Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123. (0036)70 944 0260 (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAM/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

JELENTKEZÉS/REGISTRATION»

TANTRA JÓGA VYAYAM
Svami Advajatilaka
vezetésével

minden szerdán/18.00-19.30
helyszín/Sambhala Tibet Központ/Budapest I. Attila út 123.  11cs
részvételi díjak
Az órákat mindig képzett tanárok tartják, akik a Vedic Foundation of the Himalayas tradícióban tanultak.
Amennyiben az óra valamely oknál fogva elmarad az később pótlásra kerül.

Dinamikus gyakorlat, ami olyan testmozdulatokon alapszik, amit a vibráló légzéssel kordinálva egy meditatív állapotot idéz elő.

vyayam jóga

      Tantra Yoga Vyayam

Tantra mindaz, aminek segítségével tudásra,  bölcsességre teszünk szert, amivel kitágítjuk és tökéletessé tesszük az elmét. 

A tantra szó szerint azt jelenti, hogy könyv, ruha. Egy rendszer, ami által megtanuljuk hogyan éljük az életünket, hogyan védjük meg magunkat, győzzük le az akadályokat, hogyan alakítsuk át a kellemetlenségeket. A tantra olyan eszközök tárháza, amiket használva a szenvedéstől való megszabaduláshoz szükséges transzformációt vihetjük véghez. Tantra az elme kitágulását és felszabadulást, az anyag sűrű energia dimenziójának a felszabadítását teszi lehetővé. Olyan rendszer, ami az ősenergia vagy a Shakti felszínrehozását idézi elő az elme magjában.

A Tantra az Maha Vidya, nagy tudomány, ami kapcsolatban áll a Védákban található más Vidya-kal. A Jóga egy olyan diszciplína ami a kezdet kezdetétől fogva kéz a kézben jár a tantrával.

Alapszinten végzünk tisztító Sadhana-t (gyakorlatot) hogy az emberi mivoltunkat kiteljesítsük és egy boldogabb, teljesebb életet éljünk.Védikus Szerzeteseként kötelességünk, hogy átmentsük a Tantrát és Jógát, megvédjük a tévhitektől, annak félreértelmezésétől, amire az utóbbi évtizedekben nagy a szükség.

vyayam jóga

a vyayam eredete

A Vyayam szanszkrit szóból ered, aminek jelentése a belső légzés megszelídítése. Néhány országban dravida néven (nem szanszkrit) ismert: Maypayat, – energetikus és harmónikus aerobic gyakorlat; vagy Kalaripayat – a mozdulatművészet gimnasztikája. Vyayam és Kalaripayat ugyanaz. Az első, ősi, szanszkrit neve: Vyayam, majd Kalaripayat a fiatalabb, dravidikus megnevezése.

A Vyayam Indiából származik, pontosabban a déli részről. A legfontosabb alapelve, esszenciája az a mély tudás ami az energiánk belső és külső vezetésén alapszik, mely több ezer évre vezethető vissza. Ezeket az elveket már a Védikus kor harcosai gyakoroltãk Indiában, jóval a Buddhizmus előtt. Az V. században a hindu szerzetes, Boddhidharma átadta ezt a tudást a kínai shaolin papoknak, hogy segítse őket, megerősítse a papok testét, ami az aszkétikus, monasztikus élet következtében legyengült, valamint hogy meg tudják védeni magukat a banditatámadásoktól. Ebből született meg a kínai energetikus gimnasztika és a hagyományos kínai harcművészet, amit majd a japán rendszer követett, aztán a világ többi harcművészete. A hagyomány szerint a Tai Chi-t, Qi Gong-ot, Kung Fu-t, Sorinji Kemp-to, Aikido-t a Vyayam technikája inspirálta.

foglalkozások

Az óráinknak nincs fix programja. A tanulók fejlődését  abban az esetben biztosítjuk, ha rendszeresen részt vesznek az órákon és a gyakorlatokat a tanításoknak megfelelően követik. A tanulókat a felkészülési szintjüknek megfelelően tanítjuk. Az órákon való részvétel engedélyezésének és kizárásanak a jogát fenntartjuk. A tanulók nem feltétlenül végzik ugyanazokat a gyakorlatokat, így a tanulók tartózkodjanak egymás összehasonlításától.
Dohányzók részt vehetnek az órákon, jóllehet vannak gyakorlatok, amiket nem végezhetnek.

Az órák Sukshma Vyayam gyakorlást, klasszikus Hatha Jógát és a Tantra Vidyához tartozó Dharana-kat tartalmaz. A koncentrációs gyakorlatok során a tanulók felkészülnek a magasabb szintű gyakorlatokra. A tisztító folyamat fontos, ez az első lépés. Amennyiben a tanulók mély érdeklődésről tesznek tanúbizonyságot az órákat workshopokkal, különleges tanításokkal egészítjük ki.

a foglalkozás részei

- asana yoga/fizikai pozíciók a 'Yoga kaya' (a test jógája) természetének az elsajátításáért
- pranayama/légzőgyakorlatok a légzés, a test energiájának és a gondolatok megszelídítéséért
- vyangas/mozgás-koordinációs ászánák, a test, légzés és a gondolatok kontrollálásáért
- samyamas/dinamikus meditációk a növények, állatok, pozitív emberi tulajdonságok megidézéséért
-  dharanis/tantrikus meditációk a test, az érzékszervek és az elme tisztításáért és koncentrációjáért
-  magyarázatok/az órán végzett gyakorlatok megértéséért és elmélyítéséért

JELENTKEZÉS/REGISTRATION »

Webgalamb