Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

székhely / telephely H-Budapest I. Attila út 123..
(00-36) 70 431 9343   (00-36)70 944 0260   (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAN/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-41
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

Integral Tai Chi
kezdőknek és haladóknak
2022. november 02-tól, minden szerdán 18.00 – 20.30
az Arany Hegy Alapítvány szervezésében.
helyszín / Sambhala Tibet Központ - 1012 Budapest, Attila út 123.

Több éves tai chi chuan, jóga, chikung (qigong) s különféle harcművészetek gyakorlása után 2006-ban találkoztunk Heng Chang (Ce Hang Truong) buddhista mesterrel, az Integral Tai Chi létrehozójával. Az ő központjában eltöltött 16 hónap alatt az Integral Tai Chi mellett, integral meditációt, filozófiát, jógát, energetikai gyakorlatokat, közösségszervezést, spirál dinamikát és még számos más dolgot is tanultunk.

Az elmúlt évek során egyéb tanulmányainkat ötvözve az ott megtanult rendszerbe beleillesztettük az egészséges életmódról, a tudatosság fejlesztéséről, energetikai átalakításról, érzelmi és mentális stabilitásunk megteremtéséről, szokásszerű mintáink átalakításáról szóló gyakorlati módszereket.

kinek ajánljuk
Mindazoknak, akik az egészséget, harmóniát, kiegyensúlyozottságot és egységet szeretnék megvalósítani a mindennapi életükben, akik egyaránt dolgozni szeretnének a testtel és a tudattal.

mi az Integral Tai Chi?
Az Integral Tai Chi 10 formája egy gyakorlatsorozat, mely tartalmaz energetizáló gyakorlatokat, relaxációs technikát és meditációt is. A formagyakorlat a Jógát, a Tai Chit, a Chi Kungot és a meditációt kombinálja egy holisztikus rendszerbe, mely egyaránt foglalkozik a testtel, a tudattal és a szellemmel. Célja, hogy a testben lévő gerinc mellett elhelyezkedő fő csakrákon átáramló energiát átalakítsa, s ezzel mélyreható változást hozzon fizikai, érzelmi, mentális létünkre, elérjünk általa egy magasabb tudatosságot és mélyebb megértést.

A gyakorlás első szintjén elsajátítjuk a formák fizikai megvalósítását. Ehhez növeljük életerőnket, rugalmasságunkat, izomműködésünket.

A következő szintre fejlődve a testünk nagyobb állóképességre és ellenállóerőre tesz szert. A fizikai formákhoz hozzávesszük a légző gyakorlatokat, a légzésen keresztül egyesítjük a tudatot és a testet, így belépünk egy áramló állapotba, mely segít a mindennapjainkban a negatív érzelmek és gondolatok átalakításában.

Harmadik résznél elmélyedünk az energia világában. Megtapasztaljuk az energia áramlását, a formagyakorlatokat egyesítjük az energetikai résszel, mely segít egy magasabb szintű érzékelés kialakításában. Ez támaszunk lehet a valóság egészen más szintű megismerésében.

A további szinteken tudati gyakorlatokat végzünk, mellyel összekötjük az edzést a mindennapi állapotainkkal.

Fejlődésünk során minden szint az előzőre épül. Ha a gyakorló tovább lép a következő szint gyakorlására, átalakíthatja az alapmintáit és a rossz szokásait, kitágíthatja látásmódját, mélyítheti megértését önmaga és a körülötte lévő világ tekintetében, így nő a stressztűrőképessége és a mindennapi életet is könnyedebben és örömtelibben fogja megélni.

mit érdemes hozni?
Kényelmes nadrágot, pólót (nem kivágott, passzos). Átöltözésre van lehetőség.

részt vételi díj
3.000 Ft /alkalom

Várunk szeretettel
Reni, Viktor és a többiek

Résztvevők véleménye
Azért szeretek taichi edzésekre járni, mert nekem nagyon sokat segít abban, hogy a testemre és a benne lévő folyamatokra tudjam irányítani a figyelmem. Mindig tanulok valami újat, és ezeket az életemben is hasznosítani tudom. A másik, hogy Reni és Viktor nagyon hitelesek, és nagyon jó oktatók, az edzések vidámak, elmélyültek, sokszor fárasztóak (szerencsére, jó értelemben) és tudatosak. Bátran ajánlom hogy próbáld ki te is.
(Rónai Zsolt - zenész)

Akik olvasták vagy látták a Harry Pottert, azok közül sokaknak megfordulhatott a fejében milyen elképesztően jó érzés lehet megkapni bagolypostán a behívó levelet, hogy felvételt nyertek a Roxfort Boszorkány és Varázslóképző Szakiskolába. Jómagam évekig vártam gyerekkoromban, hogy az ablakomnak csapódjon az a bizonyos bagoly csőrében a levéllel, hogy felvettek! Aztán ez a levél sose érkezett meg, én meg felnőttem... Majd egy napon váratlanul, mikor már azt hittem az egész egy nagy kamu volt, ha nem is levél formájában, de megérkezett a behívás. 9 évvel ezelőtt részt vettem az első ITC órámon, ami egészen különös és szokatlanul jó változásokat hozott az életembe. Olyan képességeimre ébredhettem rá, amelyek még egy magamfajta “mugli” - az az halandó ember számára is elérhetőek. Az ITC edzések kezdete mérföldkő az életemben, onnantól számítom a tisztán látásom gyenge pislákolását. A tanult forma gyakorlatok csak az eszköz, jól megcsinálni őket csak valós tartalommal lehet. A gyakorlatok rávilágítanak az életben való nehézségeinkre, hiányainkra, a megfelelő mester által pedig mindezek fejleszthetőek. Hosszú évek után, múlt évben az Aranyhegy alapítvány újra indított ITC edzéseket, a legkiválóbb oktatókkal. Én pedig ismét járok, mert kifogyhatatlan amit itt tanulhatok, itt értettem meg életemben először mi az igazi varázslat. (Kis Hajni)

Mit ad nekem az ITC edzés? Heti intenzív testmozgást, mert lássuk be, el vagyok puhulva. Nyújtást, mert az irodai üldögélés nem tesz hajlékonnyá. Energiaáramlást, nyitottságot és persze stabilitást, naná, hogy ezekre is szükség van a mindennapokban. Vidám társaságot, egymásra hangolódást, jó hangulatot, támogató közeget. Az üzenetet, hogy mindig van hova fejlődni, és érdemes is. Kár lenne kihagyni (Balogh Balázs)

Esténként mindig izgatottan tartok hazafelé edzés után, és alig várom, hogy a hétköznapjaimban megfigyelhessem az adott szempont szerint a környezetemet és benne magam. Ha kimerülten érkezem, akkor is legalább relaxáltan, vagy belső, kisimuló érzést adó mosollyal távozom. Reni és Viktor furfangos módon egyszerre “gyúrnak át” fizikai és lelki síkon, és ez nagyon felfrissít! Számomra a társaság a másik kincs, szeretem, ahogyan két közös nevetés közt megy egy-egy erősítő feladat, és ahogy mind kipurcanunk hamar, de azért próbáljuk nem feladni
(Gál Gabi)

Mindig változó, és érdekes gyakorlatokkal megunhatatlan.

Erőteljesen feltölt. Még inkább úgy mondanám lehetőség elsajátítani a loccsanó életben hogyan tartsuk meg a kiapadhatatlan belső forrással a kapcsolatot. Így még a gödrös úton is jól tudjuk érezni magunk. Lehetőség kiemelkedni a nyakig erő élethelyzetekből jelenléttel, érzékeléssel, és ezerkettő használható eszközzel...
(Bod Ádám)

Webgalamb