Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123. (0036)70 944 0260 (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAM/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

JELENTKEZÉS/REGISTRATION»

Kedves Zarándoktárs!

Az 1998-as évtől a Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ „buddhista zarándoklat” hagyományt teremtett, és A Tan Kapuja Buddhista Főiskolával közös szervezésben, az idén XXI. alkalommal indít buddhista zarándoklatot, azért hogy megemlékezzünk a Buddha születésének és megvilágosodásának napjáról, a Vészákhról. E jeles nap minden buddhista úton járó számára inspiratív időszak, melynek lendületét felfokozza és intenzívebbé teszi egy zarándoklat. Ha kedvet és erőt érzel magadban, hogy ily módon tisztelegj a megvilágosodott előtt, tarts velünk. A megteendő út körülbelül 108 km, és a hozzávetölegesen napi nyolc órás gyaloglás elmélyíti a tudat koncentrációját, segít a befelé vezető úton, hogy könnyebben megtaláld a benned lévő Buddha-természetet. Mindezek elősegítése érdekében a zarándoklat alatt a részvevőknek a külső és belső tisztaság megőrzése végett lehetőség szerint tartózkodniuk kell a hús, az alkohol, valamint más bódító szerek fogyasztásától, a dohányzástól és a szexualitástól. Az esti sátorverés előtt rendre csendes meditációt tartunk. A fentiek mellett a túra utolsó napján ajánlott, de nem kötelező a böjt és némasági fogadalom megtartása, hogy a sztúpához érkezéskor tudatilag még tisztább állapotba kerüljünk. Zarándoklatunknak mindaddig, amíg Tibet népe nem gyakorolhatja az önrendelkezés jogát, van egy másik célja: nevezetesen, hogy e békés menetelés felhívja hazánk és a világ figyelmét a világ tetején élő, szabadságától megfosztott, elnyomott tibeti népre, amely máig talán a leghűségesebben őrzi a Buddha tanítását. Zarándoklatainkat mindezeken túl Tenzin Gyaco, a XIV. Dalai Láma egészségének is szenteljük, aki hatvan év óta rendíthetetlenül kiáll népének alapvető jogai mellett és azon túlmenően a világbéke egyik leghitelesebb hírdetője is. Arra is megemlékezünk, hogy az idén 25 éves a Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet központ.

Az idei cél újra az uszói sztúpa lesz. A zarándoklat Tartól a Mátrán át vezet, a tervezett útvonal: Budapest - Tar – Ágasvár – Mátraszentiván – Mátraalmás – Hagymás-kút – Gombás halastó – Mátraballa –Bükkszék – Hevesaranyos – Szucs – Bekőce - Balaton - Bükkmogyorósd (Uszó). A buddhista naptárak Vészákhot május 19-ére teszik, a zarándoklat május 16-án, csütörtökön reggel indul, a Keleti pályaudvarról (találkozó reggel 05.45, a pénztárak előtt), de a gyalogos része csak Tartól kezdődik. A zarándoklat vezetője és felelőse Szathmári Botond.

A zarándoklat mindenki számára nyitott, de előzetes bejelentkezést igényel, ezért aki jelentkezni kíván, kérjük előzetesen személyesen vagy telefonon jelezze Szathmári Botondnál, villámpostán: botond@tkbf.hu, a mellékelt űrlap visszaküldésével. Aki a zarándoklaton részt vesz, azok számára május 15-én, szerdán 19.00 órakor tájékoztatót tartunk a Sambhala Tibet Központban. (Budapest I. Attila u. 123.  11cs) Akinek ez az első zarándoklata, annak ezen erősen ajánlott részt venni.

Köszönjük minden együttérző ember segítő szándékát!
Szarvamangalam asti. Békesség minden lénynek.
Tási delek! (t: bkra-shis bde-legs)
Szathmári Botond és Hendrey Tibor

JELENTKEZÉS/REGISTRATION »

Webgalamb