Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123. (0036)70 944 0260 (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAM/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

Kiberkatonákkal készül a kínai hadsereg a jövő háborúira

2013. május 30./Alfahír.hu/TibetPress

http://alfahir.hu/kiberkatonakkal_keszul_a_kinai_hadsereg_a_jovo_haboruira#.UaeIg2OaNMU.email

Kiberhadviselésre kiképzett egységekkel, a különleges erőkkel, a szárazföldi csapatokat támogató légierővel és az elektronikai hadviselés egységeivel közös nagy hadgyakorlatra készül a kínai hadsereg a következő hónapban - írta az állami média híradása nyomán a hongkongi South China Morning Post című lap csütörtökön.

Elemzők úgy vélik, hogy a maga nemében egyedülálló gyakorlat a hagyományos és az elektronikai hadviselés, a hadsereg erejét és a kifinomultságát lesz hivatott demonstrálni. Egyben üzenet lesz a világnak és a térségben Kínával vitában álló országoknak, elsősorban a Fülöp-szigeteknek és Japánnak.

Az eseményekben szerepet kap nyolc katonai akadémia is, helyszíne pedig a szárazföldi Kína legnagyobb katonai gyakorlóterepén, a belső-mongóliai Csuriho bázison lesz. A kínai Népi Felszabadító Hadseregnek ez lesz az első olyan gyakorlata, amelybe a különböző harcoló erők mellett a digitális technológiát is bevonják és a modern hadviselés forgatókönyve szerint rendezik.

"A támadó hadműveletek nem azt jelentik, hogy a hadsereg megelőző csapásmérést gyakorol, hanem aktív védelmi stratégiát szimulál az országot érő támadás elhárítását feltételezve" - magyarázta Hszü Kuang-jü nyugalmazott tábornok, a pekingi fegyverzetellenőrzési és leszerelési szövetség vezető kutatója.

"Kínának nincs szüksége amerikai katonai titkokra" - ez csütörtökön Keng Jan-seng, a kínai védelmi minisztérium szóvivője jelentette ki, "képtelennek" nevezve azokat a vádakat, amelyek szerint kínai hackerek hozzájuthattak több mint kéttucatnyi rendkívül fejlett amerikai haditechnikához.

Ezt a The Washington Post című lap a Pentagon tanácsadó testületének egy jelentésére, illetve annak eddig nem nyilvánosságra hozott részleteire hivatkozva közölte minapi cikkében. Az amerikai védelmi minisztérium később maga is elavultnak és nem helytállónak nevezte a lap által idézett dokumentum több megállapítását.

A The Washington Post állításai egyszerre becsülik alá az amerikai védelmi minisztérium biztonsági- és a kínaiak hírszerző képességeit - fogalmazott Keng. Hozzátette: Kína "képes a nemzetbiztonságát szolgáló fegyverek megépítésére, amit repülőgép-hordozója, új harci gépei és szállító repülőgépe is egyértelműen bizonyítanak".

Hozzászólások

Új hozzászólás

Név:

Hozzászólás:
Webgalamb