Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123. (0036)70 944 0260 (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAM/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

Fórum

A fórum használata.

Hozzászólások

 • #Marcsi75 2011-07-07 12:38:15| Válasz erre | Előzmény: #Tipródék vala egy keveset 2011-06-18 11:11:25
  Ennek az a dolognak meglátásom szerint az a legnagyobb érdeme, hogy egy kis beszélgetés indult indulatoktól mentesen. És ez jó. Ugyanaz a kimondott szó lehet jó is rossz is függően attól, ami a szavak mögött van. Azt szoktam mondani, hogy az erő se nem jó, se nem rossz, csak amire használjuk. Ugyanazzal az erővel valakit ki tudunk húzni a tóból és bele is tudunk lökni. De az indíték, a szándék nem mindegy. Mondhatom én azt, hogy " x y nem méltó a szerzetesi címre". És a szavaim lehetnek gúnytól, haragtól mentesek. Hiszen tényeket közlök, valamire alapozom. Ezzel nincs is gond. És ez is adhat megerősítést másnak, felnyithatja a szemét....stb. Meg előfordulhat azt is, hogy azt mondom: " x y nem méltó a szerzetesi címre" és a szavaim tele vannak haraggal, sértődöttséggel, féltékenységgel.....stb. Az információ ugyanaz. Lehet, hogy valakinek hasznos, még akár az is lehet, hogy az életét mentem meg egy információval, de attól még bennem munkál a félelem, a harag....stb., ami befolyásolja a gondolataimat, szavaimat, cselekedeteimet. Mert az alábbi érvelések mintájára ez az x y is megvédhető: ugyan gagyi amit csinál, nem méltó a szerzetesi címre, de lehet, hogy valaki ezáltal tanulja meg azt, hogy hogyan legyen önálló, saját eszében bízó ember. Ez által győzheti le a befolyásolhatóságát..... stb. Hiszen Buddha is azt tanította, hogy semmit sem higgyünk el csak azért, mert egy Buddha mondja, hanem bizonyosodjunk meg saját magunk. Legyetek önmagatok vezérlő fénye! Na, ehhez pont hozzá tud járulni ez a "szerzetes", megtaníthatja erre az illetőt. De attól még a szerzetes ártó cselekedetet hajtott végre. Tehát nem kap felmentést, vagy nem számít érdemnek a részéről. Az illetőt megtanította valamire, az illetőnek előnyére válhat, de attól még ártó cselekedet volt. Legalábbis ebben az esetben. Amúgy meg évek óta én is tudok ezekről a dolgokról, ki is szálltam a Pránanadiból, nem tartottam sose szerzetesnek se meg lámának sem az az illetőt, se a Tibetből jött tanítót. Szóval nem ártatlan bárány egyik sem, de akkor sem tartom helyesnek azt, ahogy róluk beszéltek. Pont ez a probléma mostanában az emberekkel, hogy az orruknál lehet őket vezetni, mert nem képesek felnőni és használni a józan paraszti eszüket. Ebből is láthatod, hogy tulajdonképpen egyetértek a tartalommal, csak a formával nem. Viszont tök jó, hogy megélénkült kicsit a fórum. :-)

 • #Marcsi75 2011-07-07 12:22:04| Válasz erre
  Tudsz adni pontos elérhetőséget az írásról? Kíváncsi vagyok rá.

 • #om ah hung 2011-07-03 12:08:57| Válasz erre | Előzmény: #garuda 2011-07-03 12:03:50
  Erre csak patrubányi írását tudom ajánlani a tibetpress-ből Érdemes elolvasni.

 • #garuda 2011-07-03 12:03:50| Válasz erre
  ami a múlt héten történt az elképesztő. azt tudjuk, hogy a politika nem a korrektségről híres, úgy általában. kína most fontos a világnak, biztos nekünk is az. de eladni a lelkünket, egy tál rizsért... azért mert okosan politizálok, még nem kell becstelennek lenni. a nagy államférfiak ilyenek: bölcsek, de nem jellemtelenek. soha!

 • #Tipródék vala egy keveset 2011-06-18 11:11:25| Válasz erre
  Lehet-e tiszteletlen az, aki mondjuk egy hibát próbál feltárni akármilyen szép girlandos szavakkal mondja is? Lehet , mert sokan még az elvakultságban vannak és azoknak minden tiszteletlenség,mindegy milyen formában közlik azt. Lehet , hogy sokan meg végre örülnek , hogy a sejtéseik , meglátásaik nem csak az ő egyedi meglátásuk és így további útmutatást kapnak, mindegy milyen stílusban, de végre van. Lehet , hogy sokaknak a hócipőjük tele van a sok mindenféle ámítással ami a világban van , csak nincs fórum rá. Mindenk próbálja meglépni a következő lépést és valahogy élni emellett, de ámítások és hazudozások, vag y "bort iszik , de vizet prédikál " típusú tanítók között igen nehéz megtalálni a valódit , amit érdemes egyáltalán keresni. - Sok lúd disznót győz - ne felejtsük el! És a mai sötét korban lehet, hogy pont a papok azok vagy egyes papok , vagy egyes oktatói vonalak , akik a legrosszabbat teszik,mivel nem látsz mögéjük , kifordult egy világ van most az értékek tekintetében. A stílustól eltekintve és csak a valós információt véve figyelembe , igencsak elgondolkodtató ami ide felkerült. Bátran lehet ajánlani mindenkinek egy kis átgondolásra. - Például mindig oka van annak - és nem a legjobb fajták közül - ha egy szerzetesnek - hát még ha nem is egyszer - azt ajánják magasabb tanítók - hogy tegye le a szerzetesi köntöst, tudok egyről (szlovéniai buddhista volt nagy csinnadrattával).

 • #Kristóf Miklós 2011-06-16 17:37:54| Válasz erre
  Kedveseim, ne csak a rosszat lássátok, hanem a minden lényben ott munkálkodó jót is. Mindenki szeretetre vágyik, és mindenki a Fény felé tör, ha jól, ha rosszul. Vannak vámszedők is, igen, de aki legbelül ismeri az Igazságot az elkerüli a csapdákat. Én kidolgoztam a Kvadromatika módszerét, és Urgyennel beszélgetve kiderült hogy ez nagyon hasonló a Dzogcsen tanításaihoz. Naná, én sem az ujjamból szoptam a dolgokat! Hibáimból tanulok, eredményeimből erőt merítek. Olvastátok James Redfield: Shambhala titka című könyvét? Szeretettel Miklós

 • #Marcsi75 2011-06-02 11:18:20| Válasz erre
  Biztos, hogy sokan élnek tévedésben és követnek el helytelen dolgokat, de akik ilyen tiszteletlenül beszélnek másokról, azok vajon magukról mit árulnak el? Úgy gondom, hogy néhány hozzászóló stílusa nem méltó sem a buddhizmushoz, sem ehhez az oldalhoz.

 • #Crucifix 007 2011-04-29 09:25:42| Válasz erre
  Ha nem ők akkor az aurafotósok gyűjtik sok hülye pénzét , mert nem tanultak eleget az iskolában a normál dolgokról , hogy könnyen észrevegyék a csalást . Amerika is ettől olyan szabad , ott lehet ezt is , most már nálunk is. Örvendjünk kedves rendtársak !

 • #Han Hun 2011-04-16 04:42:31| Válasz erre | Előzmény: #jampathubten 2011-03-01 15:33:25
  Volt itt egy vietnámi vagy ki , aki meg a vietnámi tara vagy kuan jin szövegéve bemetélte az om mani pad... egyes részleteit néhányszor az ehte eredeti olvasott,kivetített vietnami szövegbe. És ráadásul szerzetes szeretne lenni - valószínűleg nem engedik , de nagyon szép szerzetesinek tűnő szoknyát hord , alatta a kilátszódó vastag bokában gumírozott melegítővel, gondolom nyáron majd nem ebbe lesz , ha el nem menekül már előre - ja, és elmondta , hogy nemrég még erős dohányos volt. Kiből nem lesz cserebogár!

 • #kunhegyesssss 2011-03-18 10:36:51| Válasz erre | Előzmény: #kinkung 2011-03-01 15:29:46
  Végre vannak akik használják az agyukat, nem kell elutazni répajózsival nepálba ahoz hogy rájöjjünk hogy a pránanadinak soha nem is volt és nem is lesz köze a tibeti hagyományhoz. T.Rinpocse alföldi dharma wellness központjából kikerülő "nadi"lámák sem naditól kerülnek közelebb a megvilágosodáshoz.... Ezt minden agyasabb útkereső tudja. Bár egy jól működő adót nem fizető multilevel marketing gyógyítórendszer ; de a reikis alapokkal és newages vizióival inkább a szürke mágia új ösvényeit gazdagítja, de mindezzel együtt elfér a spirituális szartengerben és jó szolgálatokat tesz a vidéki korlátoltságban tartott ezomagyaroknak..... hajrá nadikaka...

Új hozzászólás

Név:

Hozzászólás:
    1 2 3 4 5 6 7 8    
Webgalamb