Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

székhely / telephely H-Budapest I. Attila út 123..
(00-36) 70 431 9343   (00-36)70 944 0260   (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAN/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-41
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

A Magyar Fálun Dáfá Egyesület levele a magyar vezetőkhöz, Li Kon-csian magyarországi látogatásán/HUNG

2017. november 27./Budapest/TibetPress

Áder János Magyarország Köztársasági Elnöke, Orbán Viktor Miniszterelnök Úr, Szijjártó Péter Külügyminiszter Úr
valamint Kövér László a Magyar Parlament Elnöke részére

Tisztelt Köztársasági Elnök Úr!
Tisztelt Miniszterelnök Úr!
Tisztelt Külügyminiszter Úr!
Tisztelt Elnök Úr!

A napokban Budapesten rendezik meg a kínai és közép-kelet-európai kormányzati vezetők találkozóját.

Kína a világgazdaság élvonalában áll. Természetesen mi is azt kívánjuk országunknak, hogy sikeres üzleteket kössön és a lehető legjobban működjön a gazdasága, ugyanakkor szeretnénk felhívni a figyelmüket a Kínával való üzleti kapcsolatok tekintetében arra, hogy sajnálatos, hogy Kína gazdasági felemelkedését nem követik az ország szociális éspolitikai változásai. Kína a világon a legóriásibb környezetszennyező és a legnagyobb veszedelem az emberi jogok megsértése terén. Nem létezik szólásszabadság, az internetet cenzúrázzák, és a médiát is szigorúan felügyelik.

Nem létezik lelkiismereti és vallásszabadság a Fálun Gong gyakorlók, a Tibetiek, Ujgurok számára és a független keresztény egyházakat is üldözik.
1999-ben, amikor a Fálun Gong elleni üldözést megkezdték, a kormányzati jelentések szerint 70- 100 millió ember gyakorolta. Ez által a Fálun Gong gyakorlók váltak a történelem legnagyobb létszámú üldözött csoportjává. 1999 óta több millió békés és politikailag semleges állampolgárt tartóztattak le Kínában, pusztán azért mert a csikung ezen tradicionális változatát gyakorolja, és hisz az Őszinteség-Jószívűség-Elfogadás elvekben. Többeket már egy évtizednél is hosszabb ideje tartanak börtönben, kétharmadukat megkínozták (az ENSZ kínzásokat kivizsgáló különmegbízottja, Mannfred Nowak jelentése szerint), és nagyon sokat közülük meggyilkoltak (ahogy azt az Amnesty International jelentései is alátámasztják). Sőt, a legújabb kivizsgálások szerint a Fálun Gong gyakorlókat szerveik kinyerése és profitért való értékesítése érdekében szisztematikusan megölik. A történelemben nem találunk példát hasonlóan aljas bűncselekményre, és ennek az embertelen gyakorlatnak haladéktalanul véget kell vetni.

2013 decemberében, az Európai Parlament hozott egy állásfoglalást (2013/2981(RSP), amelyben keményen elítéli ezeket az erőszakos szerveltávolításokat Kínában. Ugyanakkor okunk van feltételezni, hogy ilyen emberiség elleni bűncselekmények a mai napig léteznek Kínában.

Hamarosan Önök egy asztalnál fognak ülni Kína miniszterelnökével. A mai napig nem beszélhetünk a Fálun Gong elleni üldözés és más lelkiismereti foglyok elleni kegyetlenkedés tekintetében változásról.

Arra kérjük Önöket, hogy vessék fel ezt a témát a találkozó során.
Emberi lényként, sértetlenségnek örvendő személyekként, akik emberek millióit képviselik, őszintén arra kérjük Önöket, hogy ösztönözzék a kínai kormányt arra, hogy azonnal vessenek véget a Fálun Gong elleni üldözésnek, vessenek véget az erőszakos szerveltávolításoknak és állítsák bíróság elé a főbűnöst, az egykori pártvezető Csiang Cö-mint.

Egy olyan szuperhatalom, mint Kína, ha megőrizné az emberi méltóságot és becsben tartaná az alapvető emberi jogokat az áldásos lenne az emberiség számára. Ellenkezőleg, a szuperhatalommal rendelkező Kína, ahol az emberi méltóságot és az emberi jogokat semmibe veszik, katasztrofális következményekkel járhat az emberiség számára.

Kötelességünk, hogy megtegyünk minden tőlünk telhetőt annak érdekében, hogy megakadályozzuk egy ilyen
katasztrófa bekövetkeztét.
Budapest, 2017. november 22.
Tisztelettel:
________________________________________
dr. Fricskó Eszter
Magyar Fálun Dáfá Egyesület

Hozzászólások

Új hozzászólás

Név:

Hozzászólás:
Webgalamb