Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123. (0036)70 944 0260 (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAM/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

Egy kisfiú legendája
Szita Bence üdvtörténeti útja
Franzoni Zoltán előadása
2015. március 28./szombat/18/.00
helyszín/Sambhala Tibet Központ
előlap kép/ Magyar Anjou Legendárium,  Idősebb Szt. Jakab legendája XIV. sz.

 

Már több mint két évvel ezelőtt történt, hogy egy kisfiú eltávozott a földi létből. A gonosz mindent elkövetett, hogy az emberek irtózzanak még az emlékétől is és igyekezzenek őt minél előbb elfelejteni. De nekünk nem szabad őt elfelejtenünk, mert Szita Bence a legnagyobb kincs, amit ez a nemzet kaphatott a Teremtőtől. Ő olyan szeretettel a lelkében érkezett közénk, hogy sokan el se hiszik, hogy ilyen szeretet egyáltalán létezik. Sokan feltették azt a kérdést, hogy Isten miért nem védte meg ezt az ártatlan gyermeket? De arra nem sok ember gondolt, hogy Szita Bence földre születése előtt, Isten kért tőle egy szörnyű áldozatot, a kisfiú lelke vállalta és testet öltve beteljesítette azt. Tudom, hogy sokan megdöbbenek ezen a gondolaton és nem hiszik el, hogy amit ezzel a gyermekkel tettek, azt ő tényleg vállalta volna. Pedig egy igazságos Isten létezését feltételezve, csak ezt a logikus magyarázatot lehet adni mindarra, ami 2012. október 29-én történt. Szita Bence a földi lét során természetesen nem volt tudatában ennek a vállalásnak, az csak a lelkében élt és megmutatkozott lelkének tükrében, az olykor szomorú, de mindig hatalmas lelki erőt tükröző tekintetében. De ebben a tekintetben ott volt az a gyengéd szeretet is, mellyel magára vette ezt a hatalmas terhet, amely mindanynyiunk számára elviselhetetlennek tűnik. Szeretném megmutatni önöknek, hogy amennyire rövid volt az a tizenegy év, amit ez a kisfiú eltöltött köztünk, annál jelentősebb és fontosabb az az üdvtörténeti út, melyet Szita Bence élete jelent. Ő most is ott él mindannyiunk lelkében. Aki hallott erről a kisfiúról és a fájdalmas haláláról, annak kitörölhetetlenül nyomott hagyott a lelkében. Mindannyian félünk a fájdalomtól és ez természetes emberi reakció. De a fájdalom mögött sokszor ott van az a szeretet, mellyel valaki vállalja, hogy magára veszi a fájdalmat, azt a fájdalmat melyet másoknak kellene elszenvedniük akkor, ha nem akadna senki, aki egyedül elhordozná ezt a nehéz terhet. Szita Bence a mi kiszolgáltatottságunkat és a mi fájdalmunkat vette magára azért, hogy bennünket megóvjon ezektől a szörnyű érzésektől. De milyen bátorság, milyen lelki nagyság és milyen szeretet kell ahhoz, hogy ezt valaki megtegye? Akik nyomasztó tehernek érzik a lelkükben Szita Bence emlékét, azoknak szeretném megmutatni, hogy az egy drága kincs és ha ezt felismerik, akkor Isten szeretetét fogják érezni a lelkükben mindig, minden körülmények között. De azoknak is jobban meg kellene ismerniük ezt a kisfiút, akik olyan könnyen elfelejtették őt, hiszen Isten szeretetére mindenkinek szüksége van.

 

Szita Bencét valami különös kapcsolat köti a Magyar Szent Koronához. A fogantatása egy Dobogókőn, Karácsonykor megtartott Szent Korona szertartáshoz kötődik, a születése pedig szeptember 26-ára, a Szent Koronán jelen lévő két gyógyító vértanú ikerpár, Szent Kozma és Damján napjára esik. Ezek után biztosak lehetnek benne, hogy a földi létből való távozása is kapcsolatot mutat legszentebb ereklyénkkel. Ha pedig valakinek a sorsa, ilyen szoros kapcsolatot mutat a Szent Koronával, akkor az ő sorsa az egész nemzet sorsával áll kapcsolatban. Akkor Szita Bence sorsában, az egész magyar nemzetnek szóló üzenet rejlik. Ezt az üzenetet szeretném megosztani önökkel úgy, hogy közben megismerjék Szita Bence nemes lelkét és rajta keresztül eljussanak ahhoz, aki ezt a csodálatos kisfiút az útjára bocsátotta azért, hogy megvédjen minket.

  Az én személyem ismeretlensége ne befolyásolja önöket! Én nem vagyok neves előadó, de Isten úgy látta jónak, hogy én adjam át önöknek azt, amit Szita Bencéről megmutatott nekem és hálás vagyok neki, hogy ilyen csodálatos feladatot bízott rám. Ezért igyekezni fogok a legjobb tudásom szerint teljesíteni ezt a szolgálatot, azoknak az előadóknak a példáját követve, akiket önök nagyon jól ismernek. Hiszen Pap Gábortól, Szántai Lajostól és Molnár V. Józseftől én is sokat tanultam és ezért igyekezni fogok előadóként is méltó módon követni az ő példájukat. Ha önök megtisztelnek az érdeklődésükkel, akkor megismerhetik azt a világot, amely teljes harmóniában él, ahol mindent a szeretet irányít és működtet, ahová mindannyian vágyunk és ahová mindannyiunknak igyekezni kellene. Ha méltóak leszünk rá, akkor egyszer majd beléphetünk ebbe a világba. Én ezt a világot szeretném megmutatni önöknek, egy kisfiú tiszta lelkének tükrén keresztül.

Egyúttal megragadom az alkalmat, hogy hálás köszönetet mondjak a Sambhala Tibet Közpotnak, hogy helyet adott és lehetőséget biztosított ennek az előadásnak a megtatására.
Franzoni Zoltán

Webgalamb