Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123. (0036)70 944 0260 (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAM/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

JELENTKEZÉS/REGISTRATION»

Az 1998-as évtől a Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ buddhista zarándoklat hagyományt teremtett, és A Tan Kapuja Buddhista Főiskolával közös szervezésben, az idén huszonkettedik alkalommal indít buddhista zarándoklatot.

Az idei 2020. évi buddhista zarándoklatunk, amely májusban a vírushelyzet miatt elmaradt augusztus végén lesz megtartva. Ha késve is, de idén is megemlékezünk a Buddha születésének és megvilágosodásának napjáról, a Vészákhról. E jeles nap minden buddhista úton járó számára inspiratív időszak, melynek lendületét felfokozza és intenzívebbé teszi egy zarándoklat. Ha kedvet és erőt érzel magadban, hogy ily módon tisztelegj a megvilágosodott előtt, tarts velünk. A megteendő út körülbelül  108 km, és a hozzávetőlegesen napi 8 órás gyaloglás elmélyíti a tudat koncentrációját, segít a befelé vezető úton, hogy könnyebben megtaláld a benned lévő Buddha-természetet. Mindezek elősegítése érdekében a zarándoklat alatt a részvevőknek a külső és belső tisztaság megőrzése végett lehetőség szerint tartózkodniuk kell a hús, az alkohol, valamint más bódító szerek fogyasztásától, a dohányzástól és a szexualitástól. Az esti sátorverés előtt rendre csendes meditációt tartunk. A fentiek mellett a túra utolsó napján ajánlott, de nem kötelező a böjt és némasági fogadalom megtartása, hogy a sztúpához érkezéskor tudatilag még tisztább állapotba kerüljünk. Zarándoklatunknak mindaddig, amíg Tibet népe nem gyakorolhatja az önrendelkezés jogát, van egy másik célja: nevezetesen, hogy e békés menetelés felhívja hazánk és a világ figyelmét a világ tetején élő, szabadságától megfosztott, elnyomott tibeti népre, amely máig talán a leghűségesebben őrzi a Buddha tanítását. Zarándoklatainkat mindezeken túl Tenzin Gyaco, a XIV. Dalai Láma egészségének is szenteljük.

Az indulás augusztus 27-én lesz, a találkozó 5.40-kor lesz a Keleti pályaudvar pénztára előtt (aki tudja, előre vegye meg a vonatjegyét).

Az idei cél újra az uszói sztúpa lesz. A zarándoklat Tartól a Mátrán át vezet, a tervezett útvonal: Budapest – Tar (vonattal) Tar – Ágasvár – Mátraszentiván – Mátraalmás – Hagymás-kút – Gombás halastó – Mátraballa –Bükkszék – Hevesaranyos – Szucs – Bekőce - Balaton - Bükkmogyorósd (Uszó). Bükkszéken a gyógyfürdőt idén is igénybe vesszük, hogy erőt adjon a harmadik napra.

A zarándoklat mindenki számára nyitott, de előzetes bejelentkezést igényel, ezért aki jelentkezni kíván, kérjük előzetesen személyesen vagy telefonon jelezze Szathmári Botondnál, villámpostán: botond@tkbf.hu. Aki a zarándoklaton részt vesz, azok számára augusztus 25-én, kedden 19.00 tájékoztatót tartunk a Sambhala Tibet Központban. (Bp. I. ker. Attila u. 123.) Akinek ez az első zarándoklata, annak ezen erősen ajánlott részt venni. Ha valaki zarándokútlevelet igényel, előre jelezze a sambhala@tibet.hu  címen vagy a 0670 431 9343-as számon.

Köszönjük minden együttérző ember segítő szándékát! Szarva Mangalam!Köszönjük minden együttérző ember segítő szándékát!
Szarvamangalam asti. Békesség minden lénynek.
Tási delek! (t: bkra-shis bde-legs)
Szathmári Botond és Hendrey Tibor

JELENTKEZÉS/REGISTRATION »

Webgalamb