Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123.
(00-36) 70 431 9343   (00-36)70 944 0260   (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAN/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

A tibeti zászló lengetése "garázdaság" a rendőrség szerint

2017. november 27./alfahir.hu/TibetPress

Tegnap mintegy féltucat rendőr összehangolt akciójának köszönhetően sikerült elejét venni egy súlyos rendbontásnak a Belvárosban: a kínai delegáció útvonalán nem lengettek tibeti zászlót.

A sikeres hatósági intézkedés megnyugtató hírét a 444 közölte. A portál az idejében lekapcsolt őrjöngő huligán, Hendrey Tibor, a Tibetet Segítő Társaság - Sambhala Tibet Központ alapítványi elnöke nyilatkozott. A férfi a Deák térnél,

a hazánkba látogató kínai küldöttség konvojának útvonalán, a járdán akart elővenni egy tibeti zászlót, és közben azt kiabálta "Free Tibet!".

Az egyenruhások villámgyors közbelépése azonban megakadályozta a közrend vandál megzavarását.

A portál érdeklődésére a rendőrség azt válaszolta:

"az említett helyen a rendőrök több olyan személyt is igazoltattak, akik összehangolt tevékenységet folytattak, ám arról elsődlegesen nem volt megállapítható, hogy az a védett személy biztonságára mekkora kockázatot jelent."

 A példátlan közbotrányokozás természstesen nem maradhatott megtorlás nélkül. A hatóságok közlése szerint

"a Készenléti Rendőrség járőrei egy garázda magatartást tanúsító férfival szemben kezdeményeztek intézkedést. Tekintve, hogy a személy a rendőri felszólítás ellenére nem hagyott fel cselekményével, ezért őt garázdaság szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt a szabálysértési előkészítő eljárás lefolytatása miatt előállították."

2012-ben egyébként a rend őrei hasonló eréllyel jártak el Hendreyvel és Karma Dordzse egyetemi oktatóval szemben, akiket akkor nyolc órára le is fogtak. Ők tavaly áprilisban, illetve idén júniusban kártérítést is kaptak, miután

a bíróság megállapította, hogy a velük szembeni intézkedés jogtalan volt.

Egyébiránt én alapvetően nem igazán értem, magyar emberek miért állnak ki a kurdok, palesztinok, katalánok, vagy tibetiek szabadságáért. Jómagam

csak az első erbili, ramallahi, barcelonai, vagy lhászai székely autonómiatüntetés után

lennék erre rávehető. Az ő indítékaiknál már csak az értelmezhető nehezebben, hogy egy demokratikus jogállamban mi a bánatért nem élhetnek ezek az emberek a szólás-és gyülekezési szabadsággal?

Szóval én nem tudom, mi közünk van Tibethez, de azt még kevésbé tudom, milyen törvény alapján van bármi köze a rendőrségnek ahhoz, ha magyar emberek olyan ügyekért küzdenek, amihez nincs közük?

Amúgy én nem értettem Balog Zoltánt sem 2008-ban, amikor az Országgyűlés emberi jogi bizottságának elnökeként Tibet kínai elnyomása ellen

a Kossuth téren egy tibeti lobogót lengetve tiltakozott. Méghozzá épp a kínai delegáció érkezésének idején.

Viszont ugyanúgy azt gondoltam, hogy

Balog Zoltánnak ehhez minden joga megvan.

Akkor még ő is...

forrás

Hozzászólások

Új hozzászólás

Név:

Hozzászólás:
Webgalamb