Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123. (0036)70 944 0260 (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAM/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

John Myrdhin Reynolds
Lama Vadzsranatha

A haldoklók gondozása és ellátása a Tibeti Halottaskönyv tanításai alapján

2011. január 6-7./csütörtök-péntek/17.00-21.00

Lakshmi istennő és Ganésa bőség gyakorlatai

2011. január 8-9./szombat-vasárnap/15.00-20.00
helyszín: Sambhala Tibet Központ
A Tibeti Buddhista és Bönpo hagyomány meditációs módszerei
2011. január 15./szombat/18.00-21.00
2011. január 16/vasárnap/12.00-15.30 és 17.00-19.30
helyszín: Ariel ifjúsági és gyermek színházMarosvásárhely, Románia
helyszín: Sambhala Tibet Központ

 

A Tibeti Buddhista és Bönpo hagyomány meditációs módszerei

2011. január 15./szombat/18.00-21.00
2011. január 16/vasárnap/12.00-15.30 és 17.00-19.30
helyszín: Ariel ifjúsági és gyermek színházMarosvásárhely, Románia

 

A haldoklók gondozása és ellátása a Tibeti Halottaskönyv tanításai alapján
2011. január 6-7./csütörtök-péntek/17.00-21.00

Van-e élet a halál után? A halál egyetlen emberi lényt sem kerül el. Ami megszületik, meg is hal. Semmi nem állandó –  ezt az igazságot tanította Buddha. Azonban a fizikai test halála nem jelenti tudatos létezésünk megszűnését is. A halál csak egy kapu, egy állomás az úton való átalakulásunk során. A karma ereje és energiája belesodor bennünket egy új megtestülésbe, egy új életbe, melyben megtapasztaljuk előző életeinkben elkövetett tetteink következményeit. Elmúlt életeink ezen tettei nemcsak meghatározzák jövőbeli újjászületéseinket hanem közvetlenül befolyásolják egészségi és érzelmi állapotunkat jelen életünkben. Azonban Buddha megtanította annak a módját is, hogyan szabadítsuk meg magunkat előző életeink halálos súlyú karmájától, s hogyan haladjuk meg a halál és újraszületés vég nélküli körforgását, azaz a szamszarát.

A Tibeti Halottaskönyv az ősi tibeti buddhista hagyomány egyik legjelentősebb műve,  melynek szerzője Padmaszambhava. Ez alatt a két napos szeminárium alatt foglalkozunk a halál kérdésével, a haldoklás folyamatával, a reinkarnáció lehetőségével, hogy hogyan foglalkozzunk a haldoklókkal, s emellett azzal is, hogy hogyan “gyógyítsuk meg” a múltbéli karmát és a szenvedést a tibeti buddhista pszichológia tükrében. A fő hangsúlyt a haldoklók segítésének módjára helyezzük, hogyan készítsük fel őket a nyilvánvalóan elkerülhetetlenre illetve hogyan segítsük megszüntetni félelmüket a haláltól. A szeminárium célja nem az, hogy a haldokló egyéneket buddhista hitre térítsük át, hanem, hogy meglássuk, milyen buddhista meglátások lehetnek hasznunkra egy haldokló felkészítésében a halálra, tekintet nélkül hogy milyen vallási elkötelezettséggel rendelkezik, vagy hívő-e egyáltalán.

Kurzus díja:8000Ft

Lakshmi istennő és Ganésa bőség gyakorlatai
2011. január 8-9./szombat-vasárnap/15.00-20.00

Korunk gazdasági krízise és nagy a munkanélküliség időszakában mindenkinek jól jöhet ha a bőség pozitív energiáit és jó szerencsét vonz magához. A  Lakshmi  név szó szerint bőséget és jó szerencsét jelent. Harmóniában és egységben dolgozik a jóakaratú elefánt-fejű Ganésával, a keresztutak őrzőjével, azzal, aki megnyitja előttünk az utakat, és eltávolítja előlünk az akadályokat. Laksmi és Ganésa a mai India legnépszerűbb istenségei,akiket szerte a világon hindu hívők millió idéznek meg és  akikhez milliók imádkoznak  a világszerte. Lakshmit és Ganésát Tibetben és Japánban is megidézik a buddhisták a javakért,  itt Lakshmit a nagy megvilágosult Tara istennő bőség aspektusaként tisztelik.

Lakshmit elsősorban azért szeretik megidézni, hogy bőséget hozzon, gazdagságot, anyagi javakat, mindamellet pedig termékenységet és szépséget. Még maguk a Dévák, azaz az istenek is meghívják Lakshmi istennőt az őseredeti óceán vizeiből az idők kezdetétől, hogy az erő, a hatalom, és a halhatatlanság áldásával áldja meg őket, azért hogy le tudják győzni az Asura démonokat, akik a világegyetem rendjét és igazságosságát fenyegetik.

A gazdagság és jószerencse istennőjeként Lakshmi  az ősi Európában a Bőség Szaruját tartja a kezében, Tibetben és Indiában az ábrázolásokon  a bőség arany vázáját fogja.Társa a jóakaratú Ganésát, a nagy isten, Siva fiat pedig megidézik minden nagyobb új vállalkozás elindítása előtt, legyen az utazás, üzleti vállalkozás, vagy mágikus ritualé, hogy eltávolítsa az akadályokat és biztosítsa a sikert. És valóban, ő az akadályok eltávolításának fő mestere, azon akadályok eltávolításának, melyek akadályt gördítenek elénk az anyagi bőség eléréséhez, vagy a spirituális fejlődésünk akadályozzák.

A szombat és  vasárnap délutáni tanításokon bemutatunk és megtanulunk néhány egyszerű szertartást hogy megkaphassuk mind Lakshmi, mind Ganésha erejét és áldását, hogy bevonzhassuk a sikert és a bőséget, a mantrájukkal együtt.

Vasárnap bemutatjuk és megtanítjuk, hogyan csinálhatunk gazdagság kincs vázát, amely szinte mágnesként szolgál arra, hogy a bőség energiáit bevonzza mind az egyén, mind a család számára.

Megjegyzés: a bőség kincs vázahoz használhatunk természetes anyagokból, pl. porcelánból, agyagból, üvegből készült edényt, ez lehet akár sárga- vagy vörös réz is, de ne legyen soha vasból, mert a vas leblokkolja a rezgéseket, és soha ne készítsük azt műanyagból, mert a műanyag lerombolja a gazdagságot.  Talán a legjobbak a kis kínai vázák. A váza közepén található egy fa pálcika, amely az élet fájaként szolgál, amelyhez bőség mantrákat illesztünk, s a vázát megtöltjük rizzsel s más magvakkal, fél drágakövekkel mielőtt meghatalmazzuk és megadjuk az áldást.  

Kurzus díja:8000Ft

Webgalamb