Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

székhely / telephely H-Budapest I. Attila út 123..
(00-36) 70 431 9343   (00-36)70 944 0260   (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAN/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-41
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!


Tiszteletreméltó Láma Kalszang

Sarasvati a művészet és bölcsesség
istennője meghatalmazást ad

2013. június 22./szombat/ 15.00

helyszín: Szakja Tasi Csöling

Bp.VIII. kerület Pál utca 3.

Hozzájárulás: 3500Ft.

A jelentkezéseket e-mailben kérjük

sakyahungary@gmail.com

A Hindu és a Tibeti kultúrákban egyaránt a bölcsesség megtestesítőjeként ismerik Mandzsusri és Sarasvati istenségeket. Sarasvati Fehér Tara megnyilvánulása az univerzum isteni anyja, a teremtéshez szükséges tudás női aspektusa. A bölcsesség a művészetek és az írás tudományának istennője. Ő a szent beszéd istennője is, amelyen keresztül kifejleszthető a tökéletes tudás. Sarasvati minden Buddha (múlt, jelen és jövendő Buddha ) teremtője. Jelentős szerepet tölt be a Hindu mitológiában is. Gyakorlata mindegyik hagyományvonalban jelen van, sok indiai es tibeti mester is kapott áldásokat magától Sarasvatitól, amely segítségével magas megvalósítást tudtak elérni. Sarasvati a szorgalmas gyakorlókat intelligenciával, bölcsességgel, kreativitással és jó emlékezettel áldja meg. A tudósok, a diákok és a művészek istensége, a Védák anyja a szanszkrit nyelv és az írás létrehozója. Sarasvati áldásai által számos átlagos képességű gyakorló vált kiváló Dharma tanítvánnyá.

"Sarasvati istennő testszíne fehér, egy arca, két karja van. Laza testtartásban ül, arca mint a telihold, szemöldöke finoman rajzolt, két szeme, mint gyönyörű upala-lótusz virágok, fényük ragyog, mint a hullócsillagok, vonzó rozsaszin orcája üde tisztaságú. Nyakát elegánsan, lágyan behajlítva tartja, fehér keblei kerekek, feszesek, felfelé állnak és teltek. Bal kezében az ékszerekkel díszített isteni lantot tartja, jobb kezének ujjhegyeivel lelkesen pengeti a húrokat. Dereka nagyon karcsú, csípője rugalmas, teste arányos elosztású, tetszetős, lágy, kellőképpen húsos és formás. Két lábát lazán összefonva enyhén guggoló tartásban lágyan és csábosan ül. Hosszú, dús, félig kibontott vonzó hajtincsei beborítják vállát, félig feltűzött kontyában kívánságteljesítő ékszer tündököl. Hajában gyönyörű kék, piros és hasonló színű virágokkal díszített aranylánc, fülében arany és upala lótusz virágokból készült karika. Fülei mellett hullámzó selyem szalagok, azonkívül számos díszt visel: drágakő fülbevalót, nyakláncot, melldíszt, karperecet, övet, hosszú nyakéket és hasonlókat. Felsőtestén vonzó fehér, alsó testén szivárványszínű pamut ruha. Fantasztikusan kedves, vágyakozástól ragyogó tizenhat éves ö." (Jamyang Kyentse Wangpo, 1820-1892).

Tanács azoknak akik meghatalmazásokat kapnak

Webgalamb