Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123. (0036)70 944 0260 (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAM/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

Védikus Jóga Szadhana Nap
2015. április 5./vasárnap/15.00
helyszín/Sambhala Tibet Központ

A Szadhana Nap
- Meditáció, Pañcha kosha dhyanam
- Vyayam gyakorlás, vibráló légzéssel
- Jóga ászanák
- Pranayama: Kaphalabhati és Anuloma Viloma
- Szanszkrit recitáció a Bhagavad Gita-ból
- Shanti Mantrák/béke mantrák.
- Kirtan és Bhajan
- Szatszangha az Adhyatma Vidya-ról, a lényünk tudományáról az Upanishádok verseit alapul véve (minden alkalommal más és más)
- Kérdések és  válaszok

dakshina/felajánlás/3000 Ft  

Április 5-én a védikus nap keretein belül rendezzük meg a Hanuman Dzsajantit 17.00 – 19.00 között. Lehetőség van a teljes délutáni programon vagy csak az uttsaván (ünnepségen) való részvételre.

elözetes regisztráció szükséges
felajánlás/szabadon

Hanuman, a misztikus Jógi
Hanuman nagy tiszteletnek örvend a Védikus Tradícióban, a Rámajánaban úgy jegyzik, mint a Majomdinasztia királyát, aki különféle sziddhikkel (szellemi erőkkel) és riddhikkel (mágikus erőkkel) rendelkezett, aki Rámanak a védelmezője, az, aki uralja az érzelmeit és kontrollálja az érzékszerveit.

 

Hanuman Dzsajanti Hanumannak a majomistennek a születésnapja.
Jó alkalom arra, hogy emlékezzünk Hanumannak a Ráma iránti odaadására és önfeláldozására. Odaadás, amely nagyszerű tettekre késztette és tette képessé őt, mint például egy hegy megmozgatására, elvitelére. Betekintés a Rámájánába - az indiai kultúra gyönyörű, ősi eposzába, ami Rámának az életét mondja el - ahol olvashatunk Hanuman tetteiről, a fizikai- és akaraterejéről, aki képes hatalmas akadályok leküzdésére, s mindezt az Ura iránt táplált határtalan szeretetből. Így őt a tökéletes hívőnek, követőnek tartják.

A jógik példaképe ő, a tökéletes tanítvány, aki a jóga erejével határtalan képességekre tett szert, képes bármilyen erőfeszítésre és önfegyelemre a kedves Ura jólétéért és a felé tett ígéreteinek a megtartásáért.

Ki is Hanuman valójában? Ki és mi rejlik a mesés történetek és festmények, ábrázolások mögött? Hogyan fejthető meg ez a mély, mítikus jelképrendszer?

Ezen a napon Indiában kora reggeltől pudzsákat (liturgiákat, szertartásokat) végeznek vagy a templomokban vagy házakban Hanuman tiszteletére, hogy megidézzék az általa képviselt ideálokat, elnyerjék az ő áldását valamint fejlődést, bölcsességet és bátorságot merítsenek az ő lényéből. Továbbá énekeket hallatnak a tiszteletére és a homlokokat sinduval (narancs színű festékkel, ami a Hanuman szobrokat is borítja) jelölik meg, ami a jó egészség és szerencse megidézésére szolgál.

Április 5-én ünnepeljük 17.00 - 19.00 között a Védikus Szadhana nap keretein belül egy előadással, ami a Rámájánából vett idézetekre épülve Hanuman életéről, a formája mögött rejlő ideálok jelentőségéről és tanításairól szól. A mágikus Hanuman Chalisa értelmezése és kántálása, éneklése, kirtan, bhajan. Végezetül a szent étel - prashadam - elfogyasztásával fejezzük be a tartalmas programot.

Hanuman Hanuman HanumanHanuman Hanuman HanumanHanuman Hanuman Hanuman

Webgalamb