Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123. (0036)70 944 0260 (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAM/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

Nyilvános vita bontakozott ki a múlt és jelen botrányhősnői között

2013. október 10./Zene.hu/TibetPress

http://www.zene.hu/20130925_felhasznalhato

Gúnyosan reagált Miley Cyrus Sinead O'Connor nyílt levelére, aki arra figyelmeztette nemrég: ne hagyja, hogy a zeneipar kihasználja őt. A 46 éves ír énekesnő azután írt a 20 éves Cyrusnak, hogy az inspirációként használta a Nothing Compares 2 U című videót saját, Wrecking Ball című klipjéhez.

„Semmi más, de a kár hosszú ideig megmarad, ha engeded magad kihasználni” – írta O’Connor. „Kérlek, a jövőben mondj nemet, amikor arra kérnek, hogy prostituáld magad” – tette hozzá.

O'Connor azt mondta, „az anyaság szelleme” késztette a levél megírására, miután különböző újságok keresték meg azzal, hogy kommentálja a két videó közötti hasonlóságokat.

A Nothing Compares 2 U alapvetően egy közeli kép az énekesnőről, aki könnycseppet hullajt, miközben előadja a Prince által írt szakító balladát.

Cyrus is sír a Wrecking Ball promó videójában, ami szövegében is hasonló témájú, mint O’Connor slágere. De a videóban látható az is, amint egy kalapácsot nyalogat és meztelenül hintázik egy fém, épületbontásoknál használatos golyót.
„Örömmel hallom, hogy egyfajta példakép vagyok számodra, és remélem, hogy ezért nagyon oda fogsz figyelni arra, amit mondok neked. Nagyon aggódok érted, amiatt, ami körülvesz és elhiteti veled, vagy arra ösztönözz, hogy elhidd, valamilyen módon ’cool’ meztelenkedni és kalapácsokat nyalogatni a videóidban.

Valójában el fogod homályosítani a tehetséged azáltal, hogy engeded magad futtatni, függetlenül attól, hogy a zeneipar vagy te magad végzed-e a futtatást. Ez abszolút, SEMMILYEN MÓDON nem hatalmaz fel téged vagy bármelyik fiatal lányt annak az üzenetnek a közvetítésére, hogy többre értékelnek (még ha te magad teszed is) a szexuális vonzerődért, mint a nyilvánvaló tehetségedért” – fogalmazott.

„Többet érsz, mint a tested vagy a szexuális vonzerőd. A showbiznisz világa nem így látja a dolgokat. Ők a pénzért vannak ott, mi a zenéért. Ez mindig is így volt, és így is lesz. Minél hamarabb felismeri ezt egy fiatal hölgy, annál hamarabb tudja TÉNYLEG irányítani” – folytatta az ír sztár.

"A Rolling Stone magazinnak azt is mondtad, hogy a megjelenésed az enyémen alapul. A külső amit választottam, azért döntöttem mellette, mert akkoriban a lemezkiadóm ugyanarra késztetetett, amit te csinálsz most. Úgy éreztem, inkább a tehetségem alapján ítéljenek meg és ne a kinézetemért.

Boldog vagyok, hogy így döntöttem, nem utolsósorban azért, mert nem találom magam a közismert rongykupacban így, majdnem 47 évesen. Akár tetszik, akár nem, mi nők az iparban példaképek vagyunk, és ezért különösen óvatosnak kell lenni azzal, milyen üzenetet közvetítünk a többi nőnek” – összegezte mondandóját O’Connor.

„Az általad közvetített üzenet az, ami valami jót prostituálttá tesz… ezért ez nem jó Miley… ez veszélyes” – szögezte le a sokat megélt énekesnő.

Nos, ahogy az várható volt, a nagyszájú, fiatal tehetség válasza sem váratott sokáig magára. A Twitteren közzé tett üzenetben Cyrus kigúnyolta a legendás énekesnőt, Amanda Bynes amerikai színésznőhöz hasonlítva őt, mielőtt felemlegette volna a sztár mentális problémáit.

O’Connor szintén nyílt levélben reagált, helytelen viselkedéssel vádolva a Két Pasi Meg Egy Kicsiben is szerepet vállalt Cyrust. Felszólította emellett, hogy azonnal távolítsa el a posztjait.

Miley Cyrust – aki gyerekszínészként Hannah Montana szerepében vált világhírűvé – egyébként mostanában számos kritika érte botrányos viselkedése miatt. Legnagyobb port talán az MTV Video Music Awardson nyújtott produkciója kavarta, amikor testszínű bikiniben „twerkelt” a színpadon múlt hónapban.

Válaszreakciójában Cyrus egy „screen shotot” tett közzé a Twitteren az ír sztár saját posztjai közül 2012-ből, amiben mentális problémáira utal és arra kéri követőit, ajánljanak neki egy pszichiátert.

Továbbá az egykori gyereksztár Amanda Bynes-hoz hasonlította őt, aki jelenleg pszichiátriai kezelés alatt áll.

„Nincs időm arra, hogy nyílt levelet írjak neked, mert én vagyok a háziasszonya és fellépek az SNL-en ezen a héten” – folytatta Cyrus.

Cyrus emellett egy másik képet is feltett, amit korábban O'Connor tett közzé a pápáról – ahol eltépi annak fotóját, mielőtt arra kérné őt: találkozzanak és beszéljenek.

Egy harmadik nyílt levélben O’Connor azt mondta: pert akaszt Cyrus nyakába, ha nem távolítja el a posztokat.

„Ma az enyémek közül posztolták bejegyzéseket - amik két évesek, amiket én tettem közzé, amikor nem voltam jól és segítségért kiáltottam – úgy, mintha azok mostaniak lennének. Ezzel így kigúnyolsz engem és Amanda Bynest, mert mentális problémákkal küzdöttünk és segítséget kértünk” – írta.

Hozzátette: „A legméltatlanabb az tőled, hogy ilyen módon válaszolsz valakinek, aki irántad való aggodalmának adott hangot”.

Hozzászólások

Új hozzászólás

Név:

Hozzászólás:
Webgalamb