Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123. (0036)70 944 0260 (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAM/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

JELENTKEZÉS/REGISTRATION»

Kedves Zarándoktárs!

Az 1998-as évtől a Tibetet Segítő Társaság és A Tan Kapuja Buddhista Főiskola buddhista zarándoklat hagyományt teremtett. Az idén XX. alkalommal indulunk el buddhista zarándoklatra, hogy megemlékezzünk a Buddha születésének és megvilágosodásának napjáról, a Vészákhról. E jeles nap minden buddhista úton járó számára inspiratív időszak, melynek lendületét felfokozza és intenzívebbé teszi egy zarándoklat. Ha kedvet és erőt érzel magadban, hogy ily módon tisztelegj a megvilágosodott előtt, tarts velünk. A megteendő út idén hozzávetőlegesen 108 + 40 km, és a napi 8 órás gyaloglás elmélyíti a tudat koncentrációját, segít a befelé vezető úton, hogy könnyebben megtaláld a benned lévő buddha-természetet. Mindezek elősegítése érdekében a zarándoklat alatt a részvevőknek a külső és belső tisztaság megőrzése végett lehetőség szerint tartózkodniuk kell a hús, az alkohol, valamint más bódító szerek fogyasztásától, a dohányzástól és a szexualitástól. Az esti lefekvés előtt rendre csendes meditációt tartunk. A fentiek mellett a túra utolsó napján ajánlott, de nem kötelező a böjt és némasági fogadalom megtartása, hogy a sztúpához érkezéskor még tisztább állapotba kerüljünk. Zarándoklatunknak mindaddig, amíg Tibet népe nem gyakorolhatja az önrendelkezés jogát, van egy másik célja: nevezetesen, hogy e békés menetelés felhívja hazánk és a világ figyelmét a világ tetején élő, szabadságától megfosztott, elnyomott tibeti népre, amely máig talán a leghűségesebben őrzi a Buddha tanítását. Zarándoklatainkat mindezeken túl Tenzin Gyaco, a XIV. Dalai Láma hosszúéletének és egészségének is szenteljük.

 

Az ez évi jubileumi út a becskei sztúpától indul, és a tari sztúpa érintésével az uszói sztúpához érkezik. A zarándoklat Becskétől a Cserháton, majd Tartól a Mátrán át vezet a Bükkbe. A zarándoklat május 30-án szerdán reggel indul a Keleti Pályaudvarról (találkozó reggel 60.40-kor a pénztárak előtt), de a gyalogos része csak Becskétől kezdődik. A zarándoklatot lehet Becskétől Tarig, vagy Tartól Uszóig, és az elszántaknak elejétől a végig megtenni. A második szakaszt választók 1-én a Stadionok buszpályaudvartól 60.40-kor induló busszal, a sámsonházai elágazásig kell jönniük, és ott reggel 8 órakor a sztúpánál csatlakozhatnak a csapathoz. A túra vezetője és felelőse: Szathmári Botond, a fő szervezője Kenyeres Péter (Yoscha).

A zarándoklat mindenki számára nyitott, de előzetes bejelentkezést igényel, ezért aki jelentkezni kíván, kérjük, ezt jelezze Szathmári Botondnál (villámposta: botond@tkbf.hu) március 7-ig. Aki eldöntötte, hogy jön annak a komolyságot megerősítendő 3000 Ft-ot kellene előre befizetnie, a szállások előre lekötése végett. Aki a zarándoklaton részt vesz, azok számára május 24-án csütörtökön 19.00-kor tájékoztatót tartunk a Sambhala Tibet Központban. (Budapest I. ker. Attila u. 123.) Akinek ez az első zarándoklata, annak a megbeszélésen ajánlott részt venni.

Köszönjük minden együtt érző ember segítő szándékát!
Váljon ez a zarándoklat minden érző lény javára, hogy megismerjék a dharma ősvényét és legyen minden lény boldog!

Szathmári Botond, Hendrey Tibor

JELENTKEZÉS/REGISTRATION »

Webgalamb