Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

székhely / telephely H-Budapest I. Attila út 123..
(00-36) 70 431 9343   (00-36)70 944 0260   (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAN/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-41
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

JELENTKEZÉS/REGISTRATION»

ELŐADÁSOK TIBETRŐL, BUDAPESTEN
THUPTEN PEMA LÁMA
A dharamszalai (Észak-India) tibeti Tse Chok Ling Kolostor nyugalmazott vezetője, adomány-gyüjtő körúton Európában és Magyarországon

Thupten Pema Láma az alábbi helyeken és időpontokban tart előadásokat Tibetről, az aktuális tibeti helyzetről, a kolostorokról és a tibeti buddhizmusról

2015.
június 28./vasárnap/18.00/Sambhala Tibet Központ
Budapest, I. Attila u. 123.   11cs

június 29./hétfő/18.00/Teremtés Háza Meditációs Központ
Gyömrő, Vadvirág u. 23.

június 30./kedd/18.00/Karmapa Ház
Budapest, VIII., Baross utca 80.   22cs

július 2./csütörtök/18.00/Metlife Biztosító Kongresszusi terme
Kecskemét, Csiksomlyói u. 12.

július 4./szombat/17.00/Professzionális Kineziológiai Iskola oktató terme
Budapest, VII. István u. 6.    66cs

Kedves Mindenki!

Észak-Indiában járván csodálatos tibeti emberekkel találkoztam, és minden találkozás különös élményt jelentett. Az egyik legkülönlegesebb mégis a Thupten Pema Lamával való megismerkedés volt. A vele való beszélgetések olyan élményeket adtak számomra, olyan mély húrokat pendítettek meg bennem és társaimban, hogy elhatároztuk, segítjük abban, hogy üzenetei minél több emberhez eljuthassanak. Meghívtuk hát Magyarországra, hogy varázslatos, derűs személyiségével Titeket is boldoggá tegyen.

Meghívásunknak eleget téve június 28-a és július 5-e között találkozhatunk vele személyesen. Előadásokat tart a tibeti buddhizmusról és kultúráról, a tibeti politikai helyzetről, a tibeti emberek alázatos életéről, a rejtélyes tibeti kolostorokról.

Az előadásainak megszervezésével  szeretnénk segíteni őt adomány-gyűjtő körútján, amellyel a nemrég földrengés sújtotta nepáli kolostorokat és az emigrációban élő tibetiek hagyományőrző életét támogatja.


Thupten Pema Láma/ima a védelmezőkhöz
https://steveroach.com/Music/discography.php?item=26

Tudnivalók

Az előadásokon adományt gyűjtünk, amelynek teljes összegét jótékony célra fordítjuk.

Adományával minden résztvbevő hozzájárul az emigrációban élő tibeti kolostorok, az emigráns tibeti parlament és a Dalai Lama által képviselt tibeti kultúra, valamint a nepáli földrengés súlytotta tibeti kolostorok működéséhez. Aki kizárólagos célra ajánl fel adományt, kérjük, hogy az külön borítékba adja át, és a borítékra írja rá a célt.

Thuptem Pema Láma

    

A Tse Chok Ling Kolostor az észak indiai Dharamszalában található, mása az eredetileg Tibetben, Lhásza közelében állt azonos nevű tibeti kolostornak, amit a kínai kulturális forradalom idején leromboltak. A kolostorban élő szerzetesek először Nepálba menekültek, ott folytatták tevékenyégüket 1959-1975-ig. 1976-ban azzal az elképzeléssel érkeztek Dharamszalába, hogy újra létrehozzák kolostorukat.

Az emigráns szerzetesek 1984 és 1986. között nemzetközi adományokból felépítették tibeti mintára kolostorukat, amely a Himalája lábainál,  Dharamszala felett, a festői szépségű Mcleod Ganj alatti völgyben, gyönyörű csendes helyen, árnyas fák alatt található. Az inzézmény alapítója a néhai Láma Tashi Gyalcen.

A kolostor építésében és működtetésében részt vett az emigráns Thupten Pema Láma is, aki élete kockáztatásával az eredeti tibeti kolostorból öt szobrot menekített át. Később ő lett a Kolostor igazgatója. 1987. március 7-én avató ünnepségre került sor Őszentsége a XIV. Dalai Lama részvételével és áldásával. A kolostor jelenleg is szoros kapcsolatot tart fenn a szintén Dharamszalában,  Mcleod Ganj-ban élő Dalai Lámával. A Tse Chok Ling jelenleg több mint 20 szerzetesnek ad otthont, akik buddhizmusra, buddhista etikára tanítanak a kolostor iskolájában.

Thupten Pema Lama kezdetektől részt vesz szponzorok keresésében, hogy segítséget nyújtsanak a tibeti gyermekeknek, különösen az árváknak. Biztosítják a gyermekek ruházatát és tanszereit, valamint segítséget nyújtanak szegényeknek és időseknek is. Felkutatják az anyagi forrásokat, hogy támogassák az emigrációba menekült tibeti kolostorokat, amelyek ma is őrzik az értékes buddhista hagyományokat. A támogatásokkal segítik a tibeti buddhista szerzetesek és apácák életét és munkáját, hogy fizetni tudják az oktatási, az egészségügyi és más alapvető szükségleteik kiadásait.

Thupten Pema Lama mindezek mellett jelenleg a nepáli földrengés sújtotta tibeti kolostorok számára is adományokat gyűjt.

Várunk mindenkit, akit érdekel Tibet, az emigráns tibetiek élete és kultúrája, a kolostoraikban folyó munka és a tibeti buddhizmus alapjai, és aki adományával szeretne hozzájárulni kultúrájuk fenntartásához, életükhöz, munkájukhoz, fejlődésükhöz.

Természetesen az előadásokon való résztvételnek nem feltétele az adományozás!
Szeretettel várunk mindenkit!

Köves Zsuzsanna  kovzsu@freemail.hu    06 30 963 8717
Nemes Mariann    nemesemm@gmail.com    06 30 388 4869      
Elek Judit

JELENTKEZÉS/REGISTRATION »

Webgalamb