Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123.
(00-36) 70 431 9343   (00-36)70 944 0260   (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAN/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

Nyolc év bűnlajstroma, de a felelősök még szabadlábon – meddig még?

2010. december 10./TibetPress

A Jobbik Magyarországért Mozgalom üdvözli, hogy az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil és vallásügyi bizottsága 2010. december 8-i ülésén elfogadta a Jobbik frakció tagja, Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő és a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője által készített részjelentést a Magyarországon 2002. május és 2010 áprilisa között állami szervek részéről elkövetett politikai szabadságjogi jogsértésekről. Ennek a döntésnek egyértelmű az üzenete: a magyarságot nem lehetett az ellenállás jogától megfosztani, bármilyen erővel is próbálták a gyarmatosítás programját végrehajtani a szocialista-liberális kormányok az elmúlt 8 évben.

Történelmi érdeme a nemzeti jogvédőknek, hogy a legkeményebb önkény időszakában szívós jogvédő küzdelemmel védték a meghurcolt ellenállókat, a nemzet szabadságát. Jóvátételt, felmentést harcoltak ki számukra számos esetben és most a Nemzeti Jogvédő Szolgálat munkásságát ebbe a megrázó hatású, alapos és önmagért beszélő jogsértés-leltárba foglalták. A Jobbik büszke arra, hogy Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás személyében soraiban olyan jogvédők küzdenek európai parlamenti és országgyűlési képviselőként, akik elkötelezettek az emberi jogok, az igazság iránt és személyesen is rengeteget tettek az elmúlt 8 év durva jogsértéseinek leleplezésére és a jogsértettek védelmére. Szerepük a 2006 őszi rendőri brutalitásokat feltáró Civil Jogász Bizottságban, illetve a most munkáját befejező parlamenti albizottságban is meghatározó volt. 2006 őszén túlmenően a teljes 8 év szabadságjogi jogsértéseinek teljes körű kivizsgálására pedig kifejezetten Gaudi-Nagy Tamás javaslatára került sor.

A jelentésből az is látható – ezt még kormánypárti képviselők is elismerték –, hogy a hatalom legkeményebben a nemzeti radikális ellenzékkel szemben lépett fel, így a Jobbik, HVIM és a Magyar Gárda tagjai is számos esetben kerültek a Meggyesi-Gyurcsány-Bajnai kormányok elnyomó gépezetének célkeresztjébe. Sok jogi küzdelem még nem zárult le, a Gárda ügye már Strasbourgban van.

A szemkilövető szocialisták gyomorforgató hazugságait már megszokhattuk, most sem okozott meglepetést, hogy azzal védekeznek: a jogállam működött az elmúlt 8 évben, mivel sikerült több esetben bírósági és más hatósági döntésekkel jogsértőnek nyilváníttatni a szabadságjogok állami megsértését. A jelentés éppen azt bizonyítja, hogy rendőrállami eszközökkel próbálták eltiporni a nemzeti jogos ellenállását, amely azonban nem járt sikerrel. Ma már senki nem ad hitelt a szocialisták jogállamiságért aggódó szavaiknak, a jelentés ehhez megcáfolhatatlan segítséget ad.

A Jobbik ezzel választási programjának újabb pontját teljesítette, hiszen a szabadságjogi fejezetben azt vállalta, hogy jóvátételt harcol ki a 2006 őszi áldozatoknak (ez már döntő részben megtörtént) és egyúttal teljes körű kivizsgálását éri el a szocialista kormányok szabadságjogi jogsértéseinek. Ezzel a jelentéssel ez is megvalósult.

Az a tény, hogy a kormánypártok támogatták a jelentést nem „násztáncra” utal, hanem arra, hogy egyetértettek a Jobbikkal abban, hogy az elfogadott jelentés tényszerűen, jogászi megalapozottsággal és vitathatatlan módon foglalta össze az elmúlt 8 év kirívó szabadságjogi jogsértéseit.

Mint a szabadságjogok és a nemzet iránt egyaránt elkötelezett párt, az Emberi Jogok Világnapján különösen nagy hangsúllyal mutat rá a Jobbik, hogy a társadalom igazságérzetének csak az felel meg és a jogállamiság is csak akkor áll helyre, ha az elmúlt önkényuralmi időszak örökségével teljes körű szakítás történik: a jogkorlátozó jogszabályokat hatályon kívül helyezik, a felelősöket mielőbb és szigorúan megbüntetik, minden jogsértett jóvátételt kap, és a politikai elítéltek, koncepciós eljárások vádlottai mentesülést nyernek. Mindez még várat magára, ezért is van még bőven tennivaló ezen a téren is, a Jobbik ezért is küzd a Nemzet Házában.
Jobbik Magyarországért Mozgalom

Hozzászólások

Új hozzászólás

Név:

Hozzászólás:
Webgalamb