Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

székhely / telephely H-Budapest I. Attila út 123..
(00-36) 70 431 9343   (00-36)70 944 0260   (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAN/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-41
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

JELENTKEZÉS/REGISTRATION»

PETER LUKES
a hagyományos tibeti gyógyászat tanítója
előadás, egészség-konzultáció, tibeti jóga

2019. november 15-20.
helyszín/Sambhala Tibet Központ
Budapest I. Attila út 123.  11cs

- november 15./péntek 18.00-19.30   1. előadás
ÖT ELEM a TIBETI GYÓGYÁSZATBAN
étkezés és az évszakok szempontjából
előadás
Ez az előadás megismertet minket az Öt Elem Tanával és részletesen kifejti, hogy az elemek miként befolyásolják testünk működését a Hagyományos Tibeti Gyógyászat szerint.
Hogyan változtatják meg a külső elemek a belső elemeinket és milyen hatással van rájuk?
Milyen tulajdonságok vannak hatással táplálkozásunkra, különösen abban a tekinteteben, hogy testünk kiegyensúlyozottan és harmonikusan működjön?

-november 16/szombat 10.00-12.30 és 14.00-18.30/szünetekkel
- november 17./vasárnap 10.00-11.30 és 15.00-16.30

LU-DZSONG
TIBETI EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ JÓGA
öt elem gyakorlatok Tulku Lobszang Rinpocse útján
hétvégi szeminárium
Ezen a hétvégén mélyebben megismerkedünk a Lu Jong tibeti jóga egészségmegörző gyógyító hagyománnyal elméletben és a gyakorlatban.
Hol vannak a gyökerek, hogyan működik, és hogyan került Nyugatra a Lu Dzsong? Kik ennek az értékes és hasznos hagyománynak nevezetes tibeti tanítói?
A hétvégén megtanuljuk azt is, hogyan kell az Öt Elem gyakorlását helyesen elvégezni a mindennapi gyakorlatban.

A Lu Dzsong egy testmozgás-sorozat, amely több mint 8000 évvel ezelőtt alakult ki Tibetben. Lu Dzsong a tibeti buddhista tantra és bön hagyományokból származik, és a tibeti orvosláson alapul.

A tibeti orvoslás hagyománya régóta ismeri, hogy a betegségek kiegyensúlyozatlan elemek és humorok következményei (a
a test létfontosságú anyagai). A testhelyzet, a mozgás és a lélegzet kombinációja révén Lu Dzsong megnyitja a csatornákat közvetí a testben, és mozgtatja a tévesen irányított energiát. Ilyen módon Lu Dzsong gyakorlata segíti egyensúly megteremtődését fizikai, mentális és energetikai szinten.

Fizikai szinten a testmozgások támogatják a gyógyulási folyamatokat, és hatékonyan küzdenek a betegség ellen is. A rendszeres gyakorlás révén rugalmasabbak, erősebbek leszünk, és javul az általános életképességünk.

Mentális szinten Lu Dzsong segít feldolgozni a negatív érzelmeket, mint például a harag és a vágy, így a pozitív érzelmi egyensúly növeli az energiánkat. Lu Dzsong gyakorlása befolyásolja az elme működését is, oly módon, hogy az felszabadultá és együttérzővé váljon. Jólétünk, testünk tudatossága és belső érzékenysége, mint valamint a koncentráció és a tisztaság képességünk megerősödik.

Energetikai szinten a Lu Dzsong megszünteti az energia  csatornák elzárodásait és megnyitja a finom testcsatornák útját.
A nem megfelelő energiaáramlásnak súlyos következményei vannak, mind a test, mind az elme egészségére. Amikor megnyítjuk a szabadármalás előtt a csatornáinkat, egyben a szívünket is kitárjuk.

A Lu Dzsong ebben a tanítási formában Tulku Lobszang Rinpocsétől származik, aki elhozta a Lu Dzsong gyakorlatait Nyugatra. Tulku Lobszang Rinpocse sok éves tanítást kapott tibeti buddhista iskolák különböző mestereitől. Ez úton összegyűjtötte a Lu Dzsong értékes gyakorlatait, és a nyugati igényekhez igazította, annélkül, hogy a hagyomány alapvetésin változtatott volna. Ennek redeményeképpen egy kiteljesedett fizikai gyakorlat-sor alakult ki, amely gyakorlatok sora egyensúlyba hozzák testünket és tudatunkat. A Lu Dzsongot minden korosztály gyakorolhatja fizikai képességeiknek megfelelően. Bár a Lu Dzsong gyakorlatai egyszerűek, de egész biztosan megváltoztathatják életed minőségét és egyben értelmére is választ adnak..
A Lu Dzsong gyakorlása erősen csökkenti az emberek szenvedését.
Tulku Lobszang Rinpocse

- november 17./vasárnap 15.00-16.30        2. előadás
- november 18./hétfő/ 10.00-14.00
egészségmegőrző konzultáció
- november 19./kedd /10.00-12.00 és 14.00-16.00
konz. előadás
- november 20./szerda/10.00-14.00
egészségmegőrző konzultáció
egyéni konzultáció a tibeti gyógyászat tanácsaival
előjegyzés szerint
információk a konzultációhoz
Az emberek nagy többségének problémái vannak egészségük megőrzésével és/vagy helyes étrendjükkel.
Ennek a két napnak a konzultáció lehetőséget teremtenek arra, hogy meghatározzuk az alapvető elvárásokat egészségünk iránt, valamint diszharmónia és az energiák kiegyensúlyozatlansága esetében útmutattást adjanak az energiák szabad áramlásához.
Ezért pulzusos és vizeletvizsgálatot végeztem, amelyekkel néhány rossz dolgot látok.
Az egyéni konzultáció további része személyes kikérdezés a páciens jó/rossz szokásairól, étrendjéről, életmódjáról stb.
A konzultáció legalább fél órát vesz igénybe.
A konzultáció végén Peter Lukes személyes tanácsokat ad az egészséges táplálkozásra, az életmód, a szokások megváltoztatására stb.
Tanácsadás pulzus és vizelet vizsgálatához:
• Az pulzusvizsgálat sikere érdekében a páciensek 24 órát megelőzően ne végezzenek erős sport-gyakorlatokat, ne folytassanak szexuális tevékenységet és ne végezzenek nehéz fizikai munkát.
• A vizeletvizsgálatot megelőző napon a páciensek ne fogyasszanak fekete teát vagy kávét. Kerüljék a narancsból, almából, bogyókból, sárgarépaból vagy céklaból származó gyümölcs- és zöldségléfélék fogyasztását.
A fentiek be nem tartása  vizsgálatra torzító hatással lehetnek.
• A konzultációra a páciensek középsugaras vizeletet (a vizelet eleje és vége ne tartalmazza a mintát) hozzanak lezárt, tiszta, átlátszó üvegben.

- november 19./kedd 18.00-19.30       3.előadás
LU DZSONG ÖT ELEM RENDSZERE
az előadás és gyakorlat folytatása

pontos időbeosztás
- 2019. november 15./péntek 18.00-19.30
Öt Elem és étrend / előadás  ajánlott hozzájárulás/3000 Ft
- 2019. november 16. /szombat 10.00-12.30 és 14.00-18.00
Lu Dzsong Öt Elem /szeminárium részvételi díj/10.000Ft/két nap
- 2019. november 17./vasárnap 10.00-11.30
Öt Elem és étrend (szükség esetén konzultáció)
- 2019. november 17./vasárnap 15.00-16.30
Öt Elem és étrende/előadás folytatása/ajánlott támogatás 3000 Ft
- 2019. november 18./hétfő/10.00-14.00
- 2019. november 19./kedd /10.00-12.00 és 14.00-16.00
- 2019. november 20./szerda / 10.00-14.00

személyes, egyéni konzultációk / bejelentkezés alapján/
a konzultáció díja 6000 Ft/30 perc
- 2019. november 19./kedd 18.00-19.30
Lu Dzsong Öt Elem
az előadás (péntek, vasárnap, kedd) és a gyakorlat folytatása  ajánlott felajánlás 3000 Ft

az összes három előadásra a bérlet: 7000 Ft

gyökér info/  www.lujong.org

info/www.tibet.hu  0670 431 9343  sambhala@tibet.hu

english
• Talk about the five elements and diet during the coming seasons
This talk gives a closer picture about five elements and how they influence our body as we talked about in April at the basics of traditional Tibetan medicine.
How do the outer elements changing and influence our inner elements.
Which qualities should our diet have to keep our body balanced.

• Lu Jong, Tibetan healing yoga - five elements exercises in the lineage of Tulku Lobsang Rinpoche- course
In this course we learn more about the tradition of Lu Jong-Tibetan healing yoga, in theory and practice.
Where are the roots, how does it work, who brought Lu Jong in the west and who is this famous teacher of this precious body exercises.
And we learn how to do the five elements exercices correctly in our daily practice.

Lu Jong official text
The Lu Jong practice is a series of body movements that developed more than 8000 years ago in Tibet. Lu Jong originates in the Buddhist Tantrayana and Bön traditions and it is based on Tibetan Medicine.

Tibetan Medicine understands that diseases are the consequence of imbalanced elements and humors (the vital substances of the body). Through the combination of position, movement and breath, Lu Jong opens the channels in the body and mobilizes misdirected energy. In this way, the practice of Lu Jong helps to cultivate balance on the physical, mental and energetic levels.

On the physical level, the movements support the healing processes and also effectively combat disease. With regular practice we become more flexible, strong and improve our overall vitality.
On a mental level, Lu Jong helps us overcome negative emotions like anger and craving in order to achieve emotional balance and increase our energy. Through the exercises of Lu Jong we can influence the mind in such a way that it becomes free and compassionate. Our well being, awareness of our body and inner sensitivity, as well as our power of concentration and clarity are strengthened.
On an energetic level, Lu Jong releases blockages and opens the subtle body channels. Reestablishing the proper flow of energy has profound consequences for the health of both body and mind. And when we open our channels, we open our hearts.

This form of Lu Jong originates in the lineage of Tulku Lobsang, who introduced the practice of Lu Jong to the West. Prior to this, he received many years of teachings from masters of different Tibetan Buddhist schools. In this way, he was able to collect these precious exercises and modify them to adapt to Western needs. The result is an extensive program of physical movements, which bring our bodies and minds into balance. The
practice of Lu Jong is suitable for all ages and physical abilities. While the movements of Lu Jong are simple, they can surely change your life.
May the practice of Lu Jong reduce the suffering of the people
Tulku Lobsang Rinpoche

Schedule
Friday, 15.11.-18:00 Talk – Five Elements and diet
Saturday, 16.11.-10:00 Lu Jong-five Elements course
Sunday, 17.11.-10:00 Lu Jong-five Elements course
Sunday, 17.11.-15:00 Talk-Five Elements and diet (if necessary, if not we can make consultations)
Monday, 18.11-10:00 Consultations
Tuesday, 19.11.-10:00- Consultations
16:00
Tuesday, 19.11.-18:00 Lu Jong-five Elements course
Wednesday, 20.11.-10:00- Consultations
14:00

Explanation about consultations
Some People have problems with their health or their diet.
This consultations determine one´s basic constitution and in case of discomfort which energies are disbalanced.
Therefor I use a pulse- and a urine examination, with which I can see some wrong things.
An other part of the consultation is a personal questioning about one´s habits, diet, lifestyle, etc.
The consultation will take at least half an hour.
At the end a give advise how to have a healthy diet, lifestyle, changing of habits, etc.

Advise for pulse and urine examinations
• For pulse examination clients should not do excessive sports, sexual activities or carrying heavy loads
on the day before.
• For urine examination clients should not drink a huge mass of black tea or coffee on the day before.
Avoid from drinking fruit and vegetable juice from oranges, apples, berries, carrot or beetroots on the day before. This can have a distorting effect of the examination.
• Clients use the middle of the urine flow (the beginning and the end could be thrown away), and bring it in a clean, clear and tight glass to the consultation.

info/ www.tibet.hu  003670 431 9343  sambhala@tibet.hu

JELENTKEZÉS/REGISTRATION »

Webgalamb