Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123. (0036)70 944 0260 (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAM/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

Megbénították a hongkongi repteret, leállt a kimenő forgalom

2019. augusztus 12./Index.hu/TibetPress

eredeti cikkA tüntetések miatt le kellett állítani a hongkongi repülőtér kimenő forgalmát, közel kétszáz járat nem tudott felszállni, olvasható a CNN tudósításában. Az érkező gépek közül is többet irányították át máshová.

A repülőtéren még pénteken kezdődött demonstráció, hétfőre viszont annyian jelentek meg az érkező terminálban, hogy nem lehetett biztosítani a működést. A becslések szerint legalább ötezer tüntető tartózkodott kora estére a helyszínen, később azonban csökkenni kezdett a létszám, miután elterjedt, hogy a rendőrség megpróbálja majd kiüríteni a terminált. Ezt a gyanút erősítette, hogy a hatóság szóvivője elmondta a hétfő délutáni sajtótájékoztatóján, nem zárják ki, hogy könnygázt vessenek be a repülőtéren.

Az éjszaka folyamán újra összecsaptak a tüntetők és a rendőrök, az összecsapások kiterjedtek a metróhálózatra is, és az események után többen panaszkodtak rendőri erőszakra. Az egyik éjszakai felvételen azt lehet látni, hogy egy állomáson közelről, néhány méterről adnak le lövéseket a rohamrendőrök, és a földön fekvőket gumibotozzák.

A tüntetők a reptéri transzparenseken a rendőrségnek is üzennek, illetve többen lefedték az egyik szemüket, miután az éjjel a rendőrség úgy megsebesített egy nőt valamilyen lövedékkel, hogy a tüntető elveszítheti a jobb szemét.

Közben Kína is megszólalt a vasárnap éjszaka és hétfőn történtekkel kapcsolatban. Közleményük szerint a tüntetők támadtak a rendőrökre, és követtek el erőszakos bűncselekményeket, melyek már terrorizmushoz közelítenek. Megjelent egy újabb üzenetértékű videó is, melyben az látható, hogy a Hongkonggal szomszédos Sencsen tartományban páncélozott járművekkel vonul fel a kínai hadsereg. Az utóbbi időben több ilyen propagandavideót is kiadtak.

A hongkongi helyzetről részletesebben ebben a cikkünkben írtunk.

Hozzászólások

Új hozzászólás

Név:

Hozzászólás:
Webgalamb