Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

székhely / telephely H-Budapest I. Attila út 123..
(00-36) 70 431 9343   (00-36)70 944 0260   (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAN/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-41
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

TENZIN VANGYAL RINPOCSE
A HAT VILÁG GYAKORLATA
Six Lokas Practice
tanítás

2018. szeptember 7-9./péntek-szombat-vasárnap
helyszín
MOM Kulturális Központ/Budapest XII. Csörsz u. 18.

2018. szeptember 7./péntek 18.00
2018. szeptember 8./szombat 09.00
2018. szeptember 9./vasárnap 09.00

Spirituális nagytakarítás Tenzin Vangyal Rinpocséval – Az akadályok megtisztítása a hat világ gyakorlatával - A test, a légzés és a tudat átalakításán keresztül

Tibet és a Zsang Zsung Birodalom ősi hagyománya, a bön szerint a szamszarikus létforma hat létbirodalomból épül fel, amelyek az öt méregből keletkeznek. A haragból a pokol, a ragaszkodásból a sóvárgó szellemek (préták) világa, a nem-tudásból/tompaságból az állatok világa, míg az irigységből az emberek, a gőgből pedig a hadakozó félistenek birodalma. A hatodik, az istenek világa az öt méreg egyfajta egyvelege, amelyet a saját magas állapotához való finom ragaszkodás és lustaság jellemez.

A bön és buddhista hagyományok szerint senki nem érheti el a megvilágosodást, ameddig nem tisztul meg a hat világot generáló negatív érzelmektől, ezért ez a gyakorlat minden tibeti hagyományvonalban kiemelt jelentőségű, és közvetlenül a felébredésre irányul, azonban már ezt megelőzően is képes arra, hogy gyakorlója számára egy nyitottabb, tudatosabb és szabadabb életet biztosítson.

Ez a gyakorlat a szenvedés gyökérmérgeire, azaz a hat romboló érzelemre összpontosít, amely akadályozza a megvilágosodást. Ezek: a harag, a mohóság, a nem-tudás, a féltékenység, a gőg és a lustaság. A meditáció során a szokássá vált mintáinkra nézünk rá, felismerjük, tudatosítjuk őket, hogy azok ne irányítsanak minket öntudatlanul. Ezután a buddhák megvilágosodott energiáit segítségül hívva megtisztítjuk a mintáinkat, majd a szeretet, a nagylelkűség, a bölcsesség, nyitottság, nyugalom és együttérzés ellenszerével átalakítjuk azokat. Őszinte motivációt hozunk létre, hogy velünk együtt minden érzőlény szabaduljon meg a szenvedéstől. A hat világ gyakorlata mély gyógyító és átalakító hatással bír, és hagyományosan a dzogcsen kontempláció bevezető gyakorlataként végzik.

Tenzin Vangyal Rinpocse – közösségünk meghívását elfogadva – az idei tanításában ebbe a gyakorlatba vezeti be a résztvevőket, olyan módon, hogy a nyugati hallgatóság számára befogadható és elsajátítható legyen, és ne csupán egy érdekes kaland maradjon, hanem a későbbi mindennapok meghatározó spirituális ösvényévé váljon.

REGISZTRÁCIÓ ÉS TOVÁBBI INFORMÁCIÓ KIZÁRÓLAG A KÖVETKEZŐ LINKEN  https://bit.ly/2JyEFcr

INFORMATION ABOUT THE TEACHING
Meditation of the Six Lokas: Purifying the Obstacles to Enlightenment Transformation through Body, Breath, and Mind
with Tenzin Wangyal Rinpoche

At one time or another each of us suffers strong emotions that throw us off balance, cause us to act in ways that we later regret, and disconnects us from the clear open space of our true nature.
Centuries ago the masters of the Tibetan Bön Buddhist lineage developed the meditations of the Six Lokas (or realms) specifically to meet our powerful emotions, find the medicine in so doing, and live our lives in a balanced and relaxed way.

These meditations focus on the root causes of our suffering: anger, greed, ignorance, jealousy, pride, and laziness—the six destructive emotions that are the obstacles to enlightenment. In each meditation we reflect upon our habitual patterns so that we may recognize them rather than be driven by them. We then invoke the enlightened energy of the Buddhas to purify and transform these patterns, giving rise to their antidotes of love, generosity, wisdom, openness, peacefulness, and compassion. We develop the sincere aspiration that we and all other beings cease to suffer in these ways. The practices of the Six Lokas have a deeply healing and transformative power, and are traditionally practiced as a preliminary to dzogchen contemplation.

Tenzin Rinpoche welcomes everyone to join in Budapest, Hungary to explore these powerful teachings and apply them in our lives. During this retreat, Rinpoche will explain how physical movements, breath, mantra, imagery, and contemplation can deeply purify the seeds of our karmic patterns and support the healing that comes from resting in one’s true nature, the source of all joy and happiness.

INFORMATION ABOUT REGISTRATION IN ENGLISH: https://bit.ly/2JXJ797

Webgalamb