Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123. (0036)70 944 0260 (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAM/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

JELENTKEZÉS/REGISTRATION»

Képgaléria

XVI. Sambhala Buddhista Zarándoklat 2014
Budapest-Tar-Uszó

2014. május 29-31.
A Sambhala Tibet Központ szervezésében

Zar-ndok2012web.jpg 

Buddhista zarándoklat

Kedves Zarándoktárs!

Az 1998-as évtől a Tibetet Segítő Társaság „buddhista zarándoklat” hagyományt teremtett, és idén tizenhatodik alkalommal indulunk el buddhista zarándoklatra, hogy megemlékezzünk a Buddha születésének és megvilágosodásának napjáról, a Vészákhról. E jeles nap minden buddhista úton járó számára inspiratív időszak, melynek lendületét felfokozza és intenzívebbé teszi egy zarándoklat. Ha kedvet és erőt érzel magadban, hogy ily módon tisztelegj a megvilágosodott előtt, tarts velünk! A megteendő út körülbelül 108 km, és a napi nyolc órás gyaloglás elmélyíti a tudat koncentrációját, segít a befelé vezető úton, hogy könnyebben megtaláld a benned lévő buddha-természetet. Mindezek elősegítése érdekében a zarándoklat alatt a részvevőknek a külső és belső tisztaság megőrzése végett tartózkodniuk kell a hús, az alkohol, valamint más bódító szerek fogyasztásától, a dohányzástól és a szexualitástól. Az esti sátorverés előtt rendre csendes meditációt tartunk. A fentiek mellett a túra utolsó napján ajánlott, de nem kötelező a böjt és némasági fogadalom együttes megtartása, hogy a sztúpához érkezéskor még tisztább állapotba kerüljünk. Zarándoklatunknak mindaddig, amíg Tibet népe nem gyakorolhatja az önrendelkezés jogát, van egy másik célja: nevezetesen, hogy e békés menetelés felhívja hazánk és a világ figyelmét a világ tetején élő, szabadságától megfosztott, elnyomott tibeti népre, amely máig talán a leghűségesebben őrzi Buddha tanítását. Zarándoklatainkat mindezeken túl Tenzin Gyaco, a XIV. Dalai Láma egészségének és hosszú életének is szenteljük. Az ide zarándoklatunk a Tan Kapuja Buddhista Egyház és Főiskola 108 alapítójáért és 108 fenntartójáért is zajlik. Valamint, az idén húsz éves Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ sikeres fennmaradásáért is folyik a zarándoklat.

Az ez évi cél újra az uszói sztúpa lesz. A zarándoklat Tartól a Mátrán át vezet, a tervezett útvonal: Budapest - Tar (vonattal) – Ágasvár – Mátraszentiván – Galyatető – Parád – Parádfürdő – Recsk – Szalajka – Terpes – Bükkszék – Hevesaranyos – Szucs – Bekőce - Balaton - Bükkmogyorósd (Uszó). A budhista naptárak Vészákhot idén május 22-ére teszik, így a zarándoklat ezen a napon, sütörtökön reggel indul a Keleti pályaudvarról. A pontos indulás később kerül kihírdetésre. A túra vezetője és felelőse: Szathmári Botond/Sambhala Tibet Központ.

A zarándoklat mindenki számára nyitott, de előzetes bejelentkezést igényel, ezért aki jelentkezni kíván, kérjük, személyesen vagy telefonon ezt jelezze Szathmári Botondnál (villámposta: botond@tkbf.hu, telefon: 266-2716 vagy a Sambhala telefonján 0670 431 9343 – az esti illetve a nappali órákban). Aki a zarándoklaton részt vesz, azok számára május 27.-én, kedden 19.00 tájékoztatót tartunk a Sambhala Tibet Központban. (Budapest. I. ker. Attila u. 123.) Akinek ez az első zarándoklata, annak a megbeszélésen nagyon ajánlott részt venni. Kérjük, hogy akinek van Sambhala zarándok útlevele, az hozza magával!

    

            Köszönjük minden együttérző ember segítő szándékát!

            Szarvamangalam asti. Békesség minden lénynek. Tási delek!

Szathmári Botond

Zar-ndok2012-12web.jpg

a kullancsokról:

JELENTKEZÉS/REGISTRATION »

Webgalamb