Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

székhely / telephely H-Budapest I. Attila út 123..
(00-36) 70 431 9343   (00-36)70 944 0260   (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAN/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-41
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

Mit Esznek a Tibetiek ?
Ráday Korzó
Norbulingka Namgyal Tibeti Étkezdéje
2018. szeptembet 28-29.
helyszín/IX. Tompa u 2.

Mit esznek a tibetiek?
Tibeti ételek napja a Norbulingka tibeti étkezdében

Az étkezdét Namgyal Thinley vezeti, és ő készíti a tibeti ételeket eredeti hagyományos receptek és otthoni gyakorlat alapján. Namgyal több mint tíz éve került Magyarországra mint menekült, hét tibeti társával együtt. Szerencsésen beilleszkedett Magyarországon, amit elsősorban munkaszeretetének és szorgalmának köszönhet. A tíz év alatt folyamatosan dolgozott, a kemény fizikai munkától sem riadt vissza. Megtanult magyarul,  szakmát tanult, két éve magyar állampolgár. Felesége magyar, két kisfiuk is született, Szenge és Sanyika. Namgyal Indiában a TIPA tagja volt, amely szervezet a száműzetés óta tibeti tradicionális táncokat, dalokat okít és hagyományos színházi előadásokat tart fiatalok számára.

Szeptember 28-29. péntek-szombat 09.00-04.00

Kizárólag tradicionális tibeti ételeket ismerhetünk meg a Norbulingkában.

A két nap során az alábbi tibeti ételek kóstolhatók meg az étkezdében: momo (fűszeres darált hús és zöldségek tészta párnácskában, főzve vagy sütve), húsos momo, vegetárius momo, csípős jakpörkölt (a magyar marhapörkölthöz hasonló étel, timo (tibeti kenyér), momo leves (finom, zöldség alapú leves), tukpa (tibeti húsleves), különböző jak-húsos ételek, kapsze (csörögefánkszerű sütemény), csa (tibeti jakvajas tea, sós vagy édes). A helyszínen Namgyal szívesen elmondja az ételek készítésének módját és az alapanyagokat is bemutatva,  beszélget a tibeti kultúráról és hagyományról.

Szeptember 29. szombat 17.00

Namgyal egy hagyományos tibeti pengetős hangszerrel, damnyé-val kísérve elénekel egy tibeti dalt. Az étkezés alatt tibeti tradicionális zenék lesznek hallhatók. A kétnapos eseményt a Sambhala Tibet Központ támogatja.

Webgalamb