Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

székhely / telephely H-Budapest I. Attila út 123..
(00-36) 70 431 9343   (00-36)70 944 0260   (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAN/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-41
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

A kínai fegyelmet tartaná követendőnek a főváros életében Tarlós István

2011 július 13. /Origo.hu/TibetPress

Több fegyelmet szeretne vinni Budapest életébe, ezért a kínai példát tartja követendőnek Tarlós István főpolgármester. A politikus erről pekingi útján beszélt, ahol többek között szóba került a két főváros jövőbeni közös együttműködése és a kapcsolatok partnervárosi szintre emelése. Tarlós Mongóliával is szorosabbra fűzné a gazdasági szálakat, főként az ország gazdag nyersanyagtartalékai miatt.

Magyarország szeretné Kínát erős szövetségesének tudni, a két főváros pedig elősegítheti ezt a törekvést - mondta Tarlós István, Budapest főpolgármestere, aki a kapcsolatok új alapokra helyezését ajánlotta szerdán pekingi vendéglátójának. A kínai főváros főpolgármesterével, Kuo Csin-lunggal folytatott közel egyórás megbeszélésén Tarlós István röviden bemutatta Budapest helyzetét, így például beszámolt arról is, hogy a magyar főváros költségvetésének hatvan százalékáig eladósodott, ami miatt korlátozottak a fejlesztési lehetőségek.

"Több fegyelmet szeretnénk vinni a főváros életébe, követjük a kínai példát" - jegyezte meg Tarlós, és felvetette, hogy a létező barátsági és együttműködési megállapodást Peking és Budapest emelje partnervárosi szintre. Egyúttal javasolta, hogy dolgozzák ki ennek részleteit, s lehetőség szerint még az idén fogadják is el.

Megerősítette, hogy Kína Magyarország egyik legfontosabb stratégiai partnere, s kifejezte az ország és a főváros fogadókészségét a kínai befektetők és fejlesztők iránt. Egy, a közeledést szolgáló fővárosi szintű üzleti fórum megszervezését is ajánlotta. "A főváros közvetlenül nem köt üzletet, de kinyitja és szélesre tárja a kapukat, segít az ezekhez szükséges feltételek megteremtésében" - hangoztatta Tarlós.

 A mongóliai látogatásról hazatérőben a főpolgármester elmondta: útja csúcspontjának tartja a rövid pekingi kitérőt. Hangsúlyozta, úgy érzi, az udvariasságot messze meghaladó tartalommal sikerült találkozóját megtölteni. A mongóliai látogatásról azt mondta: Ulánbátor főpolgármesterével megállapodott abban, hogy jövőre mongol, illetve magyar napokat tartanak. A gazdasági kapcsolatokkal összefüggésben pedig kiemelte: "Mongólia nyersanyagokban rendkívül gazdag ország,  nekünk erről a piacról nem szabad kimaradnunk".

Hozzászólások

Új hozzászólás

Név:

Hozzászólás:
Webgalamb