előrebocsátotta, hogy a történtekről nem tud új információval szolgálni, azt azonban jelezte, hogy a baleset előtt többször figyelmeztették már a gyerekeket. A helyi kisebbség általános viselkedésével kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy „az ő védekezésük a támadás". — Nincsenek sokan a faluban, ugyanakkor nagyon hangosak. Mindent kiabálással akarnak megoldani, akkor is, ha segélyosztásról van szó vagy ha késve érkezik a pénz — tette hozzá.

Hozzászólások

Új hozzászólás

Név:

Hozzászólás:
Webgalamb