Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

székhely / telephely H-Budapest I. Attila út 123..
(00-36) 70 431 9343   (00-36)70 944 0260   (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAN/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-41
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

Tibetiek demonstrációja: megszólalnak a szervezők

2011. július 7. /168óraonline/TibetPress

Közleményt adott ki az a tibeti civil szervezet, amelynek demonstrációját a kínai miniszterelnök látogatása alatt a rendőrség betiltotta. Az alábbiakban változtatás nélkül olvashatja a Magyar Fálun Dáfá Egyesület közleményét.

A rendezvényünknek a célja kettős lett volna: a Kínai Kommunista Párt (a továbbiakban: KKP) által koncentrációs táborokban ártatlanul üldözött gyakorlótársaink érdekeiért való felszólalás, másrészt a Fálun Dáfá által képviselt Őszinteség – Jószívűség – Tolerancia alapelveiért való kiállás.

A tiltó határozat kézbesítése előtt már tájékoztattak minket a rendőrség szándékáról. Ennek okán megjelentettünk egy nyílt levelet, melyben a Köztársasági Elnök urat (mint az alkotmányosság őrét) és az állam más magas rangú képviselőit arra kértük, hogy támogassanak minket jogvédő demonstrációnk megtartásában. (A nyílt levél itt tekinthető meg.) Ezt a levelet közölte a sajtó több képviselője is (pl. a 168 Óra is, bár sajnálattal tapasztaltuk, hogy számunkra ismeretlen okból a levél pár nappal később nem volt már elérhető az online újságban), ill. mi is tájékoztattuk a címzetteket.

Ennek ellenére nem érkezett pozitív reakció. Több helyen azt a választ kaptuk, hogy máskor nagyon szívesen segítenek, de most ez nem lehetséges. A Köztársasági Elnök urat is sikerült elérnünk telefonon, így tehát őt is értesítettük a kialakult helyzetről. Nyílt levelünkben hangsúlyoztuk, hogy demonstrációnk maximálisan békés jellegű, és nem a kínai miniszterelnök személye ellen irányul (holott a magyar törvények még ezt is lehetővé tennék). Számtalan hasonló békés demonstrációt tartottunk már az elmúlt években, minden alkalommal a rendőrséggel maximálisan együttműködve és teljesen problémamentesen.

„Magyarország nem demokratikus állam?”


A rendőrség határozatát péntek reggel kézbesítették. (Itt olvasható: http://tinyurl.com/Rendor-Hatarozat). A BRFK arra hivatkozott, hogy a 10-20 fős rendezvény miatt ellehetetlenülne a közlekedés – ez a kijelentés nyilvánvalóan alaptalan. A tiltó határozatot követően fennmaradt jogi lehetőségeinkhez mérten külön-külön megjelentünk a Parlament környékén. Így Fálun Dáfá, ill. az Őszinteség, Jóság, Tolerancia feliratú pólóinkban, néma jelenlétünkkel fejeztük ki együttérzésünket a koncentrációs táborokban fogvatartott gyakorlótársaink iránt. Erre az alkalomra pénzt és időt nem sajnálva többen érkeztek az ország más pontjaiból, ill. Ausztriából, Lengyelországból, Szlovákiából és Romániából is. Külföldi gyakorlótársaink megdöbbenve értesültek a tiltó határozatról, és azt kérdezték: „Magyarország nem demokratikus állam?”

A helyszínen jelen lévő kommunista kínai szimpatizánsok, akik a miniszterelnöküket éljenezték, a hatalmas vörös zászlóikkal igyekeztek minket teljesen eltakarni. Az egyik gyakorlótársunkat, aki Ausztriából érkezett, egy zászlórúddal meg is sértették, ill. egy másik lengyel Fálun Dáfá gyakorlót erőszakosan betekerték a lobogójukba. A rendőrség megkérdezte a zászlósokat, hogy miért állnak a Fálun Dáfá gyakorlók elé, erre magyarul azt felelték: „El kell takarnunk őket, hogy ne lássa a kínai miniszterelnök!”. A rendőrök, akiknek sikerült elmondanunk jelenlétünk célját mind nagyon kedvesen és lehetőségeikhez mérten támogatóan álltak hozzánk. Világos volt azonban, hogy nem ők döntik el, hogy milyen intézkedéseket foganatosítsanak, hanem felülről utasítják őket. Így pl. mikor osztrák gyakorlótársunkat egy zászlóval megsértették, akkor minket igazoltattak, és az agresszívan fellépő KKP szimpatizánsokat semmilyen intézkedésnek nem vetették alá. A Sándor Palotánál sajnos a rendőrök még azt sem engedték meg, hogy olyan a kínai delegáció által is látható közterületre álljon akár egy gyakorlótársunk is, ahol a turisták minden további nélkül sétálhattak. A minket eltakaró kínaiak azt kérdezték tőlünk: „Mennyi pénzt kaptok azért, hogy itt vagytok?”

Rendőri zaklatás 7 órán keresztül

Zhang Xiaoping nevű Fálun Dáfá gyakorlótársunkat behívatta a Bevándorlási Hivatal Idegenrendészeti osztálya szombat reggelre a Harmat utcai hivatalba, ahol közel 7 órán (!) keresztül kérdezgették, teljesen alaptalanul zaklatva őt, majd ezt követően vele együtt élő lányát is hasonló procedúrának vetették alá. A hivatalnak egyébként normális esetben zárva kellett volna tartania. Döbbenettel álltunk az előtt is, hogy a hivatalnokok nem akarták elhinni, hogy Zhang asszony és lánya nem rendelkezik útlevéllel, miközben hosszú évek óta pereskedik, hogy végre rendeződhessenek a papírjai, pontosan azért, mert a Kínai Nagykövetségen jogtalanul elvették az útlevelét pusztán azért mert Fálun Dáfá gyakorló. A szombat reggeli meghallgatásra vonatkozó idézést előző délután kapta meg, a lakása előtti parkolóban, ahova éppen akkor érkezett az idézést kézbesítő személy, amikor ő odaért. Érdekes kérdést vet fel, hogy honnan tudták a magukat a Bevándorlási Hivatal munkatársainak kiadó személyek, hogy éppen akkor érkezik a parkolóba Zhang Xiaoping, aki egyébként ilyenkor mindig a munkahelyén szokott lenni. Az idéző végzés is rendkívül különös, ugyanis nincs rajta pecsét sem, az aláírás olvashatatlan és a dátum is helytelen rajta. (Itt látható.)

A június 24-25-i eseményeket követően a Fővárosi Bírósághoz fordultunk jogorvoslatért a rendőrség tiltó határozata miatt. A bíróság helyt adott a kérelmünknek (itt olvasható a végzés). Ugyan a bíróság döntése az eseményeket követően született meg, mégis döntő jelentőségűnek tartjuk. A Parlamentben Orbán Viktor miniszterelnök úr nemrégiben kifejtette álláspontját a történtekkel kapcsolatban. (Lásd: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=aUQPiAhIdUs) Az általa elmondottakat sajnos nem tudjuk elfogadni, és ezt a független Fővárosi Bíróság is megerősítette ítéletével. Szomorúnak véljük azt, hogy tartanak tőlünk, ill. a mi békés demonstrációnktól. Biztosítjuk országunk képviselőit afelől, hogy céljaink pontosan a magyar állam érdekeit szolgálják, mert ha a KKP egy ilyen üldözést, mely a náci Németország emberiség elleni tetteivel felér, véghez vihet, és Magyarországra ilyen nagy befolyással van, hogy miatta már a magyar állampolgárok alapjogait is semmibe veszik (véleménynyilvánítás szabadsága), akkor országunk, és polgárai komoly veszélyben vannak. A KKP gazdasági helyzete nem független az általuk mélyen elhallgatott koncentrációs táboroktól és a rabszolgamunkától. Törvénytisztelő és békés emberek egy olyan csoportja vagyunk, akiknek az a célja, hogy más emberek, sőt emberek millióinak életéért kiálljanak, és akik azért dolgoznak teljesen önzetlenül, hogy az Őszinteség, Jószívűség, Tolerancia elveit megvédjék.

A joggal való visszaélés súlyos esete

A Magyar Fálun Dáfá Egyesület nem régen alakult meg, és létezésének egyik célja pontosan az, hogy segítse a KKP által irányított, immár tizenkét éve tartó kegyetlen üldözés befejezését. Erre az üldözésre számtalan bizonyíték van a nemzetközi társadalomban, foglalkozik vele az ENSZ, az EU Bírósága, és sok jogvédő szervezet is, többek közt az Amnesty International is. Véleményünk szerint az emberiség elleni bűncselekmény felelőseit Jiang Zemin-t, Luo Gan-t, Zhou Yongkang-ot és Liu Jing-et bíróság elé kell állítani. Ezzel kapcsolatban több nemzetközi per is folyamatban van (Lásd: http://www.falungong.de/imdetail_gerichtsverhandlungen.html).

A tiltó határozat miatt elmaradt rendezvényünk bejelentője bírósághoz kíván fordulni, hogy a joggal való visszaélés súlyos esete miatt ítéljék el a felelősöket, ill. hogy ilyen intézkedés többé Magyarországon ne fordulhasson elő.

Egyúttal szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy tudomásunk szerint a KKP ügynökei világszerte hamis leveleket küldenek a politikusoknak, hivatalnokoknak, újságíróknak, különféle szervezeteknek,stb. – melyben Fálun Dáfá gyakorlónak tüntetik fel magukat. Ezen levelek tartalma bizarr, irracionális és sokszor rosszindulatú. Az ügynökök célja az, hogy rossz színben tüntessék fel a Fálun Dáfá gyakorlókat és ezzel megakadályozzák kezdeményezéseiket a KKP által folytatott üldözés befejezésére. Az e-mailek általában pekingi, wuhani és hangzhoui számítógépekről érkeznek, ez azonban nem feltétlenül vonatkozik minden esetre. Kérjük, hogy amennyiben furcsa hangvételű levelet kapnának állítólagos Fálun Dáfá, vagy Fálun Gong néven is ismert gyakorlóktól, akkor azt jelezzék a Magyar Fálun Dáfá Egyesületnél!

Végezetül szeretnénk hangsúlyozni, hogy nem vagyunk a magyar rendőrség, ill. a magyar kormány, ill. semmilyen magyar képviselő és szervezet ellen. Biztosak vagyunk abban, hogy azok, akik úgy döntöttek, hogy rendezvényünket megtiltják, nem rendelkeztek rólunk valós információkkal. Szeretnénk, ha minket is meghallgatnának és a Kínai Kommunista Párt emberiségellenességét még hallgatólagosan sem ismernék el – zárul a Magyar Fálun Dáfá Egyesület közleménye.

Háttérinformációk a Fálun Dáfá-ról és annak üldözéséről:

A Fálun Dáfá (vagy más neven Fálun Gong) a test és szellem nemesítésére szolgáló meditációs gyakorlat, melynek célja, az egyén nemesítése, ill. az Őszinteség, Jószívűség, Tolerancia alapelveinek való megfelelés. A Fálun Dáfá nem vallás, hanem egy meditációs út, mely több ezer éves hagyományon alapszik. Gyakorlatai a testre és a lélekre egyaránt nagyon kedvezően hatnak, emiatt igen nagy népszerűségnek örvend: több mint 114 országban, több mint 100 millióan gyakorolják világszerte, és az elmúlt években számtalan nemzetközi kitüntetésben részesült, megalapítóját Li Hongzhi-t már többször jelölték béke-Nobel-díjra is.

A Kínai Kommunista Párt egykori vezetője Jiang Zemin 1999-ben betiltotta az addigra rendkívüli módon elterjedt Fálun Dáfá-t Kínában, mivel riválisának tekintette a hatalmas népszerűsége miatt, és úgy vélte, hogy akadályozza az embereknek a kommunista párt ideológiájába vetett feltétlen hitét, mivel a Fálun Dáfá nem illeszkedik bele az ő szigorúan ellenőrzött rendszerükbe. A gyakorlókat koncentrációs táborokba zárják, ahol kényszermunkát végeztetnek velük és kegyetlen módszerekkel kínozzák őket, hogy feladják hitüket az „Őszinteség, Jószívűség, Tolerancia” elveiben. Kanadai hivatalnokok nyilvánosságra hozták továbbá, hogy a táborokban fogva tartott Fálun Dáfá gyakorlók létfontosságú szerveit illegálisan eladják.

Hozzászólások

Új hozzászólás

Név:

Hozzászólás:
Webgalamb