Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123. (0036)70 944 0260 (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAM/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

Test és pszichoterápia - Wilhelm Reich módszere

2005. november 19.-én és november 20.-án

 

Két napos pszichoterápiás sajátélmény-műhelyt szervez Budapesten november 19.-én. és november 20.-án a strasbourgi (Franciaország) École Européenne de Psychothérapie Socio- et Somato- Analytique (EEPSSA) pszichoterápiás képzőhely. A workshopot Dr. Anne-Marie Lesens Porte pszichiáter-neurológus szakorvos, a strasbourgi EEPSSA kiképző pszichoterapeutája vezeti.

FIGYELEM! A workshopon jelenlévők január 2-9 között résztvehetnek egy szomatopszichoterápiás képzésben Strasbourgban (Franciaországban) ingyenes szálláslehetőséggel!

A workshop leírása: A két napos pszichoterápiás műhely során a résztvevők a reichiánus pszichoterápia módszerének az elméleti-, klinikai- és a gyakorlati oldalát fogják megismerni. A reichiánus pszichoterápia (karakteranalitikus vegetoterápia) metodológiáját Ola Raknès, majd később Frederico Navarro fejlesztette tovább Wilhelm Reich elmélete alapján.

A workshop elején Sigmund Freud tanítványának, Wilhelm Reichnek módszerét fogom ismertetni, (kitérve a korszellem bemutatására is), majd a módszer fejlődéséről fogok beszélni a kezdetektől napjainkig, figyelembe véve más gondolkodási rendszerek megjelenését és kölcsönhatását a metodikára. Az elméleti bevezető során a karakteranalitikus terápiák alapfogalmait fogjuk meghatározni, mint amilyen a karakter, a karakterpáncél, életenergia (bioenergia), orgonenergia, a funkcionalista megközelítés, az energetikai funkcionalizmus, az orgazmus, az önszabályozás stb.

A műhely során arra törekszünk majd tapasztalati szinten is megismerjék a résztvevők a módszert, leginkább a személyiség alakulásával, és a "karakterpáncél" megjelenésével fogunk behatóan foglalkozni. A gyakorlatok során megtapasztaljuk a karakterpancélt és azt, hogy az izomtónus már magában hordozza az egész "történetünket", amit az úgynevezett "acting"-ok során fogjuk "lekérdezni", aminek hatására újraélhetők, és feldolgozhatóak a traumák. Módszertani kérdésekkel is fogunk foglalkozni (pld.metodológiai szempontból fontos, hogy az "actingok" egy adott sorrendben kerüljenek elvégzésre), valamint azzal, hogy hogyan állítsuk fel a diagnózist és prognózist, melyek a reichiánus pszichoterápia indikációs területei és határai, a hogyan tervezzük meg terápiás folyamatot, és vezessük le a terápiát.

Helyszín: Shambala, 1088 Budapest, Lőrinc pap tér 2
Eszközök: kérjük, aki tud hozzon polifoam matracot magával
Kezdés:  9 - kor reggel  egészen 17:30-ig

A két napos tolmácsolással megtartott foglakozás a szomato-pszichoterápiás képzés sajátélmény óraszámába beszámításra kerül.

- Az EEPSSA képzőhely a Budapesti workshopon történt részvételről tanúsítványt ad.

- Akiket komolyan érdekel a szomato-pszichoterápia módszere, bekapcsolódhatnak az EEPSSA által szervezett pszichoterapeuta képzésbe, ami elvégzése végén az EEPSSA által kibocsájtott pszichoterapeuta oklevelet kaphatnak. A képzéshez szükséges óraszámot részben az EEPSSA Magyarországra utazó kiképző-terapeutái által tartott műhelyeken, részben a blokkosított saját élményű képzésben Strasbourgban, valamint az EEPSSA által felkért magyarországi elismert pszichoterápiás képzőhelyek kiképző terapeutái által tartott foglalkozásokon lehet megszerezni. További info: www.eepssa.org

- Azokat is szívesen várjuk, akik nem szeretnének elköteleződni a szomato-pszichoterápia módszere mellett, viszont szívesen részt vennének egy érdekes pszichoterápiás műhelyen

Jelentkezni, és felvilágosítást kérni: Indries Krisztiántól a 06 20 432 2543 - as telefonszámon vagy a pszichoterapia@mailbox.hu email címen lehet.

Webgalamb