Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

székhely / telephely H-Budapest I. Attila út 123..
(00-36) 70 431 9343   (00-36)70 944 0260   (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAN/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-41
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

Az ország, ahol elfogadott tény a földönkívüliek jelenléte

2019. április 26./Rejtélyek Szigete/TibetPress

eredeti cikk„Ön hisz az ufókban?” – kérdeztem buszsofőrünket egy hosszabb út alkalmával Ecuadorban. A kérdés otthon furcsán hangzana, de ezen a hatalmas hegyek és működő vulkánok szabdalta vidéken az ismeretlen lények jelenléte elfogadott tény. A kérdés csak az, ki hogyan értelmezi.

„Két évvel ezelőtt lehetett. Emlékszem, este hét óra volt” – kezdte történetét a sofőr. „A hegyek között vezettem, ahogy most is. Az egyik kanyar után hatalmas fény bukkant fel, majd hirtelen felröppent a magasba. Az egész csak egy pillanatig tartott, mint egy égi jelenés.”

Itt tankolnak az ufók
De nem a sofőrünk volt az egyetlen, aki fényekről és különböző megmagyarázhatatlan jelenségekről számolt be. Ecuadorban a vulkán közelében élők mindegyikének akad egy-egy misztikus története. A legtöbben a kráterek felett észleltek érdekesen mozgó távoli dolgokat vagy fényeket. „Ovnis” – mondogatják, ami annyit jelent, ufók.

„Talán az uránium miatt jönnek, talán másért – gondolkodott el Alberto, egy barátunk Quitóban, aki maga is szemtanúja volt egy jelenségnek a Pinchicha-vulkán felett. – A fényeket már évszázadok óta érzékelik az itt élők a kráterek felett. Egyes elméletek szerint a radioaktív energia vonzza őket, és „tankolni” érkeznek az urániumban gazdag vulkáni kráterekbe.”

 

Az ecuadori szemtanúk szerint az ismeretlen lények

másképpen mozognak, mint a madarak vagy a repülők.

„Sokszor egy helyben lebegnek, mintha egy ismeretlen erő lökdösné őket fel és alá. Akárcsak az ellentétes pólusú mágnesnél” – mondják. Az ecuadori ufológusok úgy gondolják, hogy az idegen lények az erős mágneses erőket használhatják fel a repüléshez.

Az Egyenlítő országa
Ecuador ugyanis az energiák szempontjából különleges helynek számít. Az Egyenlítő (amelyről az ország a nevét is kapta, equator ugyanis egyenlítőt jelent) a főváros magasságában halad keresztül az országon, és különös mágneses teret képez. Észak és dél itt nemcsak megfoghatatlan fogalom, hanem létező valóság.

A vonal két oldalán másképp működnek a szelek, a vizek, sőt a súlyok is.

„Ecuadorban az emberek fél kilóval könnyebbek” – mondják büszkén a helyiek, mivel a Föld gravitációs vonzása valóban itt, az Egyenlítőnél a leggyengébb. Ez nem minden: bolygónk tengelyének két oldalán a vizek is másképp folynak. Az úgynevezett Coriolis-erő hatására ugyanis a déli féltekén az óramutató járásával ellentétesen forognak a vizek és a szelek.

 

Ecuador nemcsak attól különleges, hogy a föld északi és déli felének határán áll, hanem azért is, mert az ország alatt csúszik az úgynevezett Nazca-lemez a Dél-amerikai-lemez alá: ennek köszönhető a rengeteg földrengés és vulkanikus aktivitás. A két lemez közeledése hozta létre a kontinens legnagyobb hegységét, az Andok láncolatát is.

Ecuadorban ezért mindennaposak a kisebb, földmélyi rengések, amelyek a hétköznapi életben alig érzékelhetőek. A legutóbbi nagyobb rengés 2016-ban volt, amikor közel hétezren vesztették életüket, és rengetegen megsebesültek.

A tragédia idején is számos videó látott napvilágot, amelyek szerint a helyiek különleges fényeket láttak megjelenni az égen.

Lejárat a másvilágba
Az ország legendáiban régóta élnek történetek olyan emberszerű lényekről, akik kapcsolatban álltak az indiánokkal. Ilyen misztikus történet szövődik a Morona Santiago tartományban található Tayos-barlangokhoz is, amelyek mintegy négyezer négyzetméteren terülnek el a föld felszíne alatt.

A barlangokat egy magyar-argentin kutató, Móricz János fedezte fel a hatvanas években, aki jó kapcsolatba került a lejáratot őrző shuar indiánokkal. Móricz olyan hieroglifákkal teli fémlapokat talált, amelyek egy eltűnt civilizáció egykori létezését bizonyíthatják.

Kutatásai szerint a barlangrendszer egykor lakott lehetett, akár több ezer évvel az Inka birodalom kialakulását megelőzően.

A legendák szerint az egykori civilizáció kapcsolatban állhatott idegen, emberszerű lényekkel.Egyes történetek szerint a barlangok lejáratot jelentettek egy másik világba, ezért tartották szent helynek, és őrizték gondosan az indiánok.

“Köztudott tény, hogy a barlang szájánál rengeteg aranyat helyeztek el az indiánok. Lehet, hogy csak a spanyol hódítók elől rejtették oda – mesélte egy ecuadori barátunk a hatvanhárom méter mélyen fekvő bejáratról. – De sokak szerint ezzel áldoztak a föld mélyéről néha feljövő idegen lényeknek.” A történetek ezüsthajú, magas termetű, nem e világi emberekről szólnak, akik jó kapcsolatban éltek a shuar törzsekkel.

A misztikus barlangokat a mai napig nem lehet megközelíteni,

a leereszkedéshez kormányzati engedély szükséges.

Ráadásul a shuar indiánok a mai napig őrzik a lejáratot, és nem engedik a látogatókat a barlang közelébe. Vannak, akik úgy tartják, a kutatók nem az igazi járatokat találták meg. Az igazi barlangrendszer szerintük levezet a föld mélyére, és utat nyit egy másik világ felé.

A hadsereg nem nyilatkozik
Persze nem mindenki osztja az ufológusok véleményét, sokan egészen szkeptikusak. Ami azonban érdekes, hogy a legtöbben nem zárják ki az ufók létezését. Napjainkban Ecuador lakosságának nagy része keresztény, de a

mélyen vallásos családok többsége is elképzelhetőnek tartja az idegen lények létezését,

ahogy egyébként a Vatikán sem utasítja el.

„A tudomány ufóknak, ismeretlen lényeknek nevezi azokat a jelenségeket, amelyeket időről időre láthatunk az égen” – magyarázta egy helyi családapa, Miguel. – Pedig a biblia megírta, hogy a bukott angyalok itt maradtak az atmoszférában. Ezek nem ufók, hanem a biblia démonai.”

Az ecuadori kormány és hadsereg sokáig nem foglalt hivatalosan állást az ufókérdésben. A téma megvitatásáért egy helyi oknyomozó újságíró kezdett küzdeni.

Jaime Rodriguez 22 évig dolgozott azon, hogy a hadsereget nyilatkozatra bírja.

Sikerült elérnie, hogy 2005-ben létrehoztak egy szakértői bizottságot a megmagyarázhatatlan jelenségek tanulmányozására, ám az ígért támogatás elmaradt, az állami tisztviselők pedig nem akarták kockáztatni karrierjüket ufókról szóló nyilatkozatokkal.

Nem sokkal később Rafael Correa elnök állt az ufókérdés oldalára: összehívta a légierők, a hadsereg és a fegyveres erők parancsnokságát, és kijelentette, Ecuadorban az idegen lények megjelenésével kapcsolatban semmi sem maradhat titokban.

A hadsereg ezt követően nyilvánosságra hozta dokumentumait: mintegy négyszáz, főként civilek által rögzített videofelvételt, amelyeken ismeretlennek látszó tárgyak vagy lények szerepelnek. A lakosság nagy része űrhajókra, kommunikációs aktákra, de legalábbis földönkívüli tetemekre számított. A jelentősen megkérdőjelezhető felvételek publikálása komoly csalódást okozott.

A dokumentumok tehát semmit sem bizonyítottak, csak fokozták a megosztottságot a lakosság körében. A szkeptikusok szerint egyértelmű, hogy az ufójelenség puszta átverés. Az idegen lények hívei szerint azonban a négyszáz felvétel csak egy odadobott konc: a hadseregnek még bőven akadnak izgalmas aktái, amelyeket továbbra is szigorú titokban őriznek.

Hozzászólások

Új hozzászólás

Név:

Hozzászólás:
Webgalamb