Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ
Tibet Support Association Sambhala Tibet Center

H - Budapest 1012 Attila út 123. (0036)70 944 0260 (06-1)782 7721
sambhala@tibet.hu   www.tibet.hu   tibetpress.info
Facebook/Sambhala Tibet Központ   Facebook/Tibett Segítő Társaság
MagnetBank/ 16200010-00110240
IBAM/HU94 16200010 00110240 00000000 SWIFT/HBWEHUHB
(1%) adószám/ 18061347-1-43
nyitva tartás/hétköznap 12.00-20.00 hétvégén előadás függő

Közreműködő Bank
Közreműködő Bank

kérjük, folyamatosan kísérd figyelemmel a weboldal programjainak adatait, mivel a szervezés folyamán a tartalom (hely, idő) adatai változhatnak!!!

JELENTKEZÉS/REGISTRATION»

AZ ANYASÁG ÉS A SPIRITUALIZMUS
Láma Tsultrim Cho Gyi Lhamo (Vajkovszki Szeréna)
és Kiss Annamária
előadása
2015. május 8./péntek/17.00
helyszín/Sambhala Tibet Központ

Az előző tanítás rövid áttekintése:
-Tudatunk természete (spirituális alapok: karma, tudatlanság)
-Bodhicsitta (relatív és abszolút szint)
-Az anyaság áttekintése a buddhista tanok szerint

- Hangtálas meditáció
- Csendszünet-teaszünet

Születés
-Halál és születés létforgataga a buddhista tanítások szerint
-Egy halálközeli élmény tapasztalatai első kézből

Élő példák a spiritualitásról családdal
-Interjú tapasztalatok
2014-ben készült interjúsorozatunkban abban a szerencsében részesültünk, hogy egy elvonulást végző majd a családjához visszatérő gyakorló osztotta meg velünk tapasztalatait. Az itt halott értékes mondatokat feldolgoztuk és átadjuk Nektek.
-Cultrim Allione életpéldája

Alaptanítások

- Hogyan hallgassuk a tanításokat
- 21 Tara egy versszakának mélyebb megértése

Megfelelő körülmények esetén/Tűzszertartás

SzerénaLáma Tsultrim Cho Gyi Lhamo (Vajvkovszki Szeréna) tanító női láma, igen fiatal korában  különleges érdeklődést mutatott a keleti filozófiák iránt. Mégis első személyes tapasztalatait 21 évesen szerezte, amikor hosszabb időre, Thaiföldre utazott és először találkozott személyesen buddhista szerzetesekkel és tanítókkal. Több technika és tanító megismerése után, melyekre számos ázsiai útja során került sor, valamint a folyamatos rendszerességgel végzett meditációs tapasztalatok után úgy érezte több időt szeretne a tanításokra szentelni ezért 2008-ban elkezdte a három éves elvonulását. 2012-ben, az elvonulás végén mestere kérésére kezdte el tapasztalatit és a hagyományos technikákat átadni. Tanítói stílusára jellemző az egyszerűség és a gondolatok logikus levezetése. Érthető módon mutatja be mire jók a tanítások és mik lehetnek az őszinte gyakorlás jelei. Tanításai egyaránt szólnak teljesen, a meditációban nem jártas érdeklődőknek és tapasztalt gyakorlók részére egyaránt. Az ELTE keretein belül kutatómunkát végez az anyaság és a buddhizmus kapcsolatáról.

AnnamáriaKiss Annamária már kisgyerek korban sok mindent látott, érzékelt, mint például szellemlényekkel való beszélgetést. 37 éves korában azonban volt egy halál közeli élménye, mely meghatározó lett további életére. Amikor magamhoz tértem mindenkit szerettem még azokat is, akikkel korábban konfliktusom volt. Másként kezdtem látni a körülöttem lévő embereket és kezdtem megérteni mit, miért tesznek. Ez, akkor még nem volt tudatos számomra. Sai Baba illetve hazánkba látogató megvilágosodott buddhista mesterek tanításait közvetíti. Feladatának tekinti, hogy az érzőlényekkel megismertesse az igazságot, mely az oszthatatlanságra épül. Véleménye szerint, ehhez szükséges a hitelesség, és hogy az emberek önmagukat valóban megismerjék. Fontosnak tartja a gyermekek spirituális nevelését, ami a gyakorlatban nyer igazán hangsúlyt.

JELENTKEZÉS/REGISTRATION »

Webgalamb