Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123. (0036)70 944 0260 (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAM/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

Székelyföld porba alázta Tuvalut, Kárpátalja döntetlennel nyitott az el nem ismert országok és nem FIFA-tagok világbajnokságán, Tibet is ott volt

2018. június 2./444.hu/TibetPress

eredeti cikk

Székelyföld - Tuvalu 4:0, Kárpátalja - Észak-Ciprus 1:1.

Ezek voltak a csoportkör első fordulójának magyar érdekeltségű eredményei a hipszter focivébén, vagyis a Független Labdarúgó-egyesületek Szövetsége (CONIFA) által szervezett londoni világbajnokságon.

 

A CONIFA tagjai olyan válogatottak lehetnek, amelyek országa nem tagja a FIFA-nak. Ez potenciálisan igen tág és színes mezőnyt jelent. Szerepel itt

teljesen hagyományos szigetország, akiket, hiába jelentkeznek vagy tíz éve, még nem vett fel tagnak a FIFA (Tuvalu)
FIFA-tagország nemzeti kisebbségének nemhivatalos válogatottja (Székelyföld, Kárpátalja, a zimbabwei Matebeleland, az algériai Kabilia)
Idegen hatalom által elfoglalt, egykor független ország amatőr válogatottja (Tibet)
FIFA tagország szeparatista régiójának válogatottja (az észak-olasz Padánia)
A nemzetközi közösség által el nem ismert ország válogatottja (Abházia, Észak-Ciprus)
Emigráns kisebbségi válogatott (Barawa - Londonban élő szomáliaiak, Tamil Eelam - Kanadába emigrált Sri Lanka-i tamil kisebbségiek csapata, Pandzsáb - Nagy-Britanniában élő pandzsábi emigránsok, UTD Koreans - Japánban élő koreaiak, Nyugat-Örményország - a mai Törökország területére eső régió menekültjeinek válogatottja)
és környezetvédelmi és politikai alapon kitalált, sosem létezett észak-amerikai állam (Kaszkádia)
saját önkormányzattal rendelkező brit sziget válogatottja (Ellan Vannin, vagyis a Man-sziget csapata)
Ebben a Deadspin-posztban az összes indulóról olvashatsz részletesebb - angol nyelvű - leírást. A Nemzeti Sport cikkében pedig magyar nyelvűt. Ebben a mezőnyben az a jellemző, hogy a totál amatőrök és sokadosztályú játékosok melltt simán feltűnnek BL-t és nagy nemzetközi tornákat megjárt válogatott menők is.

Székelyföld tehát Tuvalu ellen kezdett, utánuk jön majd a legendás Bruce Grobbelaar által edzett Matabeleland, majd Padánia. Kárpátalja Tibet ellen folytatja.

Kárpátalja legnagyobb sztárja és csapatkapitánya a most az NB2-es Csákvárban játszó, volt magyar válogatott Sándor György, de itt játszik az MTK U 19-es válogatottja, Bidzilja Anton, és a kék-fehérek szélsője, Takács Ronald is, valamint a balmazújváros középpályása, Vajda Sándor is.

A szövetségi kapitány a Sándor-fiúk édesapja, Sándor István.

Székelyföld legnagyobb ásza a sokszoros magyar válogatott középhátvéd, a volt fradista, most budafoki Csizmadia Csaba, de náluk játszik a román elsőosztályú Fülöp István és testvére, Fülöp Lóránd is.

Az ő edzőjük Ilyés Róbert.

A székelyek ma játszanak az első meccsén 6-1-re kikapó Matabeleland ellen, vasárnap pedig az izgalmasnak ígérkező Kárpátalja-Tibet lesz a csemege.

Székelyföld a legutóbbi CONIFA Európa-bajnokságon bronzérmes volt, Kárpátalja meg sokra viheti a profi irányítójával és a fiatal gyors MTK-s duóval, így érdemes szurkolnia annak, aki szereti az ilyesmit.

A meccsek az esemény weboldalán élőben is nézhetők, úgyhogy reszkethetnek a matabelék!

 

Hozzászólások

Új hozzászólás

Név:

Hozzászólás:
Webgalamb